Musta puoliminuuttinen Vantaan surma

Jesse Juntheikki kruunasi vahvan ottelunsa voittomaalilla.
Jukureiden ja Kiekko-Vantaan harjoituskauden päätösottelu ei kovin suureksi spektaakkeliksi päässyt muodostumaan. Vaikka Jukureiden viimeistelytarkkuuteen jäikin parantamisen varaa, korjasi se ottelusta voiton lukemin 2-1 (0-0,2-1,0-0).

Ottelun avauserä ei suuria hienouksia tarjonnut. Jukurit tuli erään vauhdikkaasti ja löi painetta, jonka alta vantaalaispakistolla oli läpi ottelun suuria vaikeuksia päästä pois.

Liiallisen vauhdin seurauksena suuri osa Jukureiden hyökkäyksistä kuivui kasaan, mutta kovan karvauksen seurauksena vantaalaispakisto myös teki virheitä, ja isännät pääsivät muutamaan kertaan kokeilemaan hyviltä paikoilta.

Lähimmäksi maalintekoa pääsi viivalta tulleen laukauksen vantaalaismaalin tolppaan ohjannut Toni Jalo. Hetkeä myöhemmin myös Joonas Koskinen ja Toni Hyvärinen saivat paikkansa, mutta maalia vartioinut Aaro Peltonen piti lukemat maalittomana.

Puuduttavaan avauserään lisäväriä tarjosivat myös Hyvärisen ja Jesse Juntheikin esittämät muutamat kovat taklaukset.

Jukurit rankaisi virheistä

Toinen erä sai Jukureiden kannalta pahimman mahdollisen alun. Erä oli ehtinyt vanhentua vain puolitoista minuuttia, kun Petteri Similä hörppäsi Teemu Henritiuksen siniviivan takaa heittämän pomppukiekon maaliin. Syöttäjinä toimivat Sakut Salmela ja Salminen.

Takaiskumaalin jälkeen Jukureiden peli kipsaantui täysin. Kipsi hajosi vasta kun Jesse Rohtla tarjoili komean poikittaissyötön, josta Jani Forsström laukoi Jukureiden 1-1-tasoitusmaalin pelikellon näyttäessä aikaa 34.17.

Vain puolisen minuuttia ehti kulumaan tasoitusosumasta, kun pirteästi esiintyneelle Juntheikille avautui vantaalaispuolustajan harhasyötön seurauksena vapaa tila b-pisteen kaarien välistä, ja mies täräytti sydämensä kyllyydestä kiekon vantaalaismaalin yläkulmaan.

Pari minuuttia ennen erän päätöstä Mikko Laine pääsi nokikkain vahvasti läpi ottelun esiintyneen Peltosen kanssa, joka teki myös Laineen yrityksen tyhjäksi.

Kolmas erä ei enää ihmeitä tarjonnut. Jukurit loi erässä muutaman laadukkaan tekopaikan, mutta heikko viimeistely ja loistavan pelin vantaalaisveräjällä pelannut Peltonen pitivät lukemat 2-1:ssä, jotka jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Ottelu oli harjoituskauden viimeinen ja molempien katseet on jo suunnattu ensi keskiviikkona alkavaan Mestiksen runkosarjaan. Jukurit saa avauskierroksella vieraita Savonlinnasta, kun SaPKo saapuu Kalevankankaalle. K-Vantaa matkustaa Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi.