Jäähyt ja ulosajot hallitsivat Joensuun lauantai-iltaa

Jatkoaikavoitto otettiin Joensuussa vastaan riemulla.
Jokipojat isännöi lauantain värikkäässä kiekkokamppailussa Mehtimäellä TUTOa, joka perjantai-iltana oli kärsinyt ikävän tappion Hokille. Tappio niskassaan turkulaiset joutuvat lähtemään myös Joensuusta Jokipoikien voitettua 3-2 jatkoajalla. Ottelua värittivät monet jäähyt ja nähtiinpä illan aikana peräti neljä ulosajoakin.

Lauantai-illan ottelu sai vauhdikkaan alun, kun vain kahden pelatun minuutin jälkeen Niko Karhu lensi suihkuun taklattuaan rumasti Juuso Kaijomaata. Tästä auennut viiden minuutin ylivoima ei kuitenkaan tuottanut kotijoukkueelle tulosta ja Jokipoikien ylivoiman voikin sanoa olleen varsin kehnoa.

Kiekko liikkui vauhdikkaasti koko illan, mutta etenkin ensimmäisessä erässä potentiaaliset maalipaikat jäivät vähiin. Ottelun alussa vierasjoukkue tuntui olevan hienoisesti niskan päällä, mutta viimeistely ontui pahasti turkulaisleirissä.

Pitkällisen yrittämisen jälkeen avausmaalia pääsi tuulettamaan vierasjoukkue, kun Jasper Lindsten pääsi nousemaan vauhdilla kohti Jokipoikien maalia. Siitä vielä syöttö Atte Sillanpäälle, joka tuikkasi kiekon häkkiin. Vieraiden avausmaali laittoi isäntien pelin sekaisin ja olikin pieni ihme, ettei erätauolle siirrytty tuntuvammassa TUTO-johdossa.

Salamannopeasti tasoihin ja ohi

Toinen erä oli isäntäjoukkueelta aivan toista maata. Erää oli ehtinyt kulua vaivaiset 22 sekuntia, kun salamannopean hyökkäyksen päätteeksi kapteeni Samu Pitkänen toi joukkueensa tasoihin. Tasoitusmaalista piristynyt joensuulaispoppoo äityi erän kuluessa todelliseksi kiusankappaleeksi turkulaisvastukselleen.

Toisen kaksikymmenminuuttisen aikana tilanteita ja tuuppimisia nähtiin molemmissa päädyissä kummankin joukkueen hakiessa vimmatusti johtomaalia. TUTO sai aikaiseksi muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja, joista parhaimpana esimerkkinä toimi Hannu Kurun kikkailut koko joensuulaispuolustuksen läpi. Maalilla vastassa oli kuitenkin vahvan pelin pelannut Mikael Edelmann.

Jokipojat puolestaan pääsi kilauttelemaan Petteri Similän vartioiman maalin tolppia, kun Janne Väyrysen kuti oli vähällä upota sisään. Johtomaalista sai kuitenkin lopulta vastata Ilmari Pitkänen, kun kiekko hieman onnekkaastikin pomppi Similän taakse.

TUTO-luotsi Ismo Lehkonen ei ollut kovin tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja olikin suhteellisen vähäsanainen kamppailun jälkeen. Ulosajoihin ja tuomarilinjaan hän ei tällä kertaa ottanut kantaa.

−Ei ole paljoa kerrottavaa. Meillä oli saumat voittaa, mutta ei voitettu. Sillä siisti. Yhden kauden olen istunut pelikielloissa yhteensä, joten eiköhän minun kannata pitää turpani kiinni.

Ratkaisu löytyi jatkoajalta

Jokipojat sai hyvin otetta pelistä turkulaisten jouduttua pelaamaan pitkän pätkän alivoimalla. Markus Kojo nimittäin liittyi Niko Karhun seuraan pukukopin puolelle hänen taklattuaan Samu Pitkästä ulosajon arvoisesti.

Vaikka turkulaisylivoima ei päätä huimaavaa lauantaina ollutkaan, sai vierasjoukkue erikoistilannepelaamisen uomiinsa kolmannen erän lopulla: Esa Lehikoisen lennettyä suihkuun TUTO pyöritti viiden minuutin ylivoimaansa varsin mallikkaasti. Lopulta Topi Taavitsainen pääsi yllättämään Edelmannin aivan totaalisesti ja toi joukkueensa tasoihin.

− Joukkueelle nostan hattua. Loistava taistelu meiltä ja tiedettiin, että TUTO on äärettömän kova joukkue. Tänää pystyttiin ottelu hoitamaan, ei sen enempää, totesi puolestaan Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Jatkoajalla jatkettiin saman kaavan mukaan. Tällä kertaa suihkuun lensi Rasmus Kulmala ja Jokipojat sai jatkaa jatkoaikaansa ylivoimalla. Lopulta aikaisemminkin johtomaalin iskenyt Ilmari Pitkänen iski kiekon reppuun ohi Similän ja TUTO-puolustuksen. Näin ollen kaksi pistettä jäi Joensuuhun turkulaisten tyytyessä yhteen pisteeseen.

TUTO jatkaa kauttaan keskiviikkona K-Vantaata vastaan kotihallissaan Kupittaalla. Jokipojat puolestaan pelaa seuraavan kerran viikon päästä perjantaina Jukureiden vieraana Mikkelissä.