Neljän maalin kakkosvitja LeKin riesana

MESTIS / Raportti
Jokipoikien Oula Uski osui kahdesti.
LeKin vieraspeliviikonloppu käynnistyi tappiollisissa tunnelmissa, kun Jokipojat vankisti asemiaan sarjakolmosena. LeKi pysyi kärryillä vain avauserän ajan.

LeKin ikävä tilanne sarjan häntäpäässä ei juuri helpottunut, kun perjantain kotijoukkue Jokipojat oli auttamatta liian vahva vastus.

Maalittoman ja nihkeän avauserän jälkeen sävelet olivat selvät. Jokipojat vei ja LeKi vikisi, eivätkä loppulukemat 6−2 jätä selittelyille sijaa.

− Voi tiivistää niin, että voittajat eivät koskaan luovuta, eivätkä luovuttajat voita, LeKi-valmentaja Juha Juujärvi lohkaisi.

Toisesta erästä alkaen kuskin paikalla oli isäntäjoukkue Jokipojat ja etenkin sen kakkosvitja Janne VäyrynenVille HalonenOula Uski. Laitahyökkääjät Väyrynen ja Uski saalistivat tehopinnat 2+1, kun taas keskushyökkääjä Halonen sai kolme syöttöpinnaa.

− Alku ja loppu oli yritteliästä. Voisi sanoa, että yksi maali oli meille tänään aika raskas, Juujärvi viittasi päätöserän alun 3−0-maaliin.

Norosella parempiakin päiviä

LeKin murheenkryyniksi nousi heikko puolustuspeli, joka oli auttamatta myöhässä useassa joensuulaisosumassa.

Maalivahti Mika Norosen kauden LeKi-debyytti ei sujunut mallikkaasti, sillä viiden päästetyn maalin lisäksi konkari pomputteli kiekkoa melkoisesti. Hänelle kertyi 27 torjuntaa. Toisessa päässä Mikael Edelmann otti 20 torjuntaa.

− Maltettiin jauhaa omaa peliä. LeKi puolusti avauserässä tosi hyvin ja aloitti toisenkin hienosti, mutta pystyimme vastaamaan siihen, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi.

Jokipojilta maalinteossa kakkosvitjan lisäksi onnistuivat kultakypärä Samu Pitkänen ja Eetu Rissanen. LeKin ensimmäisen maalin teki Sami Kaislehto, jolle osuma oli uran ensimmäinen. Laihaa lohtua toi vielä Sami Holappa 5−2-kavennuksellaan.

LeKi jatkaa lauantaiksi Savonlinnaan, kun taas joensuulaisilla on vapaapäivä. Ärjypaidat palaavat tositoimiin keskiviikkona Peliitat-vierasottelun merkeissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle