Jukurit kuilun reunalta voittoon Jokipojista

MESTIS / Raportti
Jukurien peräänantamattomuus palkittiin.
Vain 37 sekuntia erotti Jokipojat maukkaasta kolmen pisteen voitosta sarjakärki Jukureista. Vierailija Jukurit onnistui kuitenkin tasoitusmaalissa ilman maalivahtia pelaten. Roope Ranta sinetöi vielä mikkeliläisten 3-4-vierasvoiton voittolaukauskisassa.

Molemmat joukkueet lähtivät aavistuksen siipirikkona otteluun. Jokipoikien sairaslistalla oli parin puolustajan lisäksi molemmat edustusjoukkueen maalivahdit, sekä molemmat A-nuorten maalivahdit. Heitä paikkaamaan oli hankittu ottelussa hyvin pelannut Timo Niemi Sportista.

Jukureilta tippui perjantaisen KeuPa-koitoksen jälkeen kokoonpanosta keskushyökkääjät Oula Palve ja Joonas Kalliola. Valmentaja Antti Pennanen oli vähäsanainen heidän tilanteestaan.

− Kai nykysäännöt sanoo, että mun pitää olla hiljaa niistä. Lyhykäisyydessään toisella vähän pidempi vamma ja toisella flunssaa.

Mikkeliläiset selviytyivät sentteripulasta kuitenkin hyvin. Teemu Henritiusta kuormitettiin normaalia enemmän, ja normaalisti laiturina operoiva Pentti Nöyränen selvitti kunnialla keskushyökkääjän roolinsa.

Kurinalaisten joukkueiden taisto

Jokipojat ja Jukurit ovat Mestiksen kaksi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. Laadukas puolustuspeli oli myös lauantaisessa kohtaamisessa läsnä, ja laadukkaiden maalipaikkojen eteen sai tehdä hartiavoimin töitä.

Tasaisen alun jälkeen vierasjoukkue onnistui sahaamaan raon ärjypaitojen puolustuksesta. Marko Kauppinen pääsi Jokipoikien puolustuksen myöhästyessä ampumaan lähietäisyydeltä komean lyöntilaukauksen takayläkulmaan ajassa 7.25.

Jokipojat pääsi vielä kahdesti pelaamaan avauserässä ylivoimaa, mutta väkevästä pyörityksestä huolimatta Jukurit onnistui estämään laatupaikkojen sekä maalien syntymisen.

Kotijoukkue Jokipojat tuli toiseen erään aavistuksen nälkäisemmällä asenteella kuin millä se pelasi avauserässä. Etenkin erän avauskymppi oli kotijoukkueen hallussa, eikä Jukurit kyennyt rakentamaan montaa hyökkäystä joensuulaisten maalille.

Kotijoukkueen yritys palkittiin ajassa 33.19, kun Mikko Sierman käynnisti nopean hyökkäyksen ja siirsi kiekon Jesse Jormanaiselle vasempaan laitaan. Jormanainen ampui jo siniviivan jälkeen tulisen lämärin, joka pomppi mikkeliläisvahti Mika Norjan varusteiden kautta sisään.

Jännittävä kamppailu eteni lukemissa 1−1 toiselle erätauolle. 

Maaleja vuoron perään 

Kolmannesta erästä muodostui melkoinen trilleri, sillä kuskin paikka vaihtui vielä pariinkin otteeseen.

Ensin Jukurit siirtyi johtoon ylivoimalla ajassa 45.39, kun suoran hyökkäyksen päätteeksi Kauppinen syötti vasemmasta laidasta keskelle Timo Hiltuselle, joka laittoi kiekon verkkoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue kuittasi Janne Väyrysen osumalla maalin edestä. Tovin päästä myös Jokipojat pääsi kokeilemaan jälleen ylivoimapeliään. Tällä kertaa erikoistilanne tuotti toivotun tuloksen Esa Lehikoisen lämättyä maskin takaa kotijoukkueen 3−2-johtoon. 

− Monta pientä momentumia, mistä ottelu olisi voinut kääntyä suuntaan tai toiseen. Meillä oli paikka tehdä Teemu Suhosen läpiajosta alivoimalla 2−3:een. Ei tehty, ja Jokipojat teki perään 3−2:een, analysoi Pennanen pieniä marginaaleja.

Voitto vaikutti olevan jo täysin Jokipoikien käsissä, mutta Jukureiden otettua maalivahdin pois vieraat pääsivät todella rauhassa pyörittämään 6-5-ylivoimaansa.

Tehopuolustaja Suhonen ampui pyörityksen päätteeksi kiekon tarkasti takakulmaan vain 37 sekuntia ennen summeria. Kun Jokipojat ei hyödyntänyt jatkoaikansa ylivoimaakaan, nähtiin vielä voittolaukauskilpailu. Kisan ainoa onnistuja Roope Ranta ratkaisi lisäpisteen vierailijoille lopputuloksella 3−4.

− Lyötiin kyllä hyvää painetta, mutta ei vain onnistuttu tänään. Tästä homma jatkuu ja keskiviikkona mennään taas, kommentoi Jokipoikien luotsi Ari Aaltonen ja loi katseensa jo tuleviin koitoksiin.

Molempien joukkueiden mittelöt jatkuvat ensi keskiviikkona. Jukurit matkaa Lempäälään LeKin vieraaksi, kun taas Jokipojat pelaa jälleen kotona ja saa vastaansa K-Vantaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle