Jukureille voitokas puolivälieräavaus - "Ei mikään napakymppiveto"

Palven ilta tuotti kolme tehopistettä.
Jukureiden ja Kiekko-Vantaan välinen puolivälieräavaus eteni tasalukemissa kaksi erää. Päätöserässä Jukurit kuitenkin osoitti kovuutensa ja iski taululle 5-2-loppunumerot.

Jukurit tuli ottelun avauserään vauhdikkaasti ja pääsi heti alkuun kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla. Hyvän ottelun vantaalaisveräjällä torjunut Jani Kautto pysäytti kuitenkin muutamat yritykset.

Vantaalaisilla oli erässä suuria vaikeuksia päästä hyökkäämään ja joukkueen ensimmäistä laukaustakin saatiin odotella aina erän seitsemännelle minuutille saakka. Lohipaidat kuitenkin puolustivat erässä hyvin, eikä Jukuritkaan kovin montaa huippupaikkaa erässä luonut.

Mikkeliläisryhmä avasi lopulta maalihanansa kuutisen minuuttia ennen erän päätöstä, kun energisesti läpi ottelun pelannut Joonas Kalliolan johtama kolmosketju rokotti. Joonas Sammalmaa sai kiekon päädyssä, nousi maalinkulmalle ja tarjoili poikittaissyötön Teemu Turuselle, joka laukoi kiekon ylänurkkaan.

− Hyvä lähtö meiltä peliin. Ensimmäinen kaksikymppinen kohtuulaadukasta tekemistä ja johdettiin ansaitusti, kertasi jukuriluotsi Antti Pennanen.

Toisessa erässä Jukureiden avauserän vireestä ei ollut tietoakaan ja vantaalaisvierailija sai otetta pelistä. Jukureiden kiekollinen peli oli huolimatonta ja avaukset menivät usein pitkiksi, minkä vuoksi peli pysyi mikkeliläispäädyssä.

− Siitä johdosta ehkä tuli valheellinen olo koppiin, jonka vuoksi ei oltu toisessa erässä ihan ytimessä. Vantaa oli tosi hyvä, vei siinä peliä ja meni ansaitusti johtoon, Pennanen totesi.

Vantaalaisryhmäkään ei erässä paikoilla juhlinut, mutta oli kuitenkin sellaisen saadessaan tehokas. Ensin Pekka Niemimaa ohjasi maalin edestä Valtteri Parikan laukauksen ylivoimalla verkon perukoilla ylivoimalla ja kuutisen minuuttia myöhemmin Nico Aaltonen iski Aleksi Järvisen upeasta tarjoilusta K-Vantaan 1-2-johtoon.

Jukurit kuitenkin kuittasi pelin tasoihin minuuttia myöhemmin, kun Oula Palve tarjoili toiseen aaltoon Joonas Valkoselle, jonka laukaus painui ohi Kauton.

Jukurit tehokkaana päätöserässä

Päätöserässä Jukureiden peliin löytyi taas avauserän vire ja peli pyöri pitkälti vantaalaispäädyssä. Roope Ranta iski lopulta Jukureille vapauttavan 3-2-maalin ylivoimalla erän alkupuoliskolla.

− Valkosen 2-2-maali oli iso maali. Vähän koottiiin sitten joukkuetta tauolla ja saatiin uudestaan juonen päästä kiinni. Kolmas erä oli tyydyttävä, mutta ei huippu.

K-Vantaa haki vimmatusti tasoitusta, mutta Jukurit oli omassa päädyssään tyly ja puolusti vahvasti. Isännät olivat puolestaan tehokkaita ja Jaakko Turtiainen sekä 1+2-tehot ottelussa koonnut Palve kaunistelivat johtolukemiksi 5-2.

Ottelussa ei enempää täysosumia nähty, joten loppulukemat kirjattiin 5-2. Jukurit joutui vaihtamaan ottelun loppuhetkillä vielä maalivahtia, kun Juhana Aho luisteli maalinedushässäkän jälkeen pois veräjältä ja loppuminuutit tolppien välissä seisoi Mika Norja.

− Haluttiin saada Mikalle vaan tuntumaa, selvitti Pennanen vaihdon syytä.

Vantaalaiskäskijä Simo Mälkiä oli tappiosta huolimatta positiivisin mielin ottelun jälkeen.

− Hyvä taistelu meiltä. Taisteltiin kaksi erää hyvin, taisteltiin kolmannessakin hyvin, mutta ei sitten ihan pitänyt pokka loppuun asti. Ei pitänyt tosin tuomareillakaan, Mälkiä sanaili.

Voitosta huolimatta jukurivalmentaja Pennanen ei täysin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ollut.

− Kasvetaan, kehitytään ja mennään eteenpäin. Ei tämä mikään napakymppiveto ollut missään tapauksessa, summasi Pennanen ottelun.

Ottelusarjan toinen kohtaaminen pelataan perjantaina Vantaalla.