Hermes sai avausvoittonsa - Jukurit jälleen tehoton

Jukureiden viimeistelyssä on vielä parantamisen varaa.
Lauantai-iltana Hermes onnistui taistelemaan kauden ensimmäisen voittonsa, kun se otti Jukureista niukan 4-2-voiton.

Suurista vaikeuksista pelissään viime aikoina kärsinyt Jukurit ei pystynyt vieläkään voittamaan kotikaukalossa. Vierasjoukkue Kokkolasta taisteli suurella sydämellä ja vei lopulta pisteet mukaansa tehottomalta jukurilaumalta.

− Voitto maistuu todella hyvältä ja voi sanoa, että vihdoinkin se voitto tuli. Ei olla ihan tiedetty, mitä voittaminen vaatii, mutta nyt ollaan pelattu miehekkäästi. Tänään pelasimmekin suhteellisen hyvin koko illan, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula kommentoi.

Kamppailun avauserässä niskan päällä oli kotijoukkue Jukurit. Ilta alkoikin Hermeksen osalta katastrofaalisesti: Jukurit pääsi heti alkuun kahden miehen ylivoimalle, eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Maalinteossa onnistui Pentti Nöyränen, joka lapioi kiekon maalin edestä ohi Joonas Kuuselan.

Toinen maali nähtiin erän viimeisellä minuutilla, kun Jukurit käänsi nopeasti vastahyökkäykseen, ja siirtyi kahden maalin karkumatkalle Jaakko Turtiaisen osumalla.

Ajoittain myös Hermes pääsi rakentamaan hyökkäyspeliään kuitenkin tuloksetta. Kokkolalaiset olivatkin lähteneet otteluun hyvällä asenteella, eikä Jukurit päässyt helpolla Hermes-maalin läheisyydessä.

Hermes siirtyi rinnalle ja ohi

Toinen erä oli aiempaa selvästi tasaisempi, minkä lisäksi myös Hermes pääsi kokeilemaan ylivoimaansa. Vaikka ylivoimalla vierasjoukkue ei maalinteossa onnistunutkaan, tuotti Hermeksen yritys viimein tulosta, kun Jere Rantala iski kavennuksen laukoen kiekon suoraan yläkulmaan.

Maalista Hermes sai lisää uskoa tekemiseensä ja se onnistuikin luomaan muutaman vaarallisen pyörityksen Jukureiden maalille. Erän lopussa Hermes kaatoi kylmää vettä kotijoukkueen niskaan onnistumalla kahdesti maalinteossa. Ensin Aleksi Rekonen tasoitti ottelun ylivoimalla, jonka jälkeen Jussi Nättinen väläytteli rannelaukaustaan siirtämällä Hermeksen erätauolle maalin johdossa.

− Tiedettiin se, että toiseen erään täytyy parantaa myös puolustamista. Sitten tuli kuitenkin ylimielinen pätkä ja annettiin kaksi aivan lapsus maalia, harmitteli Antti Pennanen.

Kolmanteen erään Jukurit tuli päättäväisesti. Mikkeliläisillä olikin paikkoja tasoittaa kamppailu, mutta koko ottelun hyvin pelannut Kuusela piti Hermeksen maalin johdossa.

Pelissä nähtiin myös paljon runsasti puhetta herättänyt tilanne, kun Frank Gymer onnistui saamaan kiekon ylivoimalla ohi Kuuselan. Videotarkastuksen jälkeen tuomarit kuitenkin tuomitsivat maalin potkumaaliksi, mitä Jukureiden joukkue ei sulattanut. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuomarivalvoja saikin osakseen suurta kritiikkia jukurikäskijä Pennaselta.

− Me ei olla pelattu viime aikoina hyvin, mutta ei Aholan joukkuekaan ole kauhean hyvin pelannut, kommentoi Pennanen viitaten Harri Aholan luotsaamiin tuomareihin.

Kun Jukurit ei maalinteossa onnistunut, iski Rekonen loppulukemiksi 2-4 tyhjään maaliin.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat keskiviikkona. Jukurit lähtee hakemaan katkaisua tappioputkelleen Kiekko-Vantaan vieraana, kun Hermes isännöi KeuPaa.