Oopperakaupungin juhlat rock-kaupungissa

Lukka oli tänään tärkeässä roolissa SaPKon voitossa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Karsintaviivan alapuolella majaileva Savonlinnan jääkiekkoylpeys SaPKo näytti keskiviikkona Joensuussa pelatussa ottelussa, ettei sillä ole aikeita siirtyä Mestiksen laulukuoroon. Savonlinnalaiset veivät pisteet Joensuusta sangen helposti lukemin 0–3.

Tarjolla olevat pisteet ovat yleensä molemmille joukkueille tärkeitä. Mehtimäen ilta näytti kuitenkin siltä, että pistealttarille astelleista Jokipojista ja SaPKosta vain SaPKo sanoi tahdon, kysyttäessä, että tahdotko nämä pisteet. Jokipojat katsoi hiljaa vieressä ja ärjähti lopussa vain hieman, kun pisteet oli käytännössä jo jaettu.

SaPKon hallintaa

Ensimmäisen erän ensimmäinen mainittava tapahtuma tuli kuitenkin seitsemän minuutin kohdalla Jokipoikien Janne Nivalle, joka pääsi maalinedustalta yrittämään, mutta maali jäi syntymättä. Tilanne jatkui, SaPKon Janne Huttu sai kiekon ja Niva koukki itsensä jäähylle.

SaPKolla kesti vajaa minuutti tehdä illan ensimmäisestä ylivoimastaan maali. Santeri Lukka syötti, Mikko Nuutinen otti kiekon ja laukoi kiekon maalin suuntaan. Kiekko meni joensuulaispelaajasta kimmoten maalin, eikä Jokipoikien maalivahti Mikael Edelmann voinut maalille mitään.

Tämän jälkeen meni hetki ja joensuulaiset pääsivät kokeilemaan omaa ylivoimaansa. Siitä ei aiheutunut tilastomiehille ylimääräistä työtä, sillä ylivoiman aikana ei tapahtunut mitään mainittavia urotekoja.

Kun erää oli jäljellä kuutisen minuuttia, pääsi SaPKo toistamiseen ylivoimalle, kun Elvijs Biezais lähti koukkaamisen vuoksi jäähylle. SaPKo kehitteli tällä kertaa kuvioitaan puolentoista minuutin ajan, kunnes Jesse Laaksonen punnersi väkisin maalinedustalle, josta hän sutaisi kiekon lähietäisyydeltä maaliin.

Pian maalin jälkeen SaPKon Ilari Metsola kävi tervehtimässä Otto Karvista, tervehdystapana toimi laitataklaus. Karvinen ei siitä ilahtunut Metsolan ja yritti käydä ojentamassa Metsolaa, mutta tuomarit olivat terhakkaana välissä estämässä sen suurempia painikuvioita. Tapauksen johdosta Metsola tuomittiin kahden minuutin ajaksi jäähylle, mutta Jokipojat ei saanut tälläkään kertaa mitään sen kummempaa aikaiseksi.

− Ensimmäinen erä oli meiltä aivan karmea. Se oli lammasmaisinta mitä ikinä meiltä muistan. Valmistautumisessa kaikki näytti energiseltä ja hyvältä, eikä kova treenijakso näyttänyt väsyttäneen joukkuetta, totesi Jokipoikien valmentaja Mikko Haapakoski ottelun jälkeen.

Toisen erän suvantovaihe

Toisessa erässä teemana oli tapahtumien vähyys. SaPKo riisui joensuulaiset täydellisesti aseista. Joensuulaiset eivät päässeet edes ylivoimalla kokeilemaan kuparisen rikkomista. SaPKo pääsi pariin kertaan kokeilemaan miesylivoimalla mutta maalit jäivät tekemättä.

− Kylmä suoritus meiltä. Pelattiin pirun hyvää jääkiekkoa koko ilta. Tehtiin vastustajasta aseeton. Pakotettiin huonoihin syöttöihin ja maalivahti Jani Kautto hoiti loput, selvitti ottelun jälkeen SaPKon valmentaja Janne Sinkkonen.

Vähän rähinää ja peli pakettiin

Kolmanteen erää joensuulaiset saivat erän alussa vähän liikettä aikaiseksi ja kun erää oli pelattu nelisen minuuttia, pääsi Jokipoikien Niva lähes lähes läpi, mutta vierasjoukkueen kultakypärä Nuutinen kamppasi hänet, jonka seurauksena Niva pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Nivan rannelaukaus meni kuitenkin maalivahdin kilpikäden kautta yläverkkoihin ja näin joensuulaisten maaliton ilta sai jatkoa.

Rangaistuslaukauksen jälkeen ei mennyt kahtakaan minuuttia, kunnes SaPKo teki komean kuvion päätteeksi illan näteimmän maalin, kun keuruulaislaina Juuso Mörsky sivalsi kiekon suoraan syötöstä lähes tyhjään maaliin.

Illan menu oli tarjoiltu. Osa vähäisestä joensuulaisyleisöstä alkoi lähteä kotiin, vaikka ottelua oli vielä varttitunti jäljellä.

Viitisen minuuttia ennen ottelun loppua Jokipojat sai tehtyä ihmeellisen näköisen maalin ja maalia jo iloittiin niiden kesken, jotka vielä hallilla olivat. Maali kuitenkin hylättiin ja syyksi ilmoitettiin se, että ottelu oli ehditty viheltää poikki ennen kuin kiekko oli maalissa. Joensuulaisyleisön palautteessa eivät esiintyneet virkkeet: "olipa hyvä päätös", tai: "tuomarit ovat viisaita ja mukavia".

Erän loppupuolella oli vielä muutamia pieniä rähinöitä, mutta tuomarit olivat aina välittömästi välissä estämässä nyrkkihippailut. Joensuulaisten ja savonlinnalaisten otteluissa on tällä kaudella sekä jo harjoituskaudella tapeltu moneen kertaan ja haluja tappelemiseen olisi kolmannen erän lopulla ollut ainakin savonlinnalaisten kapteeni Anssi Virkillä ja Jokipoikien Heikki Puustisella.

Myös joensuulaisten kapteeni Jarkko Immonen ja savonlinnalaisten Iiro Vehmanen olisivat olleet halukkaita tiputtamaan hanskat mutta jälleen kerran tuomarit olivat saman tien välissä.