JHT nappasi ensimmäisenä Mestis-joukkueen päänahan – Peli-Karhuilta loppui bensa kolmanteen erään

Eetu Patronen oli koko kentällisensä tavoin IPK:n pirteintä osastoa. Miehen panos ei riittänyt, sillä JHT otti tärkeän jatkoaikavoiton.
Kalajoella täysi jäähalli sai sitä mitä oli toivonut, kun JHT kirjasi jatkoajalle menