SaPKon nousu toi pisteen – ärjykippari ratkaisi rankkareilla

MESTIS / Raportti
Samu Pitkänen ohitti Olli Kälkäjän kahden pinnan arvoisesti.
Jokipoikien ja SaPKon välinen ”heimosota” jatkui keskiviikkoiltanakin punamustissa merkeissä. Sitkeä SaPKo nousi päätöserässä kahdesti tasoihin, ja ottelua lievästi hallinnut Jokipojat vei lopulta voittolaukauskilpailun tuomat kaksi pinnaa.

Jokipoikien voittoputki venyi SaPKon kustannuksella jo kolmen ottelun mittaiseksi, kun pässipaidat kaatuivat Mehtimäellä voittolaukausten jälkeen maalein 5–4 (2–1, 1–0, 1–3, 0–0, 1–0). Kuudesta viime ottelustaan Jokipojat on hävinnyt vain yhden, ja sarjassa joukkue on kavunnut jo kolmanneksi.

− Ollaan menty koko ajan eteenpäin. Jalka liikkuu, saadaan peliä auki, hyvällä tiellä ollaan. Vielä pitäisi päästä paremmin boksin sisälle, siinä on tekemistä, joensuulaisten päävalmentaja Ari Aaltonen tuumi.

Vaikka takkiin tulikin, ei savonlinnalaisleirissä oltu maansa myyneitä. Päävalmentaja Pasi Räsänen harmitteli kahden ensimmäisen erän heikompaa otetta, mutta pistekin vaikutti olevan kelpo saldo.

− Vähän kaksijakoiset fiilikset. Aloitettiin nihkeästi, vaikka tiedettiin, että täällä on voittoputkessa oleva kova kotijoukkue. Kävin Heinolassa katsomassa lauantain peliä ja aistin, että joukkue on oikeassa suunnassa, viittasi Räsänen joensuulaisjoukkueen vierasvoittoon Peliitoista.

Jokipojat olikin kaksi erää hienoisesti niskan päällä. Maalihanat aukesivat jo alkuminuuteilla, kun maalin eteen unohtunut Jesse Jormanainen vei isännät johtoon lämärillään. Paavo Ylipaino tasoitti ottelun vaarattoman oloisella viivakudillaan, mutta sitten kuvioihin astui Janne Väyrynen. Maalipyssyn kaksi osumaa veivät joensuulaiset 3–1-johtoon.

− Vaikka kuinka varoittelin, niin... varoittelinko liikaa. Jäätiin telineisiin. Sitten kun on niin sanotusti kakka housussa, niin alettiin vähän pelata, Räsänen hörähti.

Matsi tasoihin ja kiekot talteen

Päätöserässä SaPKo käytti tilaisuutensa hyväkseen ja nousi tasoihin. Ensin Toni Henttonen ohitti joensuulaisten maalia vartioineen Samuel Jukurin, kun hyökkääjä Mikko Sierman ei onnistunut pitämään SaPKo-hyökkääjän mailaa kurissa. Sitten Julius Valtonen viimeisteli takatolpalta kauniin ylivoimakuvion, ja peli oli tasan.

Maali oli kummallekin ensimmäinen Mestis-osuma.

Jokipojat toipui takaiskuista ja karkasi uudelleen johtoon Juuso Akkasen viivavedolla. SaPKo tasoitti Tomi Wileniuksen rokotettua mokaillutta joensuulaispuolustusta, ja peli meni jatkoajalle.

− Päästettiin SaPKo itse peliin mukaan. Pienillä nukahduksilla annettiin sauma, ja hyvä joukkue käyttää sellaiset, Aaltonen puhisi.

Molemmat joukkueet saivat jatkoajalla muutaman kelpo maalipaikan, mutta ratkaisu haettiin lopulta voittolaukauksilta. Jukuri torjui kaikki kolme SaPKon yritystä, ja joensuulaisten voiton takasi kapteeni Samu Pitkäsen onnistuminen.

− Viimeinen erä oli hyvä ja jatkoajalla olisi ansaittu piste, pelattiin se erittäin hyvin, Räsänen harmitteli.

− Pienet nukahdukset maksavat joskus näin. Kaksi pistettä on parempi kuin yksi, mutta kolmekin oli otettavissa, "Turbo" Aaltonen taas ynnäili.

Jokipojat jatkaa kauttaan lauantaina isännöimällä TUTOa. SaPKo taas matkaa perjantai-illaksi Keuruulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle