Galansky torjui Jokipojat nurin

Galanskyn torjunnat siivittivät Jukurit voittoon.
Perjantai-iltana Mikkelissä Jukurit sai vastaansa Joensuun Jokipojat. Tasainen ja suhteellisen kuuma kamppailu venyi lopulta voittomaalikilpailuun asti, josta voittajana poistui Jukurit maalein 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0).

Keskiviikkona pitkän tappioputkensa selättänyt Jukurit lähti hakemaan jo viidettätoista perättäistä voittoa Jokipojista. Jokipojat oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, joten voitonnälkää riitti, ja se näkyi myös kentällä.

Jokipojat loi pitkin ottelua vaarallisia tilanteita Jukureiden maalille, mutta jukurimaalivahti Tadeas Galansky syttyi jälleen hyvään vireeseen entistä seuraansa vastaan.

− Tasainen vääntö. Jäi sellainen tunne, että olisi enemmän tänään ansaittu. Luotiin tänään kuitenkin huippupaikkoja enemmän kuin kotijoukkue, tuumi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

− Jääkiekko-ottelun voi voittaa monella tapaa, ja tänään me voitettiin se Galanskyn ansioista, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

Ottelu aloitettiin hienoisessa Jukureiden hallinnassa, ja kotijoukkue sai luotua muutaman maalipaikankin Mikael Edelmannin vartioimalle maalille.

Jokipoikien avausmaali oli lähellä, kun Jarkko Immonen unohtui maalin eteen, mutta Immosen rystynosto ei yllättänyt Galanskya. Hetkeä myöhemmin Edelmann sai pistää parastaan, kun Jukurit pyöritti ylivoimaansa vaarallisesti. Edelmann kuitenkin kesti maalillaan torjuen muun muassa Jani Savolaisen vaarallisen lyöntilaukauksen.

Erän loppupuolella Jokipoikien puolustaja Matti Koistinen syötti kiekon keskialueella suoraan Niko Laakkoselle, joka luisteli itsensä läpiajoon ratkaisun jäädessä täysin onnettomaksi. Näin tauolle siirryttiin tasalukemista.

− En halua ottaa Jokipojilta mitään pois, mutta oman joukkueen esitykseen olen tänään pettynyt. Kävi juuri niin, että kun sä vähän annat sitä siimaa ja vähän sitä löysää niin sitten se ilta menee vaikeaksi ja meille kävi tänään niin, Pennanen harmitteli.

Paljon tilanteita, Galansky kesti

Toisessa erässä nähtiin paljon viihdyttävämpää kiekkoa kuin ensimmäisessä erässä, vaikka valmentajat tuskin olivatkaan tyytyväisiä omiensa suorituksiin. Hyviä tilanteita nähtiin molemmissa päissä puolustuspelin ollessa molemmilla joukkueilla laiskan oloista.

Erää oli pelattu runsaat kahdeksan minuuttia, kun Raimonds Vilkoits luisteli itsensä läpiajoon Jukureiden virheestä. Galansky kuitenkin torjui Vilkoitsin yritykset tuplatorjunnalla ja sai ansiokkaat suosionosoitukset kotiyleisöltä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin liekeissä ollut Galansky torjui jälleen Ville Halosen vaarallisen yrityksen ja piti kotijoukkueen maalin puhtaana.

− Meiltä kaiken kaikkiaan ryhdikäs esitys, tultiin takaa rinnalle ja saatiin yksi piste. Ei Jukureita ole helppo voittaa ja yhteen pisteeseen voi olla tyytyväinen, Haapakoski kertoi.

Jukurit avasi ottelun maalihanat toisen erän lopulla, kun Jakub Sramek istui jäähyllä kampituksesta. Toni Jalon syöttö löysi maalin kulmalta Jesse Rohtlan, joka laukoi kiekon suoraan vastustamattomasti Edelmanin selän taakse. Pukukoppimaalin jälkeen tauolle siirryttiin Jukureiden 1-0-johdossa.

Jokipojat tasoittaa kahdesti ylivoimallaan

Niin kuin yleensä, myös tänään maaleja syntyi erikoistilanteista. Jokipojat tasoittikin ottelun ylivoimallaan, kun erää oli ehditty pelata hieman yli viisi minuuttia. Sramek ohjasi Esa Lehikoisen rannelaukauksen sisään jättäen Galanskyn vailla mahdollisuutta.

Tasoitus herätti myös kotijoukkueen ja kuittaus nähtiin jo kahden minuutin jälkeen edellisestä, kun Jesse Juntheikki hakkasi Pentti Nöyräsen maalille toimittaman kiekon väkisin sisään.

Jokipojat ei kuitenkaan tilanteesta masentunut, vaan loi uusia tilanteita Jukureiden alueelle ja pakottivat kotijoukkueen jäähypenkille. Hyvän ottelun pelannut Mikael Ruohomaa tasoittikin ottelun Vikoitsin syötöstä ja vei ottelun Mikkelissä jälleen jatkoajalle ja aina voittomaalikilpailuun asti.

Lopulta voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli hyökkääjä Jani Savolainen, joka laukoi lisäpisteen Jukureille kylmänviileästi Edelmannin jalkojen välistä maaliin.

Jukureiden kausi jatkuu heti lauantaina JYP-Akatemian vieraana, kun taas Jokipojat saa kotikentällään vastaansa Kiekko-Vantaan.