Joensuustakin irtosi selvä voitto – K-Vantaan viikonloppu hipoi täydellisyyttä

Vantaalaisten paine piti joensuulaiset kaukana maalipaikoilta.
Yhdeksän tehtyä, kaksi päästettyä maalia ja kuusi pinnaa. Kiekko-Vantaan viikonlopun vieraspelireissu ei olisi voinut juuri paremmin kulkea, kun perjantain IPK-vierasvoiton lisäksi lauantaina joukkue venyi tasaisen vahvaan esitykseen Jokipoikien vieraana.

Loppulukemat Mehtimäellä menivät vantaalaisille 1−4 (0−0, 0−2, 1−2), vaikka Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiän mukaan ne olisivat voineet olla tiukemmatkin.

− Pelattiin kyllä hemmetin hyvä peli. Ison kaukalon pelaaminen ei ole meille niin tuttua, kun kotona on aika paljon pienempi kaukalo, mutta pystyimme mukautumaan siihen tosi hyvin, Mälkiä muistutti.

− Tiukkaa vääntöä silti oli. Numerot voisivat jotain muutakin väittää. Olen ylpeä äijistä, ja mun mielestä ansaitsimme pisteet hyvällä tekemisellä, hän myönsi.

Samoilla linjoilla oli Jokipoikien käskyttäjä Ari Aaltonen. Kajaanin perjantaisen vierasottelun tapaan joensuulaiset olivat vaikeuksissa kahden ensimmäisen erän ajan, ja kirivaihe löysi joukkueen vasta päätöserässä. Nyt se ei riittänyt pisteille asti.

− Vantaa pelasi hyvän pelin ja ansaitsi kolme pistettä. Pitää vaan alkaa tehdä töitä, että pystymme kääntämään näitä tasaisia pelejä. Eilen pystyttiin, mutta nyt ei, Aaltonen harmitteli.

Tasaisessa ja sekavassa avauserässä ei maaleja nähty, mutta toisessa erässä vantaalaiset löysivät Jokipoikien virheissä sauman iskeä. Ensin Matti Koistisen nousun pysäytti Frank Gymer, joka vei vierasjoukkueen johtoon tarkalla lirutuksella Samuel Jukurin längistä.

Voittomaaliksi jääneen toisen vantaalaisten osuman taas iski Joel Lehtinen nopeasta vastaiskusta.

− Silloin, kun oli paikat kääntää nopeasti riistojen jälkeen, niin käännettiin, ja silloin kun ei ollut paikkaa lähteä, niin maltettiin pysyä kiekossa ja pelata fiksusti. Se oli voiton avain, Mälkiä uskoi.

Jokipojat pääsi päätöserässä paremmin hyökkäyksiin, mutta henkisesti raskaan 0–3-osuman taituroi Toni Leinonen. Nico Nurmikannan kaunis avaussyöttö vapautti Leinosen läpiajoon, ja tarkka kuti upposi oikeaan yläkulmaan.

− Kamppailtiin hyvin viimeinen erä, mutta se 0–3 tuli pahaan paikkaan. Pitää vaan olla hereillä tuollaisissa paikoissa.

− Joukkueesta näkee tällä hetkellä maalinteon tuskan. Kun on hyvä joukkue vastassa, ja tekee kolme tuollaista virhettä, niin vastustaja rankaisee välittömästi. Se lisää tuskaa entisestään, Aaltonen taas valitteli.

Aaltonen valmennustiimeineen päätti ottaa Jukurin pois maaliltaan jo reilut neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Oskari Lehtisen viuhuva lämäri kavensi tilanteen 1−3:een ja rikkoi Aaro Peltosen (22 torjuntaa) nollapelin, mutta Julius Rantaeskola kuittasi vielä kerran tyhjään maaliin.

Vantaa nousi voitollaan tasapisteisiin neljäntenä olevan Jokipoikien kanssa.

Jokipojat jatkaa kauttaan keskiviikkona RoKi-vierasottelulla. K-Vantaa taas isännöi tuolloin Peliittoja.