Hokki jälleen Jukureita parempi

Hokin Riku Toivo vastasi ottelun voittomaalista.
Mikkelin keskiviikkoillassa Jukurit ja Hokki kohtasivat runkosarjan merkeissä viimeistä kertaa. Jännittävä kamppailu ratkesi vasta kolmannessa erässä, kun Riku Toivo kiskaisi voittomaalin vierailijoille. Ottelun loppulukemat kirjattiinkin lukemin 1−3 kajaanilaisten hyväksi.

Kuten edellisissä kotiotteluissa, myös Hokkia vastaan Jukurit lähti ottelun alkuun suurella energialla. Jukurit pääsikin yrittämään maalintekoa ylivoimalla heti puolen minuutin pelin jälkeen.

Kotijoukkue siirtyikin johtoon, kun Riku Pitkänen taiteili upean syöttökuvion päätteeksi kiekon tyhjään maaliin Oula Palven tarjoilusta.

− Ensimmäisellä kymmenminuuttisella osa meidän pelaajista oli täysin purjeessa. Etenkin kärkiketjun miehet olivat jossain ihan muualla, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen sätti omiaan.

Jukureiden alun rynnistyksen jälkeen Hokki alkoi päästä paremmin peliin mukaan ja vierailijoille tarjoutuikin ensimmäisessä erässä kaksi ylivoimamahdollisuutta, kun Roy Pihlstöm ja loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Juuso Sipola komennettiin jäähypenkille.

Avauserässä mentiin paljon päästä päähän, ja molemmille joukkueille avautuikin muutamia laadukkaita maalipaikkoja. Kenttäpelaajien ratkaisut jäivät kuitenkin vaisuiksi, ja molemmat maalivahdit selvisivätkin ensimmäisestä erästä vähäisillä torjunnoilla.

− Oli semmoinen peli kuin olin ennakoinut. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli selvästi meidän. Toinen erä taas oli selvästi Hokin ja he saivat luotua pitkiä pyörityksiä meidän alueelle, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

Hokki aloitti jämäkästi

Jos ensimmäinen erä alkoi räväkästi, niin toinen erä ei paljon jälkeen jäänyt, sillä Hokki tasoitti ottelun vain 28 sekunnin jälkeen. Vierailijoiden maalista vastasi kovassa vireessä oleva Niko Saarenpää, joka laukoi kiekon läpiajosta yläkulmaan kylmänviileästi.

Maalin jälkeen vaikutti hetken siltä, että peli kääntyy jälleen Jukureiden hallinnaksi. Jani Forsströmin ottama jäähy käänsi kuitenkin momentumin jälleen vierailijoille, joka tämän jälkeen hallitsikin ottelua mielin määrin luoden vaarallisia maalipaikkoja Jukurit-vahti Ronan Quemenerin maalille.

Hokki oli siirtyäkin johtoon ylivoimalla, kun kaksikko Antti Kalapudas-Saarenpää teki jälleen tuhojaan Jukureiden puolustusalueella. Saarenpään hyvä laukaus poikittaissyötöstä ei kuitenkaan tällä kertaa yllättänyt hyvän pelin pelannutta Jukurit-maalivahtia.

− Pelin juoksu oli samanlainen kuin aiemmin täällä ollaan pelattu. Tiedettiin, että joudutaan puolustamaan jämäkästi, mutta uskottiin, että paikkoja meillekin tulee, Laukkanen kertoi.

Kun Jukuritkaan ei maalinteossa enää onnistunut, niin erätauolle lähdettiin jännittävästä 1−1-tilanteesta.

Jukurit painosti, Hokki ratkaisi

Kolmas erä oli – kuten olettaa saattaa – kovaa taistelua sarjapisteistä. Avausminuutit mentiin Hokin komennossa, mutta pikkuhijlaa Jukurit siirtyi niskan päälle. Maalipaikat olivat kuitenkin tiukassa ja Hokki-maalivahti Antti Lehtonen ei joutunut paraatipelastuksiin venymään.

Erän puolenvälin jälkeen Jukureille tarjoutui voiton avaimet, kun kajaanilaisten Ville Saukko joutui rangaistuspenkille. Ylivoima koitui kuitenkin kohtaloksi kotijoukkueelle, kun Hokki pääsi rokottamaan sarjakakkosta alivoimamaalilla.

Kajaanilaisten maalista vastasi Riku Toivo, joka siirsi tolpasta kimmonneen paluukiekon verkon perille vastahyökkäyksen päätteeksi. Syöttäjäksi maaliin merkittiin epäonnisesti tolppaan laukonut Miska Humaloja.

− Lopussa kamppailtiin miehekkäästi. Täytyy antaa joukkueelle iso kiitos lopun taistelusta, Laukkanen päätti.

Jukurit otti erän viimeisillä minuuteilla aikalisän, ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia. Hokki sinetöi kuitenkin itselleen kolme pistettä, kun Humaloja viimeisteli lukemat 1-3 tyhjään maaliin. Näin ollen runkosarjan otteluvoitot kirjattiin kajaanilaisten hyväksi otteluvoitoin 4−2.

− Minulla on hyvin selvä kuva siitä, missä me ollaan tällä hetkellä menossa ja mitä meidän täytyy jatkossa parantaa, Pennanen sanoi päättäväisesti.