Kaijomaan kolmikko tuhosi SaPKon

Kaijomaa ja latvialaiset olivat SaPKon surma.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat onnistui jatkamaan vahvaa virettään Stefano Giliatin värittämän SaPKon isäntänä revanssiviikonlopun avajaisissa. Seitsemäs perättäinen kotivoitto napsahti sentteri Juuso Kaijomaan johdattaman vitjan johdolla maalein 4-1.

Jokipoikien huikea vire sai jatkoa perjantai-iltana, kun SaPKo kävi nöyrtymässä joensuulaisisännille. Yhdeksän voittoa yhdestätoista viimeisestä ottelusta ja seitsemän perättäistä kotivoittoa kertoo oman osansa joensuulaisten iskukyvystä.

SaPKo ei saa suinkaan hävetä perjantaista esitystään. Joukkue tuli otteluun erinomaisella jalalla, mutta maalitaululla vahva aloitus ei näkynyt. Niskan päällä koko ensimmäisen periodin painanut pässilauma pimensi totaalisesti joensuulaisisännän. Maalipaikkoja ei juuri kummallekaan siunaantunut.

− Kaikki varmaan näkivät, miten hyvässä kunnossa SaPKo on. Kiekko liikkuu iloisesti. Olen todella tyytyväinen, että onnistuttiin kaataamaan tämän päivän SaPKo, kuvaili Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

− Jäätiin avauserässä ihan telineisiin. Oli vähän kuin aamuharjoitus, parani loppua kohti, vertaili Haapakoski.

SaiPasta lainassa ollut Stefano Giliati hyökkäsi SaPKon kakkosketjussa Mikko Nuutisen ja Joonas Toivasen rinnalla. Mies väläytteli ajoittain, mutta pelaamattomuus näkyi väistämättä miehen otteista.

− Tultiin alkuun hyvin. Ensimmäisessä erässä Jokipojilla ei ollut kuin yksi hyökkäys, muistutti puolestaan SaPKon Janne Sinkkonen.

− Meidän perisyntimme on se, että kun olemme niskan päällä, niin emme vie asioita oikeaan suuntaan. Luullaan, että asiat tapahtuvat omalla painollaan, jatkoi Sinkkonen.

Kaijomaa, Biezais, Kaijomaa...

Kolme ärjypaitojen neljästä maalista meni Juuso Kaijomaan johtaman vitjan nimiin, jonka laidoilla viilettivät latvialaiset Miks Lipsbergs ja Elvijs Biezais. Kyseinen trio on ottanut viime otteluissa ratkaisijan viittaa harteilleen.

− Onnistuttiin parantamaan laajalla rintamalla. Olen iloinen, että Kaijomaan kenttä nousi näin hienosti esille, innostui Haapakoski.

− Kaijomaalla on loukkaantumisia alla ja hän alkaa pikku hiljaa päästä kuntoon. On vähän sen näköinen pelaaja kuin ollaan pari vuotta odoteltu. Tuollaisena kun säilyy, niin auttaa joukkuetta aika tavalla, uskoi Jokipo-koutsi.

Maalittoman avauserän jälkeen alkoi tapahtua maalienkin muodossa. Toista erää ehti kulua noin kaksi minuuttia, kun verkko helähti Jani Kauton takana ensimmäistä kertaa. Biezaisin poikkisyöttö kulmasta vapautti Kaijomaan viimeistelemään puoliksi tyhjänä ammottaneeseen SaPKo-rysään.

Pari minuuttia tämän jälkeen SaPKossa ihastuttava ja vihastuttava Iiro Vehmanen rokotti isäntiä jäätyään vartoimatta maalin edustalle. Tämän jälkeen Daniel Spencen maali oli koskematon.

− Hävittiin toisessa erässä kaikki kiekot keskialueella, murisi Sinkkonen.

Seuraavana vuorossa oli Biezais, joka törkkäsi pomppukiekon Kauton taakse. 2-1-osuman jälkeen vierasjoukkue alkoi hyytyä, ja loppuerä mentiinkin Jokipoikien hallinnan merkeissä. Pässien bensa alkoi loppua.

Jopa ratkaisevan tuntuinen 3-1-osuma nähtiin heti päätöserän alkusekunneilla, kun Kaijomaa pääsi tälläämään SaPKo-puolustuksen uinahduksen tiimoilta.

− Kolmannessa erässä hyökkääminen ja eväät loppuivat. Parempi voitti, summaili Sinkkonen.

SaPKon kiri jäi tyngäksi. Joukkue yritti loppuminuuteilla ilman maalivahtiakin, mutta kunnon painetta Spencen maalille ei syntynyt. Viimeistään Toivasen kaksiminuuttinen ajassa 58.44 hyydytti pässipaidat lopullisesti.

Mestiksen pistepörssin ykkösnimi Mikael Ruohomaa iski vielä tyhjään häkkiin peliajan viimeisellä sekunnilla.

Joukkueet kohtaavat heti huomenna Savonlinnassa. Jokipojat saa riveihinsä Otto Karvisen, jonka juuri SaPKon Iiro Suliniin kohdistuneesta taklauksestaan saama pelikielto päättyi perjantain kampailuun.