Manninen ja Sramek Mehtimäen maalintekokilpailun sankareina

Voitto maistui joensuulaisille.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat nousi Mestiksessä jo kolmanneksi, kun SaPKo kaatui Mehtimäellä värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 4-3. Kuten joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa on ollut tapana, ulosajoilta ei vältytty tälläkään kertaa.

Värikkäiden kohtaamisten trendi Jokipoikien ja SaPKon välillä jatkui keskiviikkonakin, kun maalihanansa hiljattain auki saanut SaPKo vieraili Mehtimäellä. Melkoisen maalintekokilpailun vei nimiinsä kotijoukkue lukemin 4-3.

Tukevasti sarjajumbona majaileva SaPKo taisteli kunnialla, mutta pisteitä ei Joensuusta herunut.

- Kyllähän tämä ottaa päähän. 40 minuuttia meillä oli tunnetta pelissä ja oltiin parempia, selitti SaPKo-luotsi Janne Sinkkonen.

Joensuulaisista ykköstähdiksi nousivat tšekkilaturi Jakub Sramek ja hurjassa maalivireessä oleva Joona Manninen, jotka iskivät kaksi maalia mieheen. Joukkueet iskivät maaleja vuorotellen aina päätöserän puolivälissä syntyneeseen 4-3-osumaan asti.

Tasaisen avauserän ainokaisen iski kahden maalin Sramek, joka sai nauttia Raimonds Vilkoitsin nappitarjoilusta ja iskeä kiekon tyhjään rysään. Viime kaudella Jokipoikia edustanut SaPKo-veskari Timo Niemi oli tilanteessa voimaton.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää. Kiekko liikkui oikein mukavasti, kommentoi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Karvisen taklaus puhutti

Maalintekokilpailu starttasi toden teolla toisen erän alussa. Teemu Huttu pääsi iskemään tolpan ja jokipoikavahti Mikael Edelmannin kautta kiekon rysään komean syöttökuvion päätteeksi. Savonlinnalaisten hyvä vire jatkui tämänkin jälkeen, mutta tolppaa lähemmäs SaPKo ei päässyt.

Vieraiden vahvan jakson päätti Manninen, jonka vanhanaikainen upposi savonlinnalaispömpeliin. 2-1-johto-osuman jälkeen ottelun suuntaa määritti joensuulaishyökkääjä Otto Karvisen saama ulosajo.

Karvinen taklasi omassa päässä SaPKo-hyökkääjä Mika Hyväristä ulosajon arvoisesti. Hyvärinen loukkaantui ikävästi, ja hän joutuikin poistumaan kaukalosta paareilla. Pahemmin kuopiolaishyökkääjälle ei kuitenkaan käynyt, sillä hän käveli hallin käytävillä jo erätauolla. Valmentajia taklaus puhutti.

- Toivottavasti ei tule pidempää poissaoloa, kommentoi SaPKo-luotsi.

- Siihen tilanteeseen meni meiltä kaksi pelaajaa, ja se teki taklauksesta vaarallisen, jatkoi Haapakoski.

SaPKo pääsi viiden minuutin ylivoimalle ja hetkeä myöhemmin myös kahden miehen ylivoimalle, kun Sami Blomqvist passitettiin jäähyaitioon. Tämän tilaisuuden pässipaidat hyödynsivät ja tasoittivat 2-2:een Ville Eskelisen nostettua pomppukiekon etuyläkulmaan.

Maalintekokilpailu päättyi Sramekin läpiajoon

Vierailijoiden päävalmentaja Sinkkonen harmitteli etenkin päätöserän karmaisevia virheitä. Jokipojat pääsikin kuittaamaan päätöserän alussa alivoimalla, kun Oula Uski löysi maalin edestä täysin yksin olleen Mannisen. Sentteri vei kiekon rystylle ja nosti pelivälineen ohi Niemen.

- Kaksi ihan järkyttävää virhettä meiltä! Meidän pelissä oli paljon hyvääkin, mutta niihin kahteen virheeseen ratkesi tänään, tiivisti Sinkkonen.

- Oppimisen tiellä tässä ollaan. Näitä virheitä ei vain saa tulla, painotti SaPKo-luotsi.

SaPKon tasoitus syntyi tasan 49 minuutin kohdalla, kun Jaakko Turtiainen pääsi siirtämään kiekon kolmannesta irtokiekosta Edelmannin taakse. Maalia tarkasteltiin videolta tovi jos toinenkin, mutta lopulta tuomari osoitti keskiympyrää.

- Puhuimme kopissa siitä, että kumpi vain pitää päätöserässä päänsä kylmänä, voittaa tämän pelin. Tällä kertaa se olimme me, myhäili Haapakoski.

Riemua ei kestänyt kuitenkaan kuin reilun minuutin, kun Sramek pääsi iskemään voittomaaliksi jääneen osuman. Tšekki nappasi savonlinnalaisten purkukiekon kädellä haltuunsa ja pääsi nokikkain SaPKo-veskarin kanssa. Sramek tälläsi tarkasti Niemen jalkojen välistä lukemiksi 4-3.

Tasoitusta SaPKo ei saanut aikaiseksi edes 6-4-ylivoimalla. Näin ollen Jokipojat pääsi juhlimaan nousuaan jo sarjakolmoseksi.

Jokipoikien kausi jatkuu perjantaina 18.10. Jukureiden vieraana. SaPKo puolestaan isännöi HCK:ta.