Jukurit viimeisteli tarkemmin Mikkelissä

Juuso Akkanen jatkoi maaliputkeaan iskemällä voittomaalin.
Neljän ottelun tappioputkessa illan otteluun lähtenyt mikkeliläisryhmä ei helpolla päässyt lauantai-iltanakaan, kun keskiviikkona sarvipäistä voiton napannut JYP-Akatemia saapui vierailulle. Tällä kertaa kuitenkin kotijoukkue oli aavistuksen terävämpi ja onnekkaampi maalipaikoissaan korjaten täyden pistepotin sekavien vaiheiden jälkeen 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)-lukemin.

Keskiviikkona kirvelevän 2-1-tappion Jyväskylässä kärsinyt jukurijoukkue pyrki hakemaan revanssia lauantai-iltana vieraaksi saapuneelta JYP-Akatemialta.

Esitys ei kuitenkaan ollut järin vakuuttava kummaltakaan joukkueelta, eikä illan tuomariparilta. Ottelua leimasi avauserän runsaan jäähymäärän lisäksi läpi ottelun jatkunut mailahäirinnän salliminen ja useat pelikatkot, jotka rikkoivat peliä ja sen vuoksi suuria hienouksia ei nähty.

− Katkonaista peliä oli, jonka vuoksi kummankaan joukkueen peli ei oikein päässyt virtaamaan, pohti jyväskyläläiskäskijä Jukka Ahvenjärvi.

− Useita sellaisia pitkiä kiekkoja vihellettiin, mitä olisi voinut pelata ja millimetrimitalla mitattiin paitsioita, Ahvenjärvi jatkoi.

− Sen haluan sanoa koko suomalaisen jääkiekkoilun puolesta, että pelaajatkin haluaisivat vain kiekon peliin ja taisteluun, niin miksi niissä aloituksissa pitää puljata aloittajanvaihtojen kanssa, kritisoi jukurivalmentaja Antti Pennanen.

Avauserässä jäähyjen lisäksi tilastoihin merkittiin myös yksi maali, kun Jukureiden nelosketju vei isännät hurjan alkurynnistyksen päätteeksi 1-0-johtoon. Patrik Lostedt karvasi kiekon jyväskyläläispuolustajalta ja syötti maalin kulmalle vapaaksi jääneelle Jani Savolaiselle, jolla oli helppo työ iskeä johto-osuma.

− Jäätiin avauserässä vähän telineisiin ja Jukurit tuli paremmin peliin, eikä saatu henkistä yliotetta, Ahvenjärvi harmitteli.

Hetki maalista ja Joonas Koskinen sai toimitettua kiekon jyväskyläläismaalin tolppaan, mutta sen lähempänä lisämaaleja ei avauserässä käyty.

Erä tasoittui ja sekavoitui mitä lähemmäs loppua mentiin. Pelin rikkonaisuudesta johtuen kummankaan joukkueen hyökkäyspeli ei ottanut toimiakseen, vaan syötöt epäonnistuivat ja kuvioita ei saatu rakennettua.

Ei aivan ansaittu johto

Toiseen erään vierailija tuli huomattavasti kotijoukkuetta paremmalla jalalla ja hallitsi peliä. Viimeinen silaus hurrikaaninuttujen pelistä kuitenkin puuttui ja aivan huippupaikoille se ei erän alkupuoliskolla päässyt.

Erän loppupuoliskolla vierailija kuitenkin sai ansaitsemansa tasoitusosuman, kun Henri Kannisen terävä rannelaukaus puolustajan jaloista yllätti Petteri Similän.

Tasoitusmaali herätti myös isännät ja vain puolitoista minuuttia ehti kulumaan tasoituksesta, kun Niko Laakkonen vei komean kuvion päätteeksi Jukurit hieman pelin kuvan vastaisesti johtoon.

Sekoilujen kautta voittoon

Päätöserä sai lentävän lähdön, kun jukurimaalivahti Similä hörppäsi Olli Aitolan siniviivaroiskaisun maaliin 12 sekunnin pelin jälkeen. Takaisku sekoitti Jukureiden peliä ja raivokkaasti taistellut vierailija otti jälleen peliä hallintaansa.

Hallinta kuitenkin katkesi Aleksi Salosen taklatessa isäntien Koskista törkeästi kyynärpäällä päähän, josta hän kuitenkin selvisi vain 2+10-minuutin jäähyllä.

Ylivoimalla Jukureiden peli ei kuitenkaan ottanut toimiakseen, vaan syötöt karkailivat ja kunnollisia tilanteita ei saatu aikaan.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Sami Niku kaatoi Mikko Laineen jäähyn arvoisesti. Siitä seuranut ylivoima poikikin ottelun voittomaalin. Maali roikkui jo ilmassa, kun maalinedustalle pomppinut kiekko oli mennä Jani Forsströmin jalan kautta maaliin suuntautuen vielä hieman ohi.

Toinen kerta kuitenkin toden sanoi, kun Jesset Juntheikki ja Rohtla juonivat maalin takana ja lopulta Juntheikin passi löysi maalin eteen vapaaksi jääneen Juuso Akkasen, joka siirsi kiekon Dennis Saikkosen jalkojen välistä maaliin.

Maali vapautti isäntien peliä roimasti ja lopulta Ilkka Vaarasuo iski lopullisen niitin onnekkaasti akatemiapuolustaja Aitolan luistimen kautta.

Edes Laineen saaman kaksiminuuttisen aikana vierailija ei saanut mitään merkittävää aikaan, ja lähimpänä maalia olikin kotijoukkueen Lostedt, jonka tyhjää maalia kohti suuntautunut veto päätyi puolustajan torjunnan kautta päätyverkkoihin.

− JYP-Akatemia on sitkeä ja hyvin valmennettu joukkue, joten ei voitto tänään helpolla tullut, kehui Pennanen vastustajaansa.

− Kaikki pelit meiltä minun valmennukseni aikana on olleet ihan ok, ja tänään lähdettiin teemalla erittäin hyvä peli, joka näkyi pienenä jännittyineisyytenä meidän pelissä, Pennanen analysoi.

− Ollaan kuitenkin tyytyväisiä voittoon, hän totesi lopuksi.