Galansky tylsytti Hokin terän

Tadeas Galansky putsasi illan palkintopöydän.
Jukurit ja Hokki tarjosivat viihdyttävän jääkiekko-ottelun Kalevankankaan lauantai-illassa. Vahvan avauserän jälkeen ohjat vierailijoille antanut kotijoukkue oli ottelussa kuitenkin vahvempi lukemin 4-2 (3-0, 0-1, 1-1).

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla kajaanilaisvieraalle tarjottiin mahdollisuutta kiriä kunnolla avauserän jäljiltä taululla seisonutta 3-0-tilannetta.

Erä oli juuri ylittänyt puolivälinsä, kun Ilkka Vaarasuo passitettiin kaksiminuuttiselle estämisestä. Hetkeä myöhemmin Patrik Lostedt teki melko kevyin perustein seuraa joukkuekaverilleen ja näin Hokki pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa vajaan minuutin ajan.

Tässä vaiheessa esiin astui huikean ottelun pelannut jukurimaalivahti Tadeas Galansky. Ensin hän alivoiman aikana torjui kaiken mahdollisen ja alivoimien päätyttyä vielä Veikko Karppisen läpiajonkin. Läpiajotilanteesta tuomittiin kuitenkin melko heppoinen rangaistuslaukaus, mutta yritys päätyi ylärimaan.

− Kyllä meillä siinä paikkoja oli, mutta ei vaan onnistuttu niistä maaleja tekemään, harmitteli Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Erän viimeisellä minuutilla Hokki kuitenkin sai palkinnon myllytyksestään onnekkaalla tavalla. Hetkeä aiemmin läpiajon tuhlannut Teemu Virtala laukoi nollakulmasta kohti maalia, mikä yllätti Galanskyn ja toi Hokin kahden maalin päähän.

Olikin Jukureiden onni, ettei Hokki päässyt kahden miehen ylivoimallaan Teddy Da Costan ylärimalaukausta lähemmäs maalia. Sen verran vahvasti kajaanilaisjoukkue peliä toisen erän aikana dominoi, että maali aikaisemmassa vaiheessa olisi saattanut kääntää peliä aivan eri suuntaan, mihin se lopulta päätöserässä kääntyi.

Mikkeliläistä ylivoimaa

Avauserässä Jukureista näki, että joukkue halusi tänään voittoa kovasti ja se jättikin vierailijan täydellisesti jalkoihinsa.

Ottelu oli ehtinyt vanhentua vain kuutisen minuuttia, kun Juuso Akkasen syöttö tavoitti maalin eteen liukuneen Joonas Koskisen. Koskinen otti kiekon haltuunsa ja nosti sen Teemu Seppäsen vartioiman Hokki-maalin kattoon.

Vain puolitoista minuuttia ehti kulumaan edellisestä, kun punalamppu paloi jälleen Hokki-maalin yllä.

Tällä kertaa asialla oli toista otteluaan tällä rupeamalla Jukureissa pelannut Niklas Tikkinen, joka pääsi melko vapaasti purjehtimaan kajaanilaismaalille ja nostamaan kiekon yli yksin jätetyn Seppäsen.

− Ekaan erään me tämä peli hävittiin, totesi Mattila.

− Ja kyllähän me siinä keltaista lorotettiin melkolailla Seppäsenkin niskaan, Mattila jatkoi.

Jukureiden hallintaa erässä lisäsi myöskin Hokin saamat kolme rangaistusta, joista Jukurit sai myös minuutin verran kahden miehen ylivoimaa.

Ylivoima ei kuitenkaan sanonut toden vasta kuin kolmannella yrittämällä. Erää oli jäljellä vain vajaa minuutti, kun Iivo Hokkasen komea levityssyöttö löysi toisella laidalla vapaana olleen Koskisen, joka pääsi laukomaan illan toisen osumansa maalin takanurkkaan.

Taistellen voittoon

Toisessa erässä Jukurit passivoitui ja ainoastaan Galanskyn huippupeli pelasti isännät useammilta takaiskuilta.

− Kyllä hyvässä maalivahtipelissä oli meidän voiton avaimet, totesi jukuripuolustaja Ilkka Vaarasuo ottelun päätyttyä.

Kolmanteen erän isännät löysivät kuitenkin vielä työhaalarit ylleen ja erä etenikin tasaisemmissa merkeissä. Jukureista etenkin kaksi maalia iskeneen Koskisen johtama kakkoskentällinen sai useita hyviä pyörityksiä kajaanilaisalueelle, mutta saivat todeta Seppäsen maalillaan paremmakseen.

− Kolmannessa erässä joukkue halusi vielä näyttää luonnettaan, Jukureiden päävalmentaja Timo Turunen totesi.

Jukureiden työ ei kuitenkaan saanut palkintoaan myöhemminkään, vaan vieraat iskivät kolmisen minuuttia ennen loppusummeria 3-2-kavennuksen. Samu Pitkänen taisteli kiekon keskialueella itselleen, karkasi jukurikapteeni Pasi Järviseltä läpiajoon ja viimeisteli sen päätteeksi maalin vasempaan yläkulmaan.

Hokki sai kavennuksesta hengen päälle ja kun vielä jukuripelaajista Akkanen komennettiin jäähyaitioon, niin oli mylläkkä oli valmis. Hokki otti myöskin Seppäsen pois maaliltaan, joten se pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Jukuripuolustus kuitenkin taisteli uhrautuvasti pitäen hokkipelaajat poissa parhailta maalintekopaikoilta ja lopulta Niko Laakkonen pääsi iskemään 4-2-loppulukemat tyhjään maaliin.

− Kopissa on kyllä sellainen meininki, että oli kauden suurin voitto, iloitsi Turunen.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat keskiviikkona 11.12. Jukurit matkustaa silloin Sportin vieraaksi ja Hokki isännöi Jokipoikia.