Tasapelit jatkuivat Kalevankankaalla

Mikkeliläisyleisö sai jälleen nähtäväkseen tasapeliin päättyneen jääkiekko-ottelun. Pisteet jaettiin tällä kertaa lukemin 2-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0). Ottelu oli sekava ja suhteellisen heikkotasoinen. Illan kaikki osumat tehtiin ylivoimalla, tasakentällisin kumpikaan ei pystynyt huippuvaarallisia paikkoja rakentamaan.

Ennen ottelun alkua tunnelmat olivat jokseenkin epävarmat. Vierailija Hokilla oli otteluun lähdettäessä allaan voitto nuorten maajoukkueesta, kun taas isännät olivat tuskailleet maalinteko-ongelmien kanssa jo pitkään. Illan tapahtumaköyhästä ottelusta ei paljon jälkipolville kerrottavaa jäänyt.

Jukurit hallitsi avauserää

Jukurit avasi ottelun totutusti hyvällä liikkeellä. Kajaanilaisluistin ei vielä liikkunut pitkän matkan jäljiltä. Alkuvaihe oli kuitenkin tunnustelua, eikä vaarallisia maalipaikkoja nähty. Hokki sumputti keskialueen eikä Jukurit päässyt Ensimmäinen mainittava tilanne oli vierailijoiden Juho-Tuomas Appelin laukaus kohti Strömbergin vartioimaa maalia.

Jukurit sai mahdollisuuden maalintekoon kun ajassa 7.57 Hokin Ville Nissinen otti jäähyn estämisestä. Hankalan alun jälkeen Lehtonen murtautui vasemmalta laidalta Hokin puolustusalueelle ja siirsi kiekon loistavasti Esa Hämäläiselle. Hämäläisen terävä laukaus B-pisteiden välistä pysähtyi kuitenkin Jaakko Huhdin torjuntaan.

Seuraavaa tilannetta ei sitten varsin hyvin pelannut Huhtikaan kyennyt estämään. Jani Väänäsen tarkka syöttö löysi maalinedustalle nousseen Markku Erholtzin, joka siirsi kiekon varmasti maaliin. Syöttöpisteen maaliin sai myös kauden ensiesiintymisensä edustusmiehistössä tehnyt Iivo Hokkanen.

Erä jatkui isäntien lievällä hallinnalla, Hokkikin alkoi hieman päästä vauhtiin. Muutaman tilanteenkin se sai rakennettua, mutta terävyys puuttui. Jukurit onnistui myös pitämään alueensa hyvin kiinni. Hokki puolestaan pystyi keskialueen sumpullaan rikkomaan Jukureiden pelinrakentelun.

Hokki iskee ylivoimalla

Toisen erän alussa Mikko Strömberg säikytteli hieman kotiyleisöä lahjoittamalla purkukiekon suoraan Hokin puolustajalle. Tilanteesta seurannut poikittaissyöttö liukui kuitenkin vaarattomasti maalin editse. Tämän jälkeen ote siirtyi jälleen isännille.

Ajassa 22.39 yleisön hampaisiin myöhemmin joutunut tuomari Jussi Perttu vihelsi kaksiminuuttisen Jukureiden Jussi Saariselle. Saarinen sai istua rangaistusaitiossa rauhallisena, sillä Hokki ei kyennyt suuria tilanteita rakentamaan. Jonkinlaista painetta jukuripäätyyn syntyi vasta jäähyn päättyessä.

Alivoiman jälkeen peli jatkui sekavana ja harhasyöttöjen värittämänä. Isäntien illan hahmo Jani Väänänen pääsi kokeilemaan nousunsa päätteeksi Huhdin torjuntavirettä. Huhti veti pidemmän korren. Pelikello pysähtyi aikaan 28.38 ja jälleen vei isäntäjoukkueen pelaajan tie kohti rangaistusaitiota. Tälläkin kertaa Hokin ylivoima oli tehotonta. Ajatus puuttui ja kiekkoa kuskailtiin liikaa yksin. Jäähyn jälkeen Jukurit pääsi vaaralliseen tilanteeseen, mutta Jaakko Huhti oli jälleen ohittamaton.

