Mestishegemoniaa

MESTIS / Raportti
SK-turnauksen jälkimmäisen päivän avasi Mestiksen kärkipään joukkueiden keskinäinen kohtaaminen. Viime kauden mestari Jukurit kohtasi sarjassa kolmanneksi yltäneen KalPan. Molemmat joukkueet hakevat vielä selvästi omia koostumuksiaan. Kohtaamisesta muodostuikin hivenen nihkeä ja samalla vähämaalinen iltapäiväpuhde.

Molempien joukkueiden otteista oli selvästi havaittavissa ettei esityksissä tänään ylletty parhaimpaan. Paitsi että kokoonpanosta puuttui molemmilta tärkeitä pelaajia, oli myös peliajatus molemmilla välillä pahasti hakusessa. Silmiä hivelevän yhteispelin sijaan molempien hyökkäyspeli lepäsi keskialuetta ylitettäessä lähes vallan yksilöiden kuljetuksissa. Kiekkoa ei turhaan kaverille lainattu. Maalipaikat luotiin useimmiten hyökkäysalueen kulmissa pyörimällä. Suoraan maalinsuulle ajamiseen ei hyökkääjillä tänään tuntunut olevan niin halua kuin kykyjäkään. Otteista paistoi läpi pikemminkin lämminhenkinen harjoitus.

KalPa oli kokonaisuutena jonkin verran parempi. Erityisesti tämä näkyi juuri maalin edustalla, jonne vierasjoukkueena pelanneet kuopiolaiset saivat sentään vastustajaan verrattuna selvästi enemmän aggressiivisuutta. Suurta riemua ei tosin tästäkään irronnut. Kuopiolaiset pitivät myös selvästi parempaa tempoa, johon viime kaudesta pelaajiston kokoaan kasvattanut Jukurit ei tänään pystynyt vastaamaan.

1-2 (0-1,1-1,0-0)

Ottelun avausmaalin laukoi kuopiolaisille Marko Ahosilta. Jukureiden tasoitus tuli toisessa erässä 5 vs. 3 ylivoimassa. Puolustaja Ilkka Kallioinen laukoi maalin siniviivalta Ville Hyrkkään ja Samuli Piiroisen esityöstä. Ottelun voittomaalin iski puolestaan vastahyökkäyksestä KalPan Tuomo Litmanen Sami Simosen syötöstä, kun vierailija onnistui katkaisemaan Jukureiden avauksen omalla hyökkäyssinisellä.

Kentän parasta antia oli tänään KalPan ketju Ahosilta - Riekkinen - Kekäläinen. Jukureista nousi esiin Tuomo Kovanen sekä Mikko Hakkarainen. Maalissa pelasivat Juha Kauhanen (KalPa) ja Tommi Nikkilä (Jukurit). Kaksikko selviytyi kohtuudella - joskin Kauhanen hieman haparoiden. Kenttäpeli oli tänään molemmilla sen verran heikkoa että maalivahtien työsarka jäi vähäiseksi. Varsinkaan hankalia laukauksia ei juuri tullut.

» Lähetä palautetta toimitukselle