Palveen tehoilta liikaa KeuPalle - "Oltiin pikkupoikia"

MESTIS / Raportti
Oula Palve ratkaisi ottelun hattutempullaan.
Kuva © Timo Savela
Mikkelin Jukureiden ja KeuPan välinen kohtaaminen pysyi tasaisissa lukemissa pitkään. Toisen erän lopun jukuriosuma kuitenkin käänsi ottelun isännille ja joukkue meni lopulta Oula Palveen hattutempun sekä KeuPan jäähyilyn seurauksena 4−0-voittoon.

Sarjan hännille juuttunut KeuPa osoitti Kalevankankaan lauantai-illassa, ettei se tullut luovuttamaan pisteitä mikkeliläisille. Ottelu eteni 0−0-lukemissa aina toisen erän viimeiselle minuutille saakka, kunnes Oula Palve täräytti isännät ylivoimalla johtoon.

Päätöserän alussa ottelu sai viimeisen niittinsä, kun Palve viimeisteli KeuPa-vahti Erno Suomalaisen suosiollisella avustuksella 2−0-osuman. Erän puolenvälin tienoilla keuruulaislähtöinen keskushyökkääjä täydensi hattutemppunsa upealla rannelaukauksella yläkulmaan.

Kolmen maalin tappioasema turhautti sinnikkäästi mukana pyristelleet keuruulaiset ja joukkue sortui jäähyilyyn, jonka joukkueen päävalmentaja Jussi Tupamäki näki ottelun ratkaisutekijänä.

− Pelillisesti fakta on se, että jäähyihin peli taittui, Tupamäki myönsi.

− Kyllä ne ongelmat tänään oli korvien välissä. Ei oltu tappion hetkellä huippu-urheilijoita, vaan pikkupoikia, hän arvioi suojattiensa suoritusta.

Jukurit alusta alkaen valmiina

Ottelun avauserässä niskan päällä oli kotijoukkue Jukurit, joka loi tilanteita liukuhihnalta keuruulaispäätyyn. Lähimmäksi maalia pääsi Jaakko Turtiainen, joka kilisytteli maalin yläputkea rannelaukauksellaan.

Erä kuitenkin päättyi maalittomana, mistä suurin kunnia kuului 15 kertaa kiekon tielle venyneelle Suomalaiselle. Hän otti muutaman huippupelastuksen muun muassa pysäyttämällä Niko Laakkosen läpiajon ja Timo Hiltusen onetimer-laukauksen.

− Oltiin hyvin alusta alkaen hyvin valmiina ja siinä oli huippupaikkoja, totesi jukurikäskijä Antti Pennanen.

Keuruulaisilla oli suuria vaikeuksia saada järjestelmällisiä hyökkäyksiä aikaan tiukasti puolustanutta kotijoukkuetta vastaan. Joukkue sai kiekon kuitenkin kertaalleen toimitettua maalikehikoihin, kun Antti Kauppilan siniviivalaukaus osui tolppaan.

− Alku oli meiltä vähän varovaista peliä ja kaveri pääsi mylläämään, Tupamäki sanoi.

KeuPa pääsi peliin mukaan

Toiseen erään vierailija KeuPa tuli pirteästi ja sai erän alussa pari kohtuullista maalintekotilannetta aikaan. Erän loppua kohden mentäessä pelin painopiste muuttui kuitenkin jälleen vierasjoukkueen päätyä kohden.

− Toinen erä oli meiltä parempi, mutta kyllä sekin jäähyihin meni, Tupamäki analysoi.

Jukurit karvasi ahnaasti ja aiheutti sillä ongelmia vieraiden puolustukselle. Kiekko ei kuitenkaan meinannut millään ilveellä löytää tietään verkkoon, vaan laukaukset menivät ohi tai pysähtyivät Suomalaiseen.

− Olin tosi luottavainen siihen, että peli jossain vaiheessa kääntyy meille. 65 laukausta kuitenkin, että kyllä se jostain viestii, Pennanen sanaili.

Erän viimeisellä minuutilla kotijoukkue saikin vapauttavan avausmaalin. KeuPan Onni Toivasen kuluttaessa jäähypenkkiä laukoi Palve mikkeliläisryhmän 1-0-taukojohtoon.

KeuPa jäähyili, Jukurit maalasi

Päätöserä sai lentävän lähdön, kun Palveen rannelaukaus lirahti Suomalaisen räpyläkäden kautta verkon perukoille vajaan puolen minuutin pelin jälkeen.

Vierailijan pelissä alkoi näkymään väsymys erän edetessä ja se avasi kotijoukkueelle mahdollisuuksia maalipaikkojen rakentelulle. Lopulta Palve itse täydensi hattutemppunsa laukomalla 3-0-osuman erän puolivälissä.

− Olisi pitänyt pystyä olemaan kärsivällisempi puolustuksessa, eikä lähteä jahtaamaan tuoreella jalalla olevia kavereita. Siinä vähän väsymys paistoi, sanoi Tupamäki.

Loppuerä olikin enää kosmetiikka keuruulaisten jäähyilyn seurauksena, eikä joukkue enää kunnollista kirivaihdetta pelistään löytänyt. Joonas Kalliola ohjasi vielä ylivoimalla ottelun 4-0-loppulukemat seitsemän minuuttia ennen loppusummeria.

KeuPan puolustaja Joni Mäkelä puhui itsensä vielä ennen loppusummeria suihkun puolelle. Päätöserän jäähyily ei ollut valmentaja Tupamäen mieleen.

− Ollaan todella pettyneitä itseemme, että miten paljon istuttiin jäähyllä ja tulihan siinä kymppiä ja muuta, KeuPa-valmentaja harmitteli.

− Pitäisi vaan todeta, että kaveri oli parempi ja mennä himaan treenaamaan. Se on varma juttu, että tämä jäi viimeiseksi kerraksi tätä, hän päätti.

Molemmat joukkueet lähtevät nyt maajoukkuetauon viettoon ja palaavat kaukaloon 11.2. Päävalmentajat lähtivät tauon viettoon hieman eri miettein.

− Tästä on hyvä jatkaa. Meidän juna on oikealla polulla ja tiedetään mitä pitää parantaa, että keväällä menestytään, Pennanen totesi.

− Kaiken kaikkiaan pitkä 13 ottelun jakso ja vähän ikävää on, että lopetus oli tälläinen. Ehkä se sitten tuo lisää virtaa harjoitteluun, käänsi Tupamäki katseet tulevaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle