Hokin vierastuskalle jatkoa Joensuussa

Tuukka Smuran taistelu ei riittänyt vieraspisteisiin tälläkään kertaa.
Vailla vieraspisteitä alkukauden tahkonut Kajaanin Hokki ei saanut muutettua kurssiaan myöskään Jokipoikia vastaan. Pirteästä ottelusta huolimatta kajaanilaiset taipuivat niukkaan tappioon myös Mehtimäen kiekkoillassa.

Viime aikoina sairastuvan tyhjentymisen myötä piristynyt Hokki ei saanut vieläkään vieraskurimustaan katkaistua. Joukkue kärsi perjantaina jo viidennen peräkkäisen vierastappion varsinaisella peliajalla Jokipoikien korjattua voiton lukemin 3−2.

Kotijoukkue paineli ottelun toisessa erässä jo 3−0-karkumatkalle, mutta Hokki kampesi vielä päätöserässä takaisin maalin päähän. Kovasta taistelusta huolimatta vieraat eivät enää kuitenkaan onnistuneet tulemaan Jokipoikien rinnalle.

− Hokki on laadukas joukkue. Se on ihan väärässä päässä sarjaa. Heillä on taitavia pelaajia, ja tiedettiin millaisessa kuosissa pitää olla, jos meinaa Hokin voittaa, kehui Jokipoikien luotsi Ari Aaltonen vieraiden ryhmää.

Hokin otteissa näkyi jo paljon hyvää, ja etenkin ensimmäisessä erässä oli nähtävillä viime kaudelta tuttua liukasliikkeisyyttä ja näyttävää syöttöpeliä viljelevää kajaanilaispelitapaa. Kajaanilaisluotsi Jari Laukkanen oli optimistinen illan kamppailun jälkeen.

− Paljon oli hyvää meidän omassa pelissä. Kun saadaan noin isot kiekolliset kämmit tosta vähenemään päin, niin eiköhän me jossain vaiheessa jokunen vierasvoittokin tällä kaudella vielä oteta.

Jos Hokilla yskähtelee vieraissa, niin Jokipojilla sen sijaan kulkee kotona. Joukkue nappasi kauden viidennestä kotiottelustaan jo neljännen voittonsa. Pisteitä on näistä kamppailuista kertynyt 13.

Kotijoukkue aloitti ryminällä myös perjantaina. Hokki painoivat heti alussa painopisteen Jokipoikien päähän, mutta pyöritys päättyi dramaattisesti Jokipoikien Jesse Paukun karattua läpiajoon ja viimeisteltyä avausmaalin vain 44 sekunnin jälkeen.

− Mielenkiintoinen peliin lähtö. Varmaan 40 sekuntia oltiin kiekossa ja muutama maalipaikkakin siihen. Jokipojat siinä hetkessä pääsi kiekkoon, ja sitten olikin 1-0 taululla, hämmästeli vieraiden käskijä Laukkanen alkuhetkiä.

Lievästä kajaanilaishallinnasta huolimatta näissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Jokipoikien karkumatka riittää maaliin asti

Toista erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun ärjypaitojen Oula Uski kävi huitaisemassa irtokiekkoa tavoitellessaan Hokki-vahti Tuukka Smuraa varusteisiin. Risto Mattila ja Anton Ollikainen antoivat tilanteessa Uskille kurinpalautusta poikittaisin mailoin.

Ollikaisen voimakas isku ohjautui Uskin varusteista kasvoihin, ja tuomarikaksikko passitti Ollikaisen pelirangaistuksen myötä päätyovista ulos. Kotijoukkue hyödynsi ylivoimansa Joel Olkkosen iskettyä takatolpalta Paukun syötön tarkasti verkkoon.

Hokki-puolustus tarjoili vielä karmean harhasyötön omalla alueellaan, jonka seurauksena Joonas Larinmaa pääsi namuttelemaan kiekon puolityhjään maaliin Lauri Huhdanpään syötöstä ajassa 33.34.

− Kun mietitään mitkä asiat vaikuttivat tulokseen, niin kyllä Jokipoikien kolmesta maalista kahteen annettiin aika hyvät lähtökohdat omalla pelaamisella, manaili Hokin valmentaja Laukkanen.

Laukkanen päätti ottaa tässä kohdassa aikalisän, jonka seurauksena Hokki sai pelinsä jälleen käyntiin. Loppuerän paine toi kavennuksen kaksi minuuttia ennen eräsummeria Riku Korhosen sudittua maalin edestä vieraat peliin mukaan.

Päätöserässä vieraat nousivat erän alkupuolella jo maalin päähän ylivoimalla Timo Hiltusen lauottua erinomaisen lyöntilaukauksen ohi ärjyvahti Samuel Jukurin.

Hokki ei kuitenkaan 3−2-asemassa päässyt enää parhaille maalintekosektoreille kotijoukkueen puolustettua erinomaisesti oman alueensa keskustaa. Myöskin viime hetken hyökkäykset ilman maalivahtia jäivät laimeiksi, joten lukemat 3−2 säilyivät taululla loppuun asti.

− Toisessa erässä vähän lamaannuttiin, mutta viimeisessä erässä pelattiin tosi jäätävästi. Vaikka tuli ylivoimamaali, niin pelattiin hyvin johtoasemassa. Ei tullut mitään hätää onneksi, kotijoukkueen valmentaja Aaltonen suitsutti omia suojattejaan.

Linnapaitojen luotsi Laukkanen tunnusti illan haasteen olleen heille kova.

− Tässä hallissa tätä joukkuetta vastaan ei mikään vierasjoukkue pysty 60 minuuttia dominoimaan. Mun mielestä oltiin kärsivällisiä ja sitkeitä. Pikkuisen jäi tuo lopun peli meiltä piippuun. Hyvää johtoasemassa puolustamista ja laadukas joukkue sitä tekemässä, niin sen takia lopputulema oli tämä.

Jokipojat suuntaa seuraavaksi lauantaina Iisalmeen, missä se kohtaa ensi kertaa tällä kaudella sarjanousija IPK:n. Hokin pelit jatkuvat myöskin lauantaina, kun se saa kotiluolassaan vastaan tulikuuman KeuPan.