Guttigin ketju parrasvaloissa - Jukureille täysi pistepotti kärkikamppailusta

Anthony Guttig oli illan näkyvimpiä hahmoja tehoin 1+1.
Kuva © M.Oksanen
Mestiksen kärkikamppailusta Jukureiden ja JYP-Akatemian välillä muodostui tiukka vääntö. Lopulta sarjakärjessä oleva kotijoukkue Jukurit teki päätöserässä tarvittavan osuman ja nappasi kolme sarjapistettä 4-2-numeroin.

Mikkelin Jukureiden ja JYP-Akatemian välinen kamppailu eteni tasalukemissa aina päätöserään asti, jossa vierailija sortui jäähyilyyn ja Jukurit voittomaalin erän alussa ylivoimalla.

Mikkeliläisryhmän kirkkaimpana tähtenä loisti ottelussa kakkokentällinen Teemu Turunen- Anthony Guttig-Joonas Kalliola, joka vei joukkueen avauserässä kahden maalin karkumatkalle ja oli alustamassa Timo Hiltusen iskemää voittomaalia.

Jyväskyläläisten parasta osa-aluetta oli Topi Nättisen johtama ykkösvitja, joka viimeisteli hurrikaanipaitojen molemmat osumat ja oli aina vaarallinen kentälle päästyään.

− Nättisen Topin ketjun kanssa oltiin isoissa vaikeuksissa tänään. Siinä on hyviä pelaajia, hieno katsoa heidän matkaansa, kehaisi jukurivalmentaja Antti Pennanen.

Jukurit niskan päällä alussa

Jukurit tuli ottelun avauserään vahvalla jalalla ja hallitsikin sitä pääosin. Mikkeliläisryhmä pelasi vahvaa kaksinkamppailupeliä ja sai sitä kautta luotua hyviä tekopaikkoja Veini Vehviläisen vartioimalle maalille.

Kotijoukkue iski avauserässä kaksi lähes identtistä maalia. Reilun seitsemän minuutin jälkeen Jukureiden kakkosketju katkoi syötön siniviivalla, käänsi pelin ja Turunen pääsi viimeistelemään rannelaukauksella lukemiksi 1-0.

Erän loppupuolella sama ketju oli jälleen asialla, mutta tällä kertaa Guttig pääsi iskemään Turusen tarjoilusta lukemiksi 2-0.

− Saatiin hyvä lähtö peliin, Guttigin ketju teki alkuun kaksi oikein hienoa maalia. Semmoinen tunne oli alusta, että oltiin niskan päällä ja johdettiin ansaitusti, Pennanen pohdiskeli.

Vierailija pääsi kuitenkin vielä mukaan erän viimeisellä minuutilla. Samu Markkula karvasi kiekon kulmassa Ilkka Vaarasuolta ja syötti taustalta nousevalle Nättiselle, jonka tarkka laukaus painui Ronan Quemenerin selän taakse.

− Se oli se legendaarinen koppimaali. Hyvä kiekonriisto ja oli hyvä kenttätasapaino tehdä se maali. Tärkeä maali sillä tavalla, että maalit antaa aina uskoa ja muuttaa pelin luonnetta, totesi jyväskyläläiskäskijä Jukka Ahvenjärvi.

− Vähän huono maali annettiin erän loppuun. Tämä on momemtum-peli, niin tuommoista pukukoppimaalia ei voi oikein antaa tuommoisesta tilanteesta, kun meillä oli tilanne kuitenkin hallussa, Pennanen harmitteli.

Roolien vaihtelua erien välillä

Ottelun luonne todella muuttui Akatemian kavennusosuman myötä ja toisen erän alkupuolisko mentiinkin täysin vieraiden komennossa.

Jyväskyläläiset painoivat vauhdilla jukurialueelle ja lopulta Vaarasuo joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoimaa ehti kulumaan vain puolisen minuuttia, kun Nättinen toi illan toisella maalillaan hurrikaanipaidat tasoihin.

− Toisen erän alku sekavaa peliä meiltä ja Akatemia vei ottelua. Kolmanteen erään saatiin vähän kasaan joukkuetta ja viisautta pelaamiseen, sanoi Pennanen.

Toinen erä olikin ottelun tasaisin ja peli aaltoili päästä päähän. Jukuritkin alkoi erän loppua kohden saamaan tilanteita Vehviläisen vartioimalle maalille, mutta ei saanut kiekkoa maaliin saakka.

Jos toisen erän alkuun peliä hallitsi vieraat, niin vähintään yhtä vahva oli isänniltä päätöserän aloitus. Iivo Hokkasen johtama kolmosketju sai vahvan myllytyksen alueelle ja pakotti vierailijan rikkomaan.

Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Hiltunen iski Vehviläisen torjunnasta tulleen paluukiekon verkon perukoille ja siirsi Jukurit jälleen johtoon.

Tästä johdosta Jukurit ei enää luopunut, vaan piti hyvän temmon yllä ottelun loppuun saakka ja hallitsi peliä. Lopullisesti vieraiden takaa-ajon päätti rangaistukset, joita Akatemia otti viimeisellä kymmenminuuttisella peräti kolme kappaletta.

− Kyse on kuitenkin maalintekopelistä. Tuolla viimeisellä ylivoimalla Jukurit oli tehokas ja loppu olikin sitten kosmetiikkaa. Haettiin vielä kuudella viittä vastaan kavennusta, mutta se meni nyt näin, Ahvenjärvi summasi ottelun loppua.

Oula Palve viimeisteli vielä ottelun viimeisellä sekunnilla loppulukemiksi 4-2 tyhjään maaliin, joten Jukurit pääsi juhlimaan täyttä kolme pisteen pottia.

Tappiosta huolimatta Ahvenjärvi näki suojattiensa esityksessä paljon hyvää.

− Viisi vastaan viisi-peli oli aika tasainen maalipaikkojen suhteen ja pelin virtauksen osalta oltiin hyvässä rytmissä tänään. Se antaa meille vahvaa luottamusta meidän omaan pelaamiseen, missä me siinä mennään. Osoitti meiltä myös sitkeyttä, että tultiin kahden maalin takaa tasoihin.

Jukurikäskijä Pennasen mukaan Akatemia-kamppailu oli joukkueelle hyvä testi tulevia pudotuspelejä ajatellen.

− Oli hyvä ennakoiva peli meille pudotuspeleihin ja uskon, että kun saadaan meille vielä viisautta tuohon pelaamiseen lisää, niin tästä tulee oikein hyvä.

Molempien joukkueet pelaavat runkosarjan päätöskamppailunsa lauantaina. JYP-Akatemia saa vastaansa TUTOn, joka kilpailee myös sarjan kolmannesta sijasta. Jukurit puolestaan taistelee vielä runkosarjan voitosta ja kohtaa lauantaina sarjajumbo Kiekko-Vantaan.

− Tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti lauantaita. Meillä on vielä TUTO kotona vastassa ja siihen peliin pitää olla valmistautunut, Ahvenjärvi päätti.