Jukurit murjoi KeuPan jäänrakoon

MESTIS / Raportti
Santeri Lukka vietti puolustajalle harvinaista viiden pisteen iltaa.
Kuva © Antti Varonen
Mikkelin Jukurit ei jättänyt kolmannessa puolivälieräkamppailussa KeuPaa vastaan minkäänlaista yllätysmahdollisuutta vierailijalleen. Sekä yli- että alivoimalla verkkoa heiluttanut isäntä latoi taululle murskaavat 9-1-loppulukemat.

Jukureiden ja KeuPan välinen kolmas puolivälierä noudatti samaa kaavaa kuin perjantaina pelattu toinen kohtaaminen. Jukurit hallitsi peliä, eikä KeuPa kyennyt uhkaamaan kotijoukkuetta missään vaiheessa.

Jukurit tuli ottelun alkuun vahvasti ja painoi pelin keuruulaispäätyyn. Ottelun avausmaali reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Miikka Männikkö viimeisteli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Oula Palven poikittaissyötöstä 1-0-maalin ylivoimalla.

KeuPa ei erässä päässyt edes hätyyttelemään Ronan Quemeneriä, vaan laukaukset lähtivät kaukaa ja olivat helppoja poimittavia ranskalaisvahdille. 

Erän lopussa Jukurit rokotti vieraitaan ylivoimalla toistamiseen. Teemu Turusen yrityksen Antti Karjalainen vielä pysäytti, mutta Jarno Pavenin viivakuti painui ylänurkkaan.

Jukurit rokotti alivoimalla

KeuPa ei toisessakaan erässä saanut peliään kuosiin ja hampaattoman hyökkäyspelin lisäksi joukkueen aiemmin tiiviisti toiminut puolustus- ja maalivahtipeli alkoi murenemaan.

Keuruulaisryhmä pääsi erän alussa kokeilemaan ylivoimaakin, mutta tulos ei ollut toivotunlainen, sillä Jukurit iski alivoimalla kahdesti. Ensin Niko Laakkonen punnersi laidalta maalille ja upotti kiekon Karjalaisen selän taakse.

Takaiskun jälkeen KeuPa-luotsi Kari Rautakorpi yritti herätellä ryhmäänsä vaihtamalla maalille Petri Pitkäsen. Pitkänen ei kuitenkaan ehtinyt seisomaan veräjällään kuin 18 sekuntia, kun Jani Savolainen karvasi kiekon maalinkulmalla Teemu Hutulta ja viimeisteli ilman estelyjä 4-0-lukemat.

− Toinen erä oli ratkaiseva. Meidän pitää olla huolellisempia pelissä, etenkin alivoimalla. Ei saa päästää niin hyvää joukkuetta kuin Jukurit iskemään kahdesti alivoimalla, Rautakorpi totesi.

− Laakkoselta hieno nousu siihen maalin eteen. Savolainen otettiin mukaan pelaavaan kokoonpanoon ja oliko toinen vai kolmas vaihto ja siihen alivoimamaali. Eihän tuollaista kauhean usein tapahdu, mutta hyvä näin, iloitsi jukuriluotsi Antti Pennanen.

Erän loppu mentiin myös täysin mikkeliläiskomennossa ja ottelussa 1+4-tehot viimeistellyt Santeri Lukka laukoi etukulmasta erätaukolukemiksi 5-0.

Päätöserässä pelailtiin ja jäähyiltiin

Päätöserä oli lähinnä enää pelailua ja maalierot pääsivät repeämään suuriksi KeuPan runsaan jäähymäärän vuoksi. Kolmannen erän maalitalkoot aloitti Joonas Kalliola, joka röyhkeän nousunsa päätteeksi siirsi kiekon kuudennen kerran keuruulaisveräjään.

KeuPa onnistui myös ottelussa iskemään lopulta ottelusarjan ensimmäisen maalinsa omalla ylivoimallaan. Jukureiden alivoima pelasi aavistuksen löysästi ja Markus Rämä pääsi iskemään kiekon maalin edestä ohi Quemenerin.

Vieraiden kapea materiaali kärsi ottelussa myös lisämenetyksiä, kun puolustaja Panu Hyyppä putosi jo ottelun alkupuolella kokoonpanosta ja päätöserässä sivuun jäi Antti Kauppila.

− Kolmas erä enemmänkin pelailua. Meiltä putosi siinä kolme pelaajaa erinäisten vammojen vuoksi pois, kommentoi Rautakorpi.

Jukurit ei takaiskusta kuitenkaan häkeltynyt, vaan Anthony Guttig ohjasi Jani Forsströmin laukauksesta 7-1-osuman heti seuraavassa vaihdossa. Ottelun viimeisellä viisiminuuttisella mikkeliläisryhmä kaunisteli lukemia vielä kahdella osumalla, kun Forsström ja Palve osuivat maalipuiden väliin.

− Tietysti tyly lukema 9-1 taulussa, niin pitää kokonaisuuteen olla tyytyväinen, mutta meidän pitää nostaa tasoa, arvioi Pennanen.

− Meidän peliä pitää vielä saada menemään eteenpäin, kiekollista pelaamista ja saada viisi vastaan viisi -pelaamista paremmaksi sekä löytää toimivia kokoonpanoja.

Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan maanantaina Keuruulla ja Jukureilla on silloin mahdollisuus napata itselleen välieräpaikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle