SaPKolle loppusekuntien voitto värikkäässä kenraaliharjoituksessa

Nujakat värittivät tunnepitoista ottelua.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Joensuun Jokipojat ja Savonlinnan SaPKo tarjosivat harjoitusotteluksi melko kuumassa ottelussa Mehtimäen jäähalliin kokoontuneelle kiekkokansalle vastinetta koko rahan edestä. Ison roolin ottelun tapahtumiin ottaneet tuomarit jakoivat suuren määrän jäähyjä, joiden turvin SaPKo pääsi kolmannessa erässä pelaamaan runsaasti ylivoimaa. Se nousikin ylivoimamaaliensa turvin voittoon loppulukemien ollessa 4-5 (3–2, 0–0, 1–3).

Ottelun ratkaisuksi nousi viimeisen erän kotijoukkueen jäähysuma, jonka aikana SaPKo tykitti kolme osumaa ja nousi 2-4-tappioasemasta 5-4-voittoon. Voittomaalin lämäsi Teemu Suhonen vain kolme sekuntia ennen päätössummeria.

Jokipojat sai otteluun salama-alun, kun jokipoikaikoni Jarkko Immonen tavoitti Raimonds Vilkoitsin, jonka harhautus oli liikaa SaPKon maalivahti Jani Kautolle torjuttavaksi. Toinen syöttöpiste meni hermostuneesti koko ottelun esiintyneelle Jokipokien maalivahti Daniel Spencelle. Hetkeä myöhemmin Jokipoikien ylivoiman aikana Jakub Sramek rouhi irtokiekon verkon perukoille.

SaPKo kavensi siirretyn rangaistuksen aikana, kun tänään liekeissä olleen Mika Hyvärisen epäonnistunut laukaus lirui Spencen taakse. SaPKo pääsi erän edetessä paremmin peliin mukaan, mutta Suhosen ottamat kaksi kaksiminuuttista jäähyä katkaisivat SaPKon hyvän lennon.

Alkuun Jokipoikien ylivoima takerteli, mutta jälkimmäisen kaksiminuuttisen aikana Vili Palolan tarkka viivakuti yläriman kautta lisäsi joensuulaisten johtoa. Erän loppupuolella puolestaan vieraiden ylivoima tuotti tulosta, kun Anssi Virkin kova lyöntilaukaus upposi maaliin.

Toinen erä ei pelillisesti ollut mikään jääkiekon riemuvoitto. Erää sävyttivät useat Jokipoikien saamat jäähyt, joiden myötä vierailijat saivat painetta hyökkäysalueelle, mutta hyville maalintekopaikoille vierailla ei ollut asiaa. Erän edetessä Jokipojat pääsi peliin enemmän mukaan, mutta hyviä maalipaikkoja ei kotijoukkuekaan onnistunut saamaan.

Kolmannessa erässä maaleja ja ulosajoja

Mikäli toinen erä oli lamaannuttavaa katsottavaa, sitä ei kolmas erä tosiaankaan ollut. Erän alussa Jokipojat lisäsi johtoaan kahteen maaliin Sami Blomqvistin maalilla. Loppuerä kuluikin kotijoukkueen ottaessa runsaan määrän jäähyjä ja vierasjoukkueen latoessa ylivoimamaaleja. Jokipojista ulosajon arvoisesti erän aikana taklailivat Elvijs Biezais ja Aleksi Elorinne.

Jokipojat joutui pelaamaan suuren osan erää alivoimalla, josta ison osan myös kahden miehen vajauksella. Välillä jäähyboksissa oli jopa kuusi ärjypaitaa.

Tämä antoikin SaPKolle aseet ottelun voittoon. Kolmannen erän kirin aloitti Hyvärinen, jonka illan toiseen maaliin johtanut laukaus oli ensimmäistä maalia parempi. Vajaa minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo tasoissa, kun SaPKon väriläiskä ja varakapteeni Iiro Vehmanen suti kiekon verkon perukoille maalinedusruuhkasta.

Jokipoikien Oula Uskilla oli vielä mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon, kun hän polki alivoimalla yksin läpi. Hänet kampitettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta Uskin laukaus rankkarissa viuhui ohi Kauton vartioiman maalin.

Loppusekuntien voittomaalin myötä SaPKo otti harjoituskautensa vasta toisen voiton. Savonlinnalaisille kamppailu oli viimeinen ennen viikon päästä käynnistyvää Mestiksen runkosarjaa.

Jokipojat vielä harjoittelee yhden ottelun verran, kun se saa kotonaan vastaansa Heinolan Peliitat kuluvan viikon perjantaina. SaPKon harjoituskausi on jo ohi, ja joukkue kohtaa runkosarjan ensimmäisellä kierroksella vieraissa hallitsevan mestarin Mikkelin Jukurit.