Mehtimäellä mätettiin 13 maalia - KeuPa vei asennevammaiselta kotijoukkueelta kolme pistettä

KeuPalle maistui voitto takaa-ajon jälkeen.
Mehtimäen lauantai-illassa nähtiin melkoiset maalikarkelot, kun Jokipojat ja KeuPa tykittivät pikkumustan jopa 13 kertaa maaliverkkoihin. KeuPa nousi ottelun toisessa erässä kolmen maalin takaa ohi ja vei täyden pistepotin Joensuusta lukemin 6−7 (4−1, 1−5, 1−1).

− Tänään ei jäänyt voitto siitä kiinni, että KeuPa olisi ollut parempi, vaan meillä oli tänään asennevammainen joukkue. Tämä oli yleisön halveeraamista ja mä pyydän yleisöltä anteeksi, että me pelattiin tällaista paskaa, läväytti Jokipojat-päävalmentaja Ari Aaltonen ottelun jälkeen.

Syynä Aaltosen kommentteihin oli se, että Jokipojat pelasi uskomattoman hienon avauserän, mutta toisessa erässä 4−1-johto kääntyi 5−6-tappioasemaksi. Aaltonen yritti herätellä joukkuettaan aluksi aikalisällä ja sen jälkeen vielä maalivahtia vaihtamalla, mutta KeuPa tuli kaikesta huolimatta rinnalle ja ohi.

Päätöserässä molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, ja loppulukemiksi jäi lopulta 6−7.

− Kyllä tämä kasvattaa meitä ainakin aivan älyttömästi joukkueena, kun tuollaisesta takaa-ajosta tultiin rinnalle ja ohi. Kyllä nämä on huikeita juttuja ja pumppu käy edelleen kovilla. Olen hemmetin ylpeä joka jätkästä, Keupa-käskyttäjä Mikko Heiskanen iloitsi.

Jokipojilta kauden paras erä

Avauserä oli ehdottomasti isäntien hallintaa. Joonas Larinmaa aloitti maalinteon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Nico Friman ampui myöhemmin ylivoimalla joukkueensa 2−0-johtoon, ja kolmen maalin karkumatkalle Jokipojat karkasi Larinmaan illan toisella.

KeuPalla oli vaikeuksia päästä ensimmäisessä erässä parhaimmille maalipaikoille, mutta vierailijat saivat kavennuksensa, kun kultakypärä Samuel Salonen laukoi ylivoimalla pelin 3−1:een. Kuuluisa maalin jälkeinen vaihto kolahti KeuPan nilkkaan, kun kotijoukkueen kultakypärä Jesse Paukku hyödynsi KeuPa-vahti Roope Urpolahden antaman helpon riparin. Tämän myötä vierailijoiden maalille vaihdettiin Petri Pitkänen.

Roolit vaihtuivat

Toissa erässä avauserän roolit muuttuivat täysin päinvastaisiksi. Kotijoukkueen pakka oli aivan sekaisin, ja ajasta 25:57 alkoi Jokipoikien kannalta tuskaiset kaksi ja puoli minuuttia.

Ensiksi Henri Keskilohko kavensi ylivoimalla maalin edestä pelin 4−2:een, jonka jälkeen Lasse Salonkari toi vierailijat jo maalin päähän. Tässä vaiheessa Jokipojat käytti aikalisänsä, mutta reilu minuutti siitä ja Keskilohko oli täysin vapaana ohjaamassa maalin edestä pelin 4−4:ään. Tasoituksen jälkeen kotijoukkueen kassari Samuel Jukuri joutui tekemään maalinsuulla tilaa 19-vuotiaalle Juho Ratilaiselle.

− Me pelattiin kauden paras erä, eikä vastustajalla ei ollut mitään palaa. Oltiin 4−1-johdossa, mutta sitten toinen erä meni vastustajalle 5−1. Se on täysin anteeksiantamatonta tuolta ryhmältä. Se on törkeää, ja se on jumalauta jo katsojia kohtaan aivan väärin, Aaltonen puhisi.

Jokipojat siirtyi vielä 5−4-johtoon Oskari Lehtisen ylivoimaosumalla, mutta Jussi Viitanen toi KeuPan pian tasoihin. Erän lopulla Joose Antonen siirsi vierasjoukkueen johtoasemaan 5−6-maalilla.

− Nähtiin tänään vaiherikas salibandyottelu, anteeksi jääkiekko-ottelu. Ensimmäinen erä oltiin Ylämyllyn Shellillä ja sitten toisessa erässä vasta tultiin peliin. Päästiin peliin mukaan ja mentiin edelle, tuumi Heiskanen.

Päätöserässä maaleista vastasivat KeuPan Eetu Koivistoinen ja Jokipoikien Friman. Kotijoukkue pääsi lopussa vielä yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta vierailijat taistelivat itselleen kotiinviemisiksi kolme pistettä.

− KeuPa voitti tänään ja that's it. Me annettiin heille mahdollisuus ja lopussa he sitten kyllä ansaitsivat pisteet, Jokipojat-luotsi harmitteli.

Jokipojilla pelit jatkuvat keskiviikkona RoKin vieraana Rovaniemellä. KeuPa pelaa seuraavan kerran vasta perjantaina, kun joukkue kohtaa Heinolassa Peliitat.