IPK:n pelaajilla oli hymy herkässä ratkaisumaalin jälkeen.

www.jphirvonen.net

Godla torjui IPK:lle historiallisen vierasvoiton

Keskiviikkoilta Mehtimäellä jää Iisalmen Peli-Karhuille seurahistoriaan, sillä joukkue nipisti tiukan taistelun jälkeen täyden pistepotin kotijoukkue Jokipojilta. Vierasvoitto oli joukkueelle ensimmäinen Mestiksessä.

Hyökkääjä Aatu Hämäläinen ja KalPasta lainattu maalivahti Denis Godla olivat iisalmelaisten sankarit keskiviikon vierasottelussa Joensuussa. Kiekkosateessa ajoittain ollut Godla torjui nollapelin ja Hämäläinen iski joukkueensa molemmat maalit, kun IPK taisteli Mehtimäeltä voiton maalein 0−2 (0−1, 0−0, 0−1).

Iisalmelaisleirille kauden ensimmäinen vierasvoitto maistui makealta.

− Kotona on pelattu varsinkin todella hyvin, mikä on tuonut välillä tulosta ja välillä ei. On tärkeää, että saatiin täältä voitto. Taisteluvoitto koko joukkueelta, IPK-valmentaja Jukka Niiranen tiivisti tyytyväisenä.

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi lauantaina, jolloin Jokipojat oli Iisalmessa etevämpi lukemin 5−2.

− Mietittiin, miten pärjäisimme täällä. Saatiin hyvä ensimmäinen erä, mutta toisen erän jälkeen jäätiin omiin päihin. Pystyimme puolustamaan keskustaa, ja Godla oli erittäin hyvä maalilla, iisalmelaisluotsi mietti.

Joensuulaisille tappio puolestaan oli kauden ensimmäinen suora kotitappio. Viidestä kotiottelustaan Jokipojat oli ennen IPK:ta hävinnyt vain yhden, Hermekselle jatkoajalla.

Varsinkin kahta jälkimmäistä erää Jokipojat vei lähes mielin määrin, mutta maalit jäivät tällä kertaa tekemättä. IPK puolusti vahvasti, mutta hyökkäyspään ratkaisuissa on joensuulaisillakin peiliin katsomisen paikka.

Voittomaalin Hämäläinen tinttasi avauserässä vastahyökkäyksestä. 0−2-osuma syntyi tyhjään maaliin viimeisillä sekunneilla, kun Samuel Jukuri (26 torjuntaa) oli komennettu vaihtopenkin puolelle.

− Onnittelut IPK:lle, hyvä voitto. Tykättiin leikkiä kulmassa, vähäsanainen Jokipoikien valmentaja Ari Aaltonen tiivisti.

Viikonloppuna kummallakin joukkueella edessä on haaste nimeltä TUTO. Turkulaisnippu aloittaa vieraspeliviikonloppunsa perjantaina Iisalmessa, ja matka jatkuu lauantaiksi Mehtimäelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit