Hengetön Jukurit sai ansionsa mukaan

MESTIS / Raportti
Vantaalaisten ilta päättyi riemukkaisiin tunnelmiin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Juhani Tamminen totesi aikanaan: "95 prosentin keskittyminen vastaa 50 prosentin suoritusta". Tämä fraasi piti paikkansa täysin Jukureiden kohdalla, kun Kiekko-Vantaa kävi hakemassa kolme sarjapistettä puolivaloisesti esiintyneeltä mikkeliläisryhmältä 4-1-numeroin.

Jukureiden peliä kuvasti vahvasti ottelun avauserä, jossa se sai kyllä pelin vantaalaisten puolustusalueelle, mutta todelliset tilanteet jäivät puuttumaan. Vierailija pakotti jukuripelaajat laukomaan huonoista paikoista, eikä kotijoukkueen pelaajista löytynyt riittävästi halua mennä irtokiekkoihin.

− Olen pettynyt tottakai tulokseen. Ei oltu tarpeeksi halukkaita tänään, manasi jukurikäskijä Antti Pennanen.

− Näennäisesti hallittiin läpi ottelun. Vastustaja kuitenkin puolusti ja pelasi alivoimansa hyvin, summasi jukurivalmentaja ottelua.

Vaikka peli pyörikin suurimman osan pelistä Kiekko-Vantaan puolustusalueella, aukesi lohipaidoille hyviä tekopaikkoja Jukureiden virheiden seurauksena ja näistä vantaalaisryhmä myös rokotti kovalla prosentilla.

Avauserän ainoa osuma syntyi, kun jäähyltä päässyt Tomi Tuomisto karkasi ylivoimahyökkäykseen Nico Aaltosen kanssa. Tuomisto laukoi kiekon Ronan Quemenerin patjoihin ja Aaltonen pääsi lapioimaan irtokiekon vapaasti tyhjään verkkoon.

Jukureiden peli ei lähtenyt kulkemaan edes ylivoimilla, vaan syötöt karkalivat ja laukaukset jäivät puuttumaan, joten erätauolle poistuttiin vierasjohdossa.

Jukureiden virheet kostautuivat

Tuomisto oli lähellä toisen erän alussa jo lisätä vantaalaisjohdon kahteen maaliin, kun hän jäi jukurimaalin edustalle vartioimatta, mutta syöttö ei tavoittanut häntä. 

Erän puolenvälin tienoilla vieraiden kultakypärä kuitenkin onnistui. Jaakko Turtiaisen heikko syöttö keskustaan päätyi Joel Lehtisen lapaan ja Tuomisto pääsi iskemään Lehtisen laukauksen irtokiekosta 2−0-osuman.

Vantaalaisten vahva puolustus pysyi tiiviinä myös Jukureiden toisen erän pahimpien pyörityskausien aikana, eivätkä jukuripelaajat päässeet parhaille laukaussektoreille. Viimeisenä lukkona tolppien välissä oli 30 kertaa ottelussa kiekon tielle venynyt Jani Kautto.

− Meidän lähtökohtana oli tänään tiiviys ja yhdessä tekeminen. Puolustettiin tänään vahvasti, johon olen erittäin tyytyväinen, vantaalaisvalmentaja Jami Kauppi kehui omiensa suoritusta.

Lukan maali laiha lohtu

Päätöserä sai mikkeliläisittäin huonoimman mahdollisen alun. Santeri Lukan epäonnistunut puolenvaihtosyöttö puolustusalueella päätyi Aleksi Järviselle, joka karkasi läpiajoon ja iski taululle jo 3−0-numerot.

Lukka kuitenkin paikkasi virheensä ja toi pientä lohtua mikkeliläisten iltaan laukomalla 3−1-kavennusosuman. Riemua ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun jo seuraavassa vaihdossa Jukurit syyllistyi vaihtovirheeseen ja joutui alivoimalle.

Vantaalaisylivoima ehti vanhenemaan vain 11 sekuntia, kun Lehtinen iski vapaasti maalinedustalta 4−1-loppulukemat. Osuma myös lamautti kotijoukkueen lopullisesti, eikä kunnollista kiriä enää syntynyt, joten lohipaidat pääsivät juhlimaan vieraspisteitä äänekkään vierasfaniryhmän hurratessa.

− Aika aseettomaksi jäätiin. Vastustajalla oli isoja ja hyviä pakkeja, eikä meille oikein jäänyt saumaa, Pennanen totesi.

Vantaalaisleirissä voitto ja kolme arvokasta sarjapistettä otettiin odotetusti tyytyväisenä vastaan.

− Tosi hyvä fiilis jäi. Meille on ollut vähän vaikeaa pitää pakka kasassa koko peliä, mutta tänään onnistuttiin pelaamaan varmaan kauden ensimmäinen ehjä 60-minuuttinen, iloitsi vantaalaisten kultakypärä Tuomisto ottelun päätyttyä.

Jukurit pyrkii katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan seuraavan kerran keskiviikkona LeKin vieraana. Kiekko-Vantaa puolestaan isännöi keskiviikkona SaPKoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle