Heikko toinen erä koitui Hokin kohtaloksi − "Lapsenomainen usko syntyi ensimmäisestä erästä"

Jukurit sai tuulettaa osumia maanantaina Hokkia enemmän.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen ensimmäisessä finaalissa nähtiin melkoiset maalikarkelot, kun Jukurit voitti vastustajansa Kajaanin Hokin peräti 5-2.

Jukureiden ja Hokin välisessä ensimmäisessä finaalissa nähtiin yllättävänkin paljon maaleja. Vaikka peli näytti ratkenneen jo toisen erän Jukureiden maali-iloittelun jälkeen, saivat kajaanilaiset lisäpuhtia kolmanteen erään, jossa Hokki onnistuikin viimeistelemään kahteen otteeseen.

Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

− Ei oikein voi olla tyytyväinen, että kun pelaamme finaaleita ja meillä on pelaajia, jotka pelaa 8-10 vaihtoa hyvin ja loput vähän sinne päin.

− Heikko toinen erä meiltä ja siihenhän tämä ilta ratkesi. Ehkä meille sellainen lapsenomainen usko syntyi ensimmäisestä erästä, että tämä voidaan hyökkäämällä voittaa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen aloitti.

Ottelun avauserässä Hokki oli joukkueista aktiivisempi. Jukurit joutui jäähyilemään ja lyömään pitkiä kiekkoja, joten Hokki pääsikin pyörittämään ylivoimaansa. Ratkaisut pysähtyivät kuitenkin kerta toisensa jälkeen jukurivahti Christian Heljankoon, jolle kirjattiin peräti 24 torjuntaa.

− Ensimmäiseen erään tulimme hyvin peliin ja olimme hyvin valmistautuneita. Siihen olisi voinut vaikka maalinkin ansaita, tuumi Laukkanen.

Vaikka kajaanilaiset olivat kenttätapahtumien perusteella niskan päällä, vastasi kotijoukkue finaalisarjan avausmaalista, kun Samuli Piipponen laukoi viivavedollaan kiekon verkkoon.

− Lähdimme huonosti liikenteeseen. Olimme jossain tauolla tai KeuPa-pelin vaatimuksissa, sillä ei oltu ihan ytimessä. Syötimme ja kamppailimme huonosti, Pennanen tylytti.

Toinen erä oli maalien muodossa selvästi mikkeliläisten näytöstä. Jukurit viimeistelikin erän aikana peräti neljä maalia, joista useampi syntyi suoran hyökkäyksen päätteeksi. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Oula Palve, Teemu Turunen (2+1) sekä Niko Laakkonen, joka ohjasi Roope Rannan viivavedon verkon perukoille.

− Saimme tauolla tunnetta ylös ja toisessa erässä saimme paikkoja ja olimme tehokkaita, Pennanen kertoi.

Hokin oman alueen keskusta oli avoinna ja vaikka Hokin maalivahti Tuukka Smura esiintyi epävarmasti, kenttäpelaajat eivät antaneet hänelle paljoakaan apuja. Neljännen osuman jälkeen Smura joutui väistymään, kun Sami Väliharju sai vuoron näyttää taitonsa.

Kolmannessa erässä vauhti alkoi tietyissä tilanteissa hieman hiipumaan, mutta Hokki kuitenkin onnistui kahdesti maalinteossa.

− Hyvä, että saatiin kolmannessa erässä maalit, vaikka se olikin pelillisesti kosmetiikkaa. Kyllä tässä hyvät asiat tulee ensimmäisestä erästä ja opiskeltavat asiat toisesta erästä.

Hokin avausmaalista vastasi Markus Piispanen yläkulmaan painuneella rannelaukauksella. Toisesta maalista vastasi Hokin Ville Rajala, ja osuman esityön teki Hokki-pelaajista eniten edukseen esiintynyt Aku Kestilä.

− Sarja on polkaistu käyntiin ja nyt on taas nähty se, että se pelin vaade on enemmän kuin se on aikaisemmin ollut, Laukkanen päätti.