Jukurit näytti kaapin paikan

Oula Palven kaksi osumaa olivat viimeinen niitti Jukurien voitolle.
Tehokkuus maalipaikoissa takasi Jukureille makean 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)-kotivoiton KeuPasta. Keuruulaisten huono itseluottamus oli heikosti puolustaneiden mikkeliläisten onni.

Viikko sitten KeuPalle tappion kokenut Jukurit näytti vierailleen heti alkuun, ettei se ole yllätettävissä uudestaan. KeuPa sai otteluun shokkialun, sillä Timo Hiltunen siirsi Jukurit johtoon jo seitsemän sekunnin jälkeen.

Jukurit ei juhlinut avauserässä maalipaikoilla, mutta Hiltunen lisäsi isäntien johdon kahteen maaliin avauserän puolessa välissä. Molemmissa osumissaan Hiltunen pääsi nousemaan maalille KeuPan puolustuksen juuri estelemättä.

− Tänään vastustaja oli todella tyly paikoissaan. Kärsivällisyys ei riitä puolustamiseen, totesi KeuPan valmentaja Jussi Tupamäki.

Jukurien avaukset ja syötöt olivat avauserässä heikolla tasolla. Paremmalla viimeistelytaidolla varustettu vastustaja olisi varmasti rokottanut useista harhasyötöistä.

− Meidän hyökkääjät pelasi valtaosan ottelusta oikein hyvin, mutta ongelmat oli pakkipäässä. Meillä on kuitenkin hyvä pakisto ja tiedetään, että he tulevat nostamaan tasoaan, uskoi Jukurien valmentaja Antti Pennanen.

Takaiskuista huolimatta KeuPa pääsi etenkin kahden ensimmäisen erän aikana hyville maalintekosektoreille. Jukurien onneksi keuruulaisten laukaisutarkkuus oli kehnolla tasolla ja nollapelin torjunut Ronan Quemener hoiti loput.

− Jos meillä olisi ollut muutaman viikon takainen itseluottamus, niin kyllä me tuollaisesta määrästä paikkoja oltaisi onnistuttu muutama maali tekemään. Olemme joutuneet käymään kovia keskusteluja ja juttuja läpi. Se näkyy pelaamisessa, harmitteli Tupamäki.

KeuPa sai tilaisuuden tulla peliin mukaan vajaan kuuden minuutin ylivoimalla, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Jukurien kahden maalin johdossa.

Toisessa erässä molemmilla oli omat paikkansa, mutta Santeri Lukan ja Oula Palven osumat ottelun puolessa välissä käänsivät otteen yhä selvemmin Jukureille. Palve viimeisteli loppulukemat päätöserän alkupuolella.

− Pystyttiin kasvamaan hyvin ottelun aikana ja mielestäni viimeiset 20 minuuttia oli hyvää. Kyllä me saadaan maalivahtia kiittää, että on nolla taulussa, totesi Pennanen.