Hokin pirteys vieraskentillä jatkui – käytävillä kuohui taiston tauottua

MESTIS / Raportti
Jokipoikien Joona Manninen suuttui Roni Viirlaksen ulosajotilanteessa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipoikien ja Hokin välinen kamppailu jatkoi sekä Jokipoikien heikkoa kotivirettä että Hokin vahvaa vierasilmettä. Ottelun jälkeen valmentajat kävivät kuumina.

Jokipojat kärsi perjantaina jo kolmannen kotitappionsa putkeen, kun vieraskenttien otteitaan viime peleissä parantanut Hokki haki Mehtimäeltä kahden pinnan saaliin.

Nuori hyökkääjä Joni Piipponen toimi kajaanilaisten ratkaisijana, kun Hokki saalisti jatkoaikavoiton maalein 2–3 (0–0, 1–0, 1–2, 0–1). Piipponen iski myös Hokin avausmaalin.

− Maalin pelihän se taas oli, kuten Jokipoikien kanssa tuppaa olemaan. Olen ylpeä joukkueesta. Erittäin kova joukkue pystyttiin voittamaan, Hokki-luotsi Jari Laukkanen kehui.

Tasaisen taiston jälkeen ennen lehdistötilaisuutta nähtiin värikkäitä tapahtumia. Sekä Laukkanen että Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen ajautuivat jopa riitaan keskenään väännettyään ensin tuomareiden ja otteluvalvojan kanssa.

Aaltosta harmitti etenkin voittomaali edeltänyt kyseenalainen kamppailutilanne, jossa joensuulaisten Matti Koistinen ajettiin tylysti laitaan. Toinen puhuttanut tilanne oli Roni Viirlakselle tuomittu ulosajo, jonka hän sai taklattuaan kotijoukkueen Ville Silvastia päähän.

− Tässä ei uskalla sanoa sen enempää, kun saa sanktioita. Mutta jokainen voi katsoa, niin näkee, mitä se touhu on, Aaltonen puhahti.

− Joukkue taisteli ja esitti kypsyyttä. Tultiin vielä 2–2:een, ja loppu onkin historiaa.

Joel Olkkonen vei toisessa erässä Jokipojat johtoon, mutta Piipposen ja Pasi Kouvalaisen osumien myötä Hokki meni johtoasemaan. Joensuulaisten kapteeni Juuso Akkasen kuti maskin takaa tasasi puntit.

− En osaa sanoa, onko ansaittua vai vähemmän ansaittua, mutta olen pirun tyytyväinen kahteen pisteeseen. Oli erikoisia tuomioita, mutta niiden kanssa pitää elää. Mielestäni meidän pelijänteemme kesti hyvin, Laukkanen jatkoi.

Joensuulaisten maalilla Samuel Jukurille kertyi 22 torjuntaa, kun taas Hokin Tuukka Smura koppasi 32 kiekkoa.

Jokipojat saa huilata kokonaisen viikon, sillä ennen joulua joukkueen ohjelmassa on vain ensi viikonlopun vieraspelit Lempäälässä ja Turussa. Hokki jatkaa kauttaan jo huomenna lauantaina kotikentällä JYP-Akatemiaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle