Ruohomaa pyöritteli LeKin nurin

Pistepörssin johtaja oli tänään LeKin surma.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat oli tyly isäntä LeKin vieraillessa Mehtimäellä 1693 katsojan silmien alla. Suurimman osaa ottelua kuskin paikalla ollut kotijoukkue pyöritti kultakypäränsä Mikael Ruohomaan johdolla ottelun loppulukemiksi 5-2 (1–1, 3–0, 1–1).

Jokipoikien reippaan kotivoiton takeena oli kotijoukkueen ykköskenttä Mikael Ruohomaan johdolla. Läpi ottelun vahvasti vierailijoiden päädyssä peliä pyörittänyt kenttä latoi toisen erän aikana kolme maalia, joiden myötä kotijoukkue tarrasi täyteen pistepottiin vahvasti kiinni.

Illan koitoksessa tehot 1+2 tehnyt liukas Ruohomaa piti välillä pilkkanaan vastustajaa ja loi paljon maalipaikkoja ketjutovereilleen Janne Nivalle sekä Sami Blomqvistille.

− Hienosti pelaa Jokipoikien ykköskenttä. Pyrittiin ottamaan se tänään vähän tarkemmin, mutta ei siihen pystytty. Se sitten teki tarvittavat maalit, eikä meiltä tänään ratkaisijoita löytynyt, harmitteli ottelun jälkeen LeKin päävalmentaja Jarkko Glad.

Jokipojat heti alussa terävänä

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoilua. Erä oli kotijoukkueen hallinnassa ja se saikin heti alkuminuuteista lähtien maalipaikkoja LeKin veräjänvartija Jarno Laitisen maalille.

Ottelun ensimmäisen maalin teki Juuso Kaijomaa suoraan Miks Lipsbergsin syötöstä. Parhaat hetket erän aikana vierailijoilla oli sen ylivoiman aikana, jonka jälkeen se jatkoi hyvää hyökkäysalueen peliään.

Ottelun hallinta siirtyi erän edetessä Jokipojille, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta joukkue ei onnistunut lisäämään johtoaan. Kotijoukkue pääsi läpi ottelun suhteellisen helposti vastustajan maalin eteen, eikä Glad ollut ollenkaan tyytyväinen omiensa esityksiin oman maalin edustalla.

− Edelleen meidän maalineduspelaamisessa olemme liian pehmeitä ja annamme kaverille ohjureita ja ripareita mistä pääsee sitten tekemään maaleja. Se on tällä hetkellä iso ongelma meillä, sota-alueella emme ole tarpeeksi kovia, analysoi Glad.

Jokipoikien hyökätessä innokkaasti LeKi pääsi erän lopussa ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi pomppukiekko meni Nestori Lähteen kautta sisään. Maalintekotilanteessa Lähde loukkaantui ja poistui pukukopin puolelle, mutta palasi sittemmin kehiin.

Ruohomaan show

Toisen erän alkupuoliskolla vierailijoilla oli jälleen hyvä vaihe, mutta Jokipojat puolusti oman maalinsa edustaa tiiviisti. Vierailijoiden hyvä vaihe katkesi Jokipoikien ylivoimaan. Erän edetessä puoliväliään kohti Jokipoikien ylivoiman aikana joukkue siirtyi johtoon Nivan sutiessa maalinedustalta Laitisen patjoista kimmonneen kiekon maaliin.

Erä eteni vauhdikkaasti, ja kotijoukkueen liikkeen ollessa vastustajaa parempi Laitisen maalilla oli ruuhkaa tasaisin väliajoin. Ottelun hahmo Ruohomaa lisäsi Jokipoikien johtoa kahteen maaliin tarkalla tolpan juureen lauotulla rannelaukauksella.

Neljäs maali oli jälleen Nivan käsialaa. Edgars Dikisin viivalta lähtenyt löysä rannekuti löysi Nivan mailan ja kiekko pomppi Laitisen kannalta harmistuttavasti maaliin asti. Erän aikana LeKille siunaantui muutama vastahyökkäys, mutta aivan parhaimmille maalipaikoille se ei erän aikana päässyt.

Kolmannen erän alussa Jokipoikien Heikki Puustiselle tuli musta hetki, kun hän syötti omalla alueella kiekon suoraan maalin eteen LeKin Lassi Mattilalle, joka rankaisi virheestä ja teki kavennuksen Daniel Spencen selän taakse.

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta hermostunutta kiekkoilua, mikä näkyi pääasiassa syöttöjen huonona laatuna. LeKi ei saanut kirivaihettaan missään vaiheessa kunnolla käyntiin ja lopullinen niitti ottelulle tuli erän puolessavälissä, kun Jakub Sramek laukoi maalin eteen kimmonneen kiekon sisään.

Menestyksekkäältä nuorten maajoukkueen MM-kisareissulta takaisin tullut Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski ei ollut vielä joukkueen penkin takana sairastumisen vuoksi, joten kakkosvalmentaja Jouni Varis oli kahdeksannen kerran tällä kaudella vetovastuussa.

− Tänään oli ottelussa isona teemana "uskalla pelata". Tänään mentiin kiekolla aika lujaa. Todella rohkeata pelaamista läpi pelin. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pojat uskalsivat pelata. Jotain virheitä sattuu, mutta niitä sattuu jos haluamme kiekollista peliä parantaa, analysoi Varis.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan ottelunsa perjantaina. Jokipojat matkustaa Savonlinnaan kohtaamaan SaPKon ja LeKi puolestaan isännöi Kouvolan KooKoota.