KeuPan vauhti ei riittänyt Mikkelissä - "Ei voida olla tyytyväisiä"

Laakkonen päätti pitkän kuivan kautensa KeuPaa vastaan.
Kuva © Antti Varonen
Jukureiden ja KeuPan välinen ensimmäinen pudotuspelikamppailu ei suuria yllätyksiä yleisölle tarjonnut. Maalittoman avauserän jälkeen Jukurit viimeisteli tarvittavat maalit kamppailun toisessa erässä voittaen ottelun lopulta lukemin 3-0.

Ottelu lähti pudotuspeleihin tuttuun tyyliin räväkästi liikkeelle. Ensimmäisessä erässä pirteimmillään ollut KeuPa sai luotua painetta Jukureiden alueelle. Avauserä mentiin kuitenkin pääosin kotijoukkueen hallinnassa.

Parhaimmasta paikasta erässä vastasi Jukurit ja Joonas Kalliola, jonka laukaus tyrehtyi keuruulaisten maalilla hyvän ottelun pelanneen Antti Karjalaisen torjuntaan.

− Hyvä peliin lähtö meiltä ensimmäisessä erässä, kommentoi KeuPan päävalmentaja Kari Rautakorpi.

KeuPa oli hieman Jukureita jäljessä muun muassa luistelussa, jonka vuoksi se joutui kahdesti rangaistuspenkille. Kotijoukkueen vedot ykkössektorista jäivät kuitenkin nollaan, eikä maaleja avauerässä nähty.

Erän lopussa tunteet kuumenivat, kun KeuPan Antti Kauppila taklasi Jaakko Turtiaista selästä. Tätä Turtiainen ei sulattanut, jonka vuoksi hänelle tuomittiin jäähy väkivaltaisuudesta. Tuomaripari Jarno Heikkinen-Ville Stigell ei nähnyt vääryyttä Kauppilan taklauksessa, eikä hänelle tuomittu tilanteesta rangaistusta.

Laakkonen avasi maalihanat

Toisen erän alussa KeuPa pääsi kokeilemaan siipiään ylivoimalla kaksikin kertaa, mutta maalia keuruulaiset eivät onnistuneet tekemään. Lähimpänä onnistumista oli vierailijoiden Pasi Kouvalainen, joka pääsi loistavaan paikkaan, mutta Ronan Quemener veti tästä parista pidemmän korren.

Kamppailun toinen erä oli tasainen aina sen puoliväliin asti. Sen jälkeen täydellisen hallinnan ottelusta otti Jukurit, joka tehtaili kolme maalia viiteen minuuttiin.

− Maalit helpottivat meidän henkistä tilaa, mutta joukkueen kanssa keskusteltiin ja tultiin siihen tulokseen, että ei voida olla tyytyväisiä suoritukseen, kertoi Jukurikäskijä Antti Pennanen.

Ketsuppipullon aukaisi Niko Laakkonen, joka katkaisi pitkän kuivan kautensa laukomalla irtokiekon sisään. Tämän jälkeen oli Jukureiden ykkösketjun vuoro, kun Miikka Männikkö ja Oula Palve onnistuivat kumpainenkin maalinteossa. Kahden ensimmäisen maalin esityöstä vastasi Iivo Hokkanen.

− Tylyys ja pelaaminen loppui toisessa erässä. Pelattiin heppoisesti, eikä syötöt olleet hyviä. Jukurit teki sitten tarvittavat maalit juuri toisessa erässä, Rautakorpi jatkoi.

Ottelun viimeinen erä oli jo selvästi seuraavan kamppailun odottamista ja erä olikin ainoastaan pelailua. Väsähtänyt KeuPa ei saanut luotua suurta kiriä, vaan tyytyi rooliinsa, puolustamiseen.

Jukurit puolestaan pelasi tasasesti neljällä ketjulla pyörittäen peliä KeuPan puolustusalueella. Keuruulaisten turhautuminen alkoi näkyä jäähyinä, joista kaksi otti Jussi Viitanen huitomisesta sekä korkeasta mailasta.

− Ei me montaa paikkaa kolmannessa erässä annettu, vaan puolustettiin hyvin ja siihen voi olla tyytyväinen. Otettiin tänään momemtumista kiinni, ja hyvä näin, Pennanen päätti.

Viimeisillä minuuteilla myös KeuPa pääsi ylivoimalle, mutta siitä ei paljoa jälkipolville kerrottavaa jäänyt ja näin Jukurit poistui sarjan ensimmäisestä ottelusta voittajana.