Erikoinen kamppailu Hermeksen nimiin – “Kuin olisi ollut kahdessa eri pelissä”

Juho Ratilainen sai olla tarkkana kokkolalaishyökkääjien kanssa.
Joensuussa nähtiin perjantai-iltana erikoinen taisto. Ottelun ensimmäistä puoliskoa hallitsi suvereenisti vierasjoukkue Hermes, mutta jälkimmäinen taas oli selkeästi Jokipoikien heiniä. Paremmuus ratkaistiin lopulta jatkoajalla, jossa Hermes sinetöi voittonsa lukemin 2-3.

Edellisessä kamppailussaan JYP-Akatemian murskaavasti voittanut Hermes saapui Mehtimäelle itseluottamusta uhkuen. Vieraat ottivat komennon heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen, kun taas kotijoukkue Jokipojilla tuntui olevan totaalinen käsijarru päällä.

Etenkin Hermeksen kakkosketju Niklas AppelgrenJussi NättinenKristian Kangas oli oivalla pelipäällä. Ketjun peli toimi kuin ajatus, ja vitja tuntui tekevän jäällä melkein mitä halusi.

Kokkolalaisten raikas peli kesti noin ottelun puoleen väliin asti, jolloin tilanne oli 0−2. Hermes-laituri Kankaan otettua vieraiden ensimmäisen jäähyn ajassa 28.52 pelin painopiste alkoi kääntyä toiseen suuntaan. Hermeksen valmentaja Antti Karhula oli ihmeissään tilanteesta.

− Vähän semmoinen fiilis kuin olisi ollut kahdessa eri pelissä. Mun mielestä me oltiin ensimmäisessä erässä erittäin hyviä. Sanotaanko siihen puoleen väliin − siihen jäähyyn − asti. Ihan kuin oltaisiin sytytetty Jokipojat. Sen jälkeen saatiin hakea omaa peliä, ja tuntui ettei saatu sitä enää käyntiin.

Tämän käännekohdan jälkeen joensuulaiset ottivat hallinnan itselleen ja olivat etenkin päätöserässä selvästi niskan päällä.

Jokipoikien luotsi Ari Aaltonen tiivisti mielipiteensä suojattiensa avauserän otteista.

− Täyttä kuraa ensimmäinen erä.

− Sitten päästiin vähän paremmin mukaan. Peli ei ole aina oikeudenmukainen. Kyllä me viimeinen erä vietiin, Aaltonen jatkoi.

Alkutaipale Hermeksen komennolla

Vieraat saivat otteluun räjähtävän lähdön, kun ajassa 1.08 Kangas ja Miika Franssila sahasivat näyttävästi kiekon Appelgrenille maalin kulmalle, eikä tämä erehtynyt puolityhjästä maalista.

Sekavasti pelannut Jokipojat otti avauserässä muutaman minuutin sisään kolme erikoista jäähyä. Ärjypaidat ampuivat kiekon kahdesti peräkkäin katsomoon saaden rangaistukset pelin viivyttämisestä, ja näiden perään joensuulaiset sähläsivät vielä väärän vaihdon.

Hermeksen hyvin pyörinyt ylivoima ei kuitenkaan onnistunut murtamaan kotijoukkueen uhrautuvaa puolustusta saati hyviä torjuntoja esittänyttä maalivahti Juho Ratilaista.

− Eka erä oli meiltä kyllä hyvä. Tultiin peliin hyvin sisään, ja luotiin paikkoja − muutenkin kuin siinä ylivoimalla. Oon sitä mieltä, että peli olisi voinut olla meille 0−3 ensimmäisen erän jälkeen. Mutta tämmöistä tää perhana on, harmitteli vieraiden valmentaja Karhula.

Toisessa erässä ajassa 25.51 Kasperi Nuto ampui tarkalla ylänurkkalaukauksellaan vieraat ansaitusti jo 0−2-johtoon. Otteluun herännyt Jokipojat kavensi kuitenkin tilanteen Juuso Akkasen lyötyään irtokiekon ohi entisen seurakaverinsa Mikael Edelmannin pelikellon näyttäessä 32.30.

Jokipoikien dominoinnista Hermes-tivoliin jatkoajalla

Päätöserää dominoinut Jokipojat tasoitti ottelun lukemiin 2−2 jo erän ensi minuuteilla Antti Helannon tehtyä maalin edestä uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Joensuulaiset hukkasivat erässä runsaasti laadukkaita paikkoja, mm. kaksi läpiajoa, joten ottelussa edettiin tasatilanteessa jatkoajalle.

Hermes otti jatkoajalla kiekon hallinnan täysin itselleen. Peli pyöri Jokipoikien alueella, eikä pitkästä vaihdosta väsynyt joensuulaiskolmikko päässyt kertaakaan vaihtamaan Hermeksen pyörittäessä samalla sekä vaihtorulettia että kiekkoa.

Dominointi kantoi viimein hedelmää, kun ajassa 63.34 Hermeksen Joonas Huovinen napautti kiekon aivan takayläkulmaan ja sinetöi vieraiden 2−3-voiton.

− Ei jatkoajalla voi luopua noin kiekosta. Siinä käy juuri noin, kun sä et pääse vaihtamaan. Jatkoaikavoitto oli täysin ansaittu. Pitää olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, summaili joensuulaisluotsi Aaltonen.

Joukkueet jatkavat otteluitaan heti lauantaina vieraissa. Jokipojat kohtaa Keuruulla KeuPan, kun taas Hermeksen tie vie Savonlinnaan tulikuuman SaPKon vieraaksi.