Neljäntoista minuutin jälkeen Hokki sai painettua pelin vahvasti isäntien kenttäpäätyyn. Kello pysähtyi aikaan 34.15, jolloin alkoi Jussi Perttu-show. Epäselvän tilanteen päätteeksi Miro Laitinen istunnolle kiinnipitämisestä. Vain 16 sekuntia myöhemmin Pertulla oli jälleen asiaa toimitsijoille, nyt jäähylle pääsi Markku Erholtz, syyksi Perttu löysi kiekon sulkemisen. Erholtzin jäähy ei ehtinyt juuri vanhentua, sillä ajassa 34.15 halli hiljeni. Jani Tuppuraisen tarkka kuti yllätti Strömbergin, tilanne tasan 1-1. Seuraavassa hyökkäyksessä Tomi Mustonen jyräsi vauhdilla koko kentän halki, mutta ”forsbergit” jäivät tekemättä, kiekko pomppasi tolpasta väljemmille vesille.

Jäähyjen jälkeen Jukureiden peli oli hetken aikaa sekaisin. Erän lopussa Huhti joutui jälleen torjuntatöihin maalillaan. Jussi Saarisen noususta seuranneen ruuhkan sekä Jani Väänäsen tarkan alakulmalaukauksen hän kuitenkin selvitti tyylikkäästi. Erätauolle lähdettiinkin tasatilanteesta. 15 sekuntia ennen päätössummeria

Jännittävä kolmas erä

Jukurit pääsi kolmanteen erään ylivoimalla. Isännät sortuivat nyt myös yksin yrittämiseen, toisaalta kajaanilaispuolustus peitti syöttöpaikatkin melko hyvin. Sekava peli tasakentällisin jatkui ylivoiman jälkeen. Kun päätöserä oli päässyt hyvään vauhtiin, onnistui kajaanilaishyökkääjä katkaisemaan avaussyötön. Seuranneesta tilanteesta Markku Erholtz passitettiin toistamiseen istunnolle. Jälleen kerran Erholtzin jäähy kostautui, kiekko ajautui maalin nurkalle, josta Juho-Tuomas Appel kävi survomassa sen sisään ja siirsi vieraat johtoon. Kotiyleisön tuska oli aistittavissa, taasko käy näin?

Tunnelmaa ei yhtään parantanut se, että Jukureiden peli meni väkinäiseksi puurtamiseksi. Mailaa puristettiin liikaa ja selkeät ideat olivat kateissa. Isäntien lievä turhautuminen purkautui Teppo Tuomaisen otettua täysin turhan jäähyn kampituksesta. Yllättäen kesken ylivoiman löytyi aihetta myös kajaanilaisrangaistukseen. Antti Haloselle kaksi minuuttia huitomisesta, linjasta poikennut tuomio, josta huomautettuaan Halonen sai kaupan päälle käytöskympin.

Ylivoimallakaan ei Jukurit saanut maalia aikaiseksi, Tomi Lindforsin laukauksen torjui Jaakko Huhti. Jukureiden tasoitusyritykset tuntuivat valuvan hukkaan huonon avauspelin ansiosta. Puolustus ei saanut kiekkoa liikkeelle tarpeeksi nopeasti, hyökkäyksiin noustessa vastassa oli tiiliseinä kajaanilaisittain jonka lävistäminen kiekon kanssa vaikutti ylivoimaiselta.

Kerran se kuitenkin onnistui. Jukuripelaaja kaarsi alueelle oikeasta laidasta, mutta jäi kiinnipidetyksi. Lopulta Jussi Perttu nosti kätensä pystyyn, vajaa kolme minuuttia jäljellä ja isännät ylivoimalle. Kuvion Jukurit sai nopeasti pystyyn, mutta kukaan ei uskaltanut laukausta. Tuomari Perttu ei sen sijaan epäröinyt viheltäessään Mikko Palomäelle Hokille toisen jäähyn. Tässä vaiheessa Risto Dufva otti myös aikalisän.

Aikalisän jälkeen kiekko päätyi aloituksesta Jukureille. Mylly oli pystyssä heti, mutta laukaukset jäivät puuttumaan. Pelikellon siirtyessä viimeiselle minuutille pisteet näyttivät jo matkaavan Kajaaniin, mutta Jani Väänänen oli eri mieltä. Kovassa iskussa oleva Väänänen nousi maalinedustalle ja onnistui ujuttamaan kiekon maaliin, pelikelloon jäi aikaa 39 sekuntia. Pian summeri soi varsinaisen peliajan päättymisen merkiksi, kolmannen kerran peräkkäin Kalevankankalla mentiin jatkoajalle.

Voittajaa ei löytynyt tälläkään kierroksella...

Jatkoaika nyhjättiin ilman suurempia tapahtumia ja Jukureiden kotitasapelien putki sai jatkoa. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Jean-Philippe Paren saama 2+10 minuutin jäähy huitomisesta, kymppi taas sitten jälkipelistä.

Tuomari Jussi Perttu joutui kotiyleisön ankaran vihanpidon kohteeksi, osin aiheestakin. Miehen linja vaihteli, eritoten kova mailapeli jäi välillä täysin huomioon. Selviä rangaistuksia meni ohi molemmilta, outoja jäähytuomioita nähtiin myös tasapuolisesti. Tuomaripeli ei otteluun kuitenkaan ratkaisevasti vaikuttanut.

Voitottomuus painaa isäntiä

847 jäähallille ottelua katsomaan vaivautunutta näkivät tasaväkisen ja erittäin sekavan ottelun. Kolmannessa erässä heikkotasoiseen kamppailuun saatiin hieman jännitystä Hokin johtomaalin ansiosta. Tälläkin kertaa tuloksena siis tasapeli, mutta nyt kotiyleisökin saattoi poistua paikalta hieman iloisemmissa tunnelmissa, vääjäämättömältä näyttänyt tappio välttettiin. Hokki pelasi taktisesti hyvän ottelun, tasakentällisin ei Jukureista ollut maalintekoon.

Parasta vieraiden osaamista esitti kolmikko Appel-Papinaho-Happo. Kimmo Happo jäi hieman näkymättömäksi, mutta Papinahon syötöt ja Appelin terävyys olivat harvoja valopilkkuja harmaassa vierailijassa. Läpi ottelun vaarallisesti esiintynyt Jani Tuppurainen nousi kuitenkin Hokin illan parhaaksi, hyvin liikkunut laitahyökkääjä teki tasoituksen hienosti. Puolustajakaksikko Mikko Palomäki-Mikko Saavinen pelasi mainiosti. Toki myös maalivahti Huhti ansaitsee kehuja torjunnoistaan.

Neljän ottelun voitoton putki ei ole ollut tavallista Jukureille. Peli kulkee välillä näyttävästi, maalipaikkoja syntyy, mutta kun kiekkoa ei vaan saada maaliin. Nyt mailaa puristettiin ajoittain aivan liikaa, erityisesti ylivoimapelistä puuttuivat laukaukset, vaikka toki molemmat osumat erikoistilanteista tulivatkin.

Puolustus pelasi jälleen kerran huolimattomasti. Kiekollisen taidon poistuminen kirpaisee edelleen pahasti, Matti Kuusiston yksittäiset taidonnäytteet saivat vastapainoksi muutaman todella pahan virheen, Markku Erholtz puolestaan oli avausmaalista huolimatta illan antisankari kahdella jäähyllään, joista molemmista vieraat rankaisivat.

Isäntien kehut menevät Jani Väänäselle, mies tuntuu olevan yhtä vahvassa iskussa kuin kaksi kautta sitten. Samoin Petri Lehtonen oli tutun vaarallinen. Iloinen yllätys oli myös selvästi miehistynyt Iivo Hokkanen, jonka yritteliään peliesityksen toivoisi poikivan lisää näyttöpaikkoja. Jukurit kaipaa riveihinsä mikkeliläiä pelaajia.