Avoimien ovien päivä Mikkelissä

Nykytilanne vetää Pennasenkin kasvot vakavaksi.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jukurit ja KooKoo kohtasivat revanssiviikonlopun toisessa osassa. Melko pitkään tasaisissa lukemissa pysyneen ottelun ratkaisijaksi nousi Jukureiden puolustuspelaaminen, joka murtui aivan täysin ja vieraat marssivat selkeään 1-5 (0-1,0-0,1-4)-voittoon.

Revanssiviikonlopun toinen osa jatkui siitä mihin ensimmäinen oli päättynyt. KooKoo painoi pelin kerta toisensa jälkeen isäntien puolustusalueelle ja sai pyörityksillään jukuripuolustuksen ajoittain aivan solmuun.

− Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen ja etenkin avauserä oli meiltä aktiivista pelaamista, totesi KooKoo-käskijä Juha Juujärvi.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Tallberg ajoi hyökkäysalueelle helposti ohi Pasi Järvisen ja pääsi laukomaan vapaasti kiekon ohi Juha Toivosen.

Tämän takaiskun jälkeen jukurikapteenia ei enää kaukalossa nähty, joten Jukurit pelasivat pelin loppuun viidellä puolustajalla.

− Tiedän, mutta en kerro, vastasi vaitonainen Antti Pennanen Järvisen tilanteesta esitettyyn kysymykseen.

Erän loppupuolella peli hieman tasoittui ja isännätkin saivat muutaman hyvän pyörityksen aikaan, mutta Jukureiden epäonni ja hyvin pelannut lainavahti Janne Juvonen veivät KooKoon erätauolle johtolukemissa.

Vahvasta vaiheesta täydelliseen mahalaskuun

Toisessa erässä kaukalossa oli huomattavasti avauserää vauhdikkaampi kotijoukkue ja se hallitsikin erää hyvin pitkälti, mutta jälleen kerran tehottomasti. Laukaukset suuntautuivat reilusti ohi tai suoraan päin maalivahti Juvosta, eikä joukkue päässyt irtokiekoillekkaan ensimmäisenä.

− KooKoo ohjasi pelin kulmiin ja puolusti vahvasti, kehui Pennanen vastustajaansa.

− Toisessa erässä meidän aktiivisuus vähän laski ensimmäisestä, mutta kolmannessa taas parannettiin, Juujärvi pohti.

Kolmas erä olikin täydellistä KooKoon näytöstä, johon toki sanansa oli sanottavana Jukureiden puolustuksella ja maalivahdilla.

Erän alku oli Jukureiden kannalta karmaiseva, sillä KooKoo iski vajaan minuutin sisään kahdesti. Ensin Toivonen tökkää kiekon suoraan keskellä vapaana seisoneen Connor Hardowan lapaan, joka pamauttaa ranteella lukemiksi 0-2. Seuraava hyökkäys, Jukureiden puolustajat ryntäilevät omalla alueellaan tilanteesta ulos ja Mikko Virtanen jää maalin edustalle aivan yksin iskien lukemiksi 0-3.

− Kolmannen erän alkuun tehtiin aivan b-junnumaisia virheitä, Pennanen manasi omiensa suoritusta.

− Saatiin kolmanteen erään riistopelillä terävä alku ja pari maalia, iloitsi Juujärvi.

Jukurit näytti jo hetken aikaa saavan vielä juonesta kiinni, kun Niko Laakkonen toi isännät kahden maalin päähän. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä kolme minuuttia kavennuksesta ja Jukureiden puolustusalueella oli jälleen tilaa.

Tällä kertaa tilan käytti hyväkseen edellisen maalin syöttänyt Timo-Pekka Heikkinen, joka pääsi vapaasti nousemaan laidalta ja laukoi kiekon helponoloisesti Toivosen selän taakse.

Tämäkään ei vielä riittänyt kouvolalaisjoukkueelle, vaan Henri Tuominen pääsi vielä kaunistelemaan lukemia jukuripuolustuksen hölmöilyn seurauksena ja uitti kiekon Toivosen jalkojenvälistä sisään.

Juujärvi oli syystäkin ottelun jälkeen tyytyväinen:

− Päästettiin koko viikonloppuna kolme maalia eli kyllä joukkue teki jotain oikein puolustussuuntaan.

− Myös kokeneelta osastolta Juutilainen ja kumppanit oli vahvaa pelaamista hyökkäyssuuntaan että viisi maalia saatiin, ylisti Juujärvi omiaan.

Jukureille lauantai-iltainen tappio oli jo viides peräkkäinen ja se vetää syystäkin valmennuksen mietteliääksi:

− Peliin vaikuttaa isompikin asia kuin yksittäinen peli ja se meidän täytyy saada kuntoon, mietiskeli Pennanen.

− Joukkue kyllä tänään taisteli, mutta ei ansainnut voittoa, hän jatkoi.