Jukurit jännittävän trillerin voittoon − "Tästä on hyvä mennä eteenpäin"

Joonas Kalliola oli Jukureiden illan parhaita.
Kalevankankaan jäähallissa nähtiin tasainen ottelu, jossa ei maaleilla mässäilty. Puolivälieräsarja sai arvoisensa päätöksen, kun loppulukemat kirjattiin jatkoerän jälkeen 2-1.

Joukkueiden kohtaaminen tarjosi rahanvastinetta yli 2000-päiselle mikkeliläisyleisölle, sillä tasainen ottelu venyi aina jatkoerään asti. Voittajaksi nousi mikkeliläisryhmä, joka jatkaa kauttaan välierissä.

Jännittävä seitsemäs puolivälieräottelu alkoi Jukureiden kannalta suotuisasti. Mikkeliläiset tulivat otteluun päättäväisinä ja siirtyivät 1-0-johtoon Joonas Kalliolan laukoessa kiekon lyöntilaukauksella maaliin.

− Meillä oli vähän tahmea lähtö, mutta kyllä me helvetin sitkeesti taisteltiin ja roikuttiin pelissä hyvin mukana, K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

Kiekko-Vantaa ei pystynyt lähtemään avauserässä organisoidusti hyökkäykseen, sillä Jukurit kamppaili vahvasti riistäen kiekkoja keskialueella. Avauserä meni Jukureiden merkeissä, ja mikkeliläisillä olikin paikkoja useampaan maaliin.

− Tyytyväinen voi olla meidän joukkueen pelaamiseen. Ensimmäinen ja kolmas erä meiltä hyviä, jukurikäskijä Antti Pennanen aloitti.

Lehtinen tasoitti puntit

Ensimmäisessä erässä tolppaa kilauttanut vierasjoukkue puolestaan oli toisessa erässä aiempaa vahvempi. Vantaalaiset pääsivät muutamaan otteeseen ylivoimalle.

Erikoistilanteista lohipaidat eivät maalinteossa onnistuneet, mutta heti ensimmäisen ylivoiman jälkeen heilahti verkko Christian Heljangon selän takana.

− Semmoinen olo tosta jäi, että olimme kuskin paikalla, niin kuin usein kotona. Ei Vantaalta mitään pois, mutta me hallitsimme peliä ja tämän pelin osalta voitettiin ansaitusti, Pennanen jatkoi.

Epäonnen soturiksi nousi Jukureiden Eetu Koski, jonka purkukiekko pysähtyi ensimmäiseen K-Vantaan pelaajaan. Vierasjoukkue tiputti kiekon nopeasti jäähän, minkä jälkeen Joel Lehtinen laukoi komealla vedolla kiekon yläkulmaan ja tasoitti ottelun.

− Onnistuttiin taktisesti, pelillisesti ja fyysisesti ja päästiin lähelle, tuumi Mälkiä.

Jukurit loi toisessakin erässä tukuittain maalipaikkoja, mutta lukuisista paikoistaan huolimatta kotijoukkue ei maalinteossa onnistunut. Vaarallisimpaan paikkaan pääsi Joonas Sammalmaa, jonka nosto puolittaisesta läpiajosta ei osunut maalipuiden väliin.

− Toisessa otettiin pari huonoa jäähyä ja se sotki meidän pasmoja. Meillä oli huippupaikkoja, mutta kuten Simo sanoi, niin Vantaa taisteli hyvin ja pysyi pelissä kiinni, Pennanen kertoi.

Peli pienestä kiinni

Kolmannessa erässä Jukurit hallitsi, mutta Jani Kautto torjui maalillaan hyvin. Niin teki myös virkaveli Heljanko, joka pelasti niin ikään joukkueensa muutamaan otteeseen.

− Kolmannessa erässä meilläkin oli joku paikka. Oltaisiin vaikka voitu tehdä maali, eli todella pienestä kiinni, Mälkiä harmitteli.

Kiekko ei kuitenkaan löytänyt tietään maaliin, joten ratkaisua välieriin menijästä haettiin jatkoerässä.

Jatkoerässä Jukurit nousi esiin vahvimpana, kun Eetu Koski ratkaisi ottelun lyömällä kiekon sisään maalin kulmalta. Maaliin esityön tekivät Joonakset Kalliola ja Valkonen, joiden vahva kulmapelaaminen takasi voitoin mikkeliläisille.

− Tässä oli vähän Daavid-Goljat -asetelma, mikä on sopinut meille. Nyt on aika nostaa Vantaan pelaajille hattua: kyllä Vantaan poika syttyi ja taisteli niin perkeleesti, Mälkiä kehui.

− Vantaa asetti meille juuri sellaisen haasteen, kun me tarvitsimme. Tässä oli meille sauma kasvaa ja me kasvattiin. Tästä on hyvä mennä eteenpäin, Pennanen päätti.