Jukurit löi murskalukemat - "Ei oltu niin huonoja kuin tulos näyttää"

Teemu Turunen vastasi Jukureiden seitsemännestä maalista.
Kuva © Antti Varonen
Maajoukkuetauolta palattiin Mikkelissä runsasmaalisesti, kun Jukurit ei jättänyt Kiekko-Vantaalle mahdollisuuksia. Ottelun loppulukemat kirjattiin lopulta selvin 7-2-luvuin.

Kamppailun kulminaatiopisteeksi muodostui avauserä, jossa Jukurit viimeisteli kuudessa minuutissa peräti kolme maalia.

− Lähdimme peliin hyvin. Me ei oltu tänään niin huonoja kuin tulos näyttää, K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä totesi.

− Ensimmäinen kymmenenminuuttinen oli meiltä kliinistä suorittamista. Jouduimme tekemään paljon töitä, että saatiin tietyt pelaajat mukaan, kiteytti Jukurit-käskijä Antti Pennanen.

Ottelun alkuminuutit eivät hienouksia tarjonneet. Kamppailun alussa olikin enemmän vauhtia kuin ymmärrystä, mikä näkyi muun muassa huolimattomina syöttöinä.

Hiljalleen pelin taso nousi, mutta vauhti säilyi ennallaan. Avauserän viimeisellä kymmenminuuttisella Jukureiden parempi taitotaso alkoi näkymään kentällä. Vaikka K-Vantaa ajoittain hallitsikin kiekkoa, se ei päässyt parhaimpaan maalintekosektoriin.

Mikkeliläiset iskivätkin lyhyen ajan sisään kolme osumaa, kun Joonas Kalliola, Oula Palve ja Mestis-uran ensimmäisen osumansa viimeistellyt Marko Kauppinen onnistuivat maalinteossa.

"Vastustaja oli onnekas"

Toisessa erän alkuun vantaalaiset vaihtoivat maalivahtia, kun Santeri Lipiäinen luisteli Lassi Yrjölän tilalle tolppien väliin.

Maalivahdin vaihtaminen piristikin lohipaitojen peliä. Vaikka Jukurit siirtyi ylivoimansa jälkitilanteesta jo 4-0-johtoon Jaakko Turtiaisen osumalla, jaksoi vantaalaisryhmä yrittää loppuun asti.

− Pari pomppua, pari uinahdusta ja peli oli neljä-nolla. Vaikka pelasimme hyvin, niin kaveri oli tehokkaampi, onnekkaampi ja parempi, Mälkiä tylytti.

− Ehkä me oltiin muutakin, kun onnekkaita, vastasi Pennanen virkaveljelleen.

K-Vantaan kavennus nähtiin ottelun puolessa välissä. Osumasta vastasi HIFK-hyökkääjä Panu Mieho, joka löi kiekon ilmasta ohi hyvin pelanneen Jukurit-vahti Mika Norjan.

Ilta päättyi tansseihin

Vantaalaisten Mieho oli tehdä jo illan toisen maalinsa kolmanen erän alussa, kun hän karkasi Jukurit-puolustukselta. Hienon yksilösuorituksen päättänyt laukaus suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin, joten Jukurit selvisi säikähdyksellä.

Tämän jälkeen kotijoukkue ei jäänyt odottamaan vantaalaisten kiriä, vaan löi viimeiset naulat arkkuun. Lyöntilaukauksiaan pääsivät väläyttelemään tällä kertaa Teemu Suhonen ja Joonas Sammalmaa, jotka jättivät Lipiäisen täysin voimattomaksi.

− Tehtiin tylyt maalit, ja lyötiin peli katki viimeistään siinä, Pennanen tiivisti.

− Loppuun ei enää kärsivällisyys riittänyt. Tehtiin itsestämme tyhmän näkösiä, kommentoi Mälkiä.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä tappelu, kun Joonas Kalliola ja Janne Juutinen ottivat mittaa toisistaan. Tappelun selvä erävoitto meni tässä tilanteessa isokokoiselle Kalliolalle, joka saikin monia iskuja perille.

Kamppailun viimeisen maalin iski vantaalaisryhmä, kun Nico Friman laukoi kauden viidennellään loppulukemiksi 7-2.

Jukurit pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina, kun se kohtaa Hermeksen Kokkolassa. K-Vantaa puolestaan joutuu odottamaan lauantaihin, jolloin se kohtaa kotikaukalossaan Jokipojat.