Jukureille niukka voitto vajaamiehisestä Kiekko-Vantaasta

Nestori Lähde oli toinen maalinteossa onnistuneista.
Mikkelin jäähallissa nähtiin perjantai-iltana vähämaalinen kamppailu, kun Jukurit ja Kiekko-Vantaa ottivat yhteen. Vain viidellä puolustajalla ottelun läpi pelannut vierasjoukkue joutuikin taipumaan Jukureille luvuin 2-0.

Ottelun ensimmäinen erä mentiin hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa. Jukureiden alku olikin pirteä, mutta sarvipäät eivät onnistuneet maalinteossa runsaista paikoistaan huolimatta. Laukauksien laadussa jäikin kotijoukkueen puolelta paljon parantamisen varaa.

Pirteimpiä otteita avauserässä esitti Jukureiden ykkösketju Riku Pitkänen-Anthony Guttig-Niko Laakkonen, joka vastasi kotijoukkueen vaarallisimmista paikoista sekä loi suurta painetta Kiekko-Vantaan puolustukseen.

− Olen todella ylpeä siitä, miten joukkue oli valmistautunut ja siitä, miten lähdettiin otteluun. Joukkue oli vahva ja ensimmäiset kaksi erää olimme todella hyviä, Jukurikäskijä Antti Pennanen kommentoi

Ottelun avauserässä myös Kiekko-Vantaalle tarjoutui omat paikkansa maalintekoon, kun Jukurit joutui alivoimalle Pitkäsen istuessa kaksiminuuttista.

Vain viidellä puolustajalla pelannut vierasjoukkue ei niin ikään onnistunut maalinteossa ja erätauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

− Ottelu oli sellainen kuin odotettiinkin. Jukurit sai luotua niitä pitkiä hyökkäyksiä ja se oli tiedossa, kun me pelasimme tänään vain viidellä puolustajalla, K-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kommentoi.

Jukurit siirtyi kuskin paikalle

Kamppailun avausmaali nähtiin toisessa erässä. Osumasta vastasi Jukureiden Teemu Turunen, joka päätti pitkän kuivan kautensa laukomalla kiekon heti aloituksen jälkeen helpohkosti ohi Jani Kauton.

Maalin jälkeen K-Vantaa sisuuntui ja joukkue olikin lähellä tasoitusta. Jukurivahti Ronan Quemener onnistui kuitenkin torjumaan sekä Samuli Valviston että Aleksi Rutasen vaaralliset yritykset.

− Meillä oli tänään omat paikat, mutta ei onnistuttu hyödyntämään niitä. Eihän silloin voi voittaa, kun ei maaleja tee, Kauppi tuumi.

Kun et itse tee, niin kaveri tekee. Tämän vantaalaisryhmä sai kokea karulla tavalla, kun Nestori Lähde lisäsi näyttävällä yksilösuorituksella Jukureiden johtoa ja loi entistä suurempaa tuskaa väsähtänäälle Vantaan puolustukselle.

Ottelun kolmas erä lähti vauhdilla käyntiin kotijoukkueen ylivoimalla, kun vantaalaisten Oskari Hämäläinen lähti istumaan kiinnipitämisjäähyä. Jukureiden ylivoima ei kuitenkaan suuria ihmeitä esittänyt ja lohipaidat selvisivät takaiskuitta.

Vantaalaisjoukkueelle tarjoutui loistava paikka kaventaa kolmanen erän neljännellä minuutilla, kun Joel Lehtinen luisteli itsensä läpiajoon. Viime kaudella Jukureita edustanut Lehtinen ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan hyvän ottelun pelannutta Quemeneriä.

− Tänään annettiin liian monta ylivoimahyökkäystä vastustajalle, mutta onneksi maalivahti pelasi tänään hyvin, Pennanen jakoi tunnustusta.

Erän puolenvälin paikkeilla vierailijat pääsivät yrittämään kavennusta kahteenkin otteeseen ylivoimalla, kun Jukureiden Juha-Petteri Purolinna ja Pentti Nöyränen joutuivat rangaistuspenkille. K-Vantaan ylivoima oli tukkoista, eikä joukkue onnistunut avaamaan maalisarakettaan.

− Täytyy nostaa Jukureille hattua aktiivisesta alivoimapelaamisesta, Kauppi kehui ja kertoi, että K-Vantaan pelaajat tarvitsevät vielä lisää yhteisiä kokemuksia ylivoimapeliä ajatellen.

Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla raskain jaloin pelannut K-Vantaa yritti kavennusta ilman maalivahtia, mutta yritykset jäivät piippuun, ja näin Jukurit saalisti kolme sarjapistettä.

Jukurit pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se matkustaa SaPKon vieraaksi. K-Vantaan pisteiden metsästys jatkuu puolestaan jo lauantaina, kun se isännöi Peliittoja.