Jukurit nihkeän esityksen jälkeen voittoon

Tadeas Galansky pelasi debyyttiottelussaan nollapelin.
Jukureiden ja JYP-Akatemian kohtaaminen ei suuria tunteita tarjoillut. Jukurit oli kuitenkin joukkueista potkun edellä ja nappasi ottelusta jaossa olleet kolme pistettä lukemin 2-0 (0-0,1-0,1-0).

Jukurit tuli tuttuun tapaan ottelun avauserään vauhdilla luoden suuren määrän loistavia maalintekotilanteita, mutta Akatemian maalilla hyvän ottelun pelannut Sami Rajaniemi piti lukemat maalittomina.

Erän lopulla Jukurit sortui jäähyilyyn, mutta sekään ei tasoittanut kenttäsuhteita, vaan parhaan tilanteen sai alivoimalla läpiajoon karannut Jukureiden Joonas Kalliola. Rajaniemi kuitenkin hoiti tilanteen tyylikkäästi ja erätauolle poistuttiin lukemissa 0-0.

Väsytystaktiikka puree, Galansky viimeisenä lukkona

Toisessa erässä Jukureiden peli sekosi hieman jäähyihin ja ylivoimien ansiosta Akatemia pääsi otteluun paremmin mukaan luoden muutaman vaarallisen tekopaikan.
Ensimmäisen sarjapelin miesten sarjoissa pelannut jukurivahti Tadeas Galansky oli kuitenkin mies paikallaan torjuen yhden tilanteen jopa maskillaan.

Erän loppupuolella Jukurit alkoi saada taas juonesta kiinni ja lopulta hyökkäysalueen myllytys palkittiin ajassa 37.27, kun Jani Savolaisen siniviivalta lähtenyt lyöntilaukaus painui jyväskyläläisten maalin ylänurkkaan. Maaliin syötöt merkittiin Joonas Koskiselle ja Juuso Akkaselle.

Jukureiden toisen erän lopussa löytämä hyvä vire jatkui myös kolmannen erän alussa ja alivoimasta huolimatta Pentti Nöyränen karkasi laidalta puolittaiseen läpiajoon, jonka päätteeksi miehen lyöntilaukaus kilahti tolppaan.

Erän loppua kohden tiukkaa puolustustaistelua käynyt vierailija alkoi väsymään.  Lopulta reilu viisi minuuttia ennen loppusummeria pirteästi läpi ottelun esiintynyt Kalliola karvasi kiekon jyväskyläläispuolustajalta, syötti viivalle liukuneelle Jesse Rohtlalle, jonka viivalaukaus pomppi maalille menneen Kalliolan varusteiden ja maalivahti Rajaniemen selän kautta maaliin. Ottelun loppuhetkillä Jukureiden Toni Hyvärinen ja Akatemian Henri Kanninen hakivat pientä nokkapokkaa maalinedustalla, mutta linjatuomarit ehtivät väliin.

Tehotonta ylivoimaa

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa jyväskyläläiskäskijä Jukka Ahvenjärvi näki omiensa otteissa lopputuloksesta huolimatta myös positiivista.

- Erittäin ylpeä olen joukkueen työmoraalista tänä iltana. Täysin tyytyväinen ei kuitenkaan voi olla, koska lähdettiin kolmea pistettä hakemaan.

- Nollalla maalilla on vaikea voittaa pelejä ja siinä Jukurit oli tänään parempi, joten he ansaitsivat voittonsa, päätti Ahvenjärvi puheenvuoronsa.

Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkaraisen mietteet illan ottelusta olivat myös hyvin samankaltaiset.

- Kolmeen pisteeseen olen tyytyväinen, mutta pelillisesti ottelu ei ollut meiltä parasta mahdollista. Tehtiin paljon turhia virheitä, joiden kautta annettiin vastustajalle maalintekotilaisuuksia.

Oman joukkueensa erikoistilannepelaamisesta Pikkaraisella oli myös selkeä kuva:

- Ylivoimassa on kyllä ajatusta, mutta tehot puuttuvat ja siihen täytyy saada muutosta. Alivoima meillä taas toimi hyvin ja siitä täytyy olla tyytyväinen, jukurikäskijä iloitsi.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina. Jukurit lähtee hakemaan voittoputkelleen jatkoa K-Vantaan kustannuksella, kun taas JYP-Akatemian vieraaksi saapuu kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan jahtaava Kajaanin Hokki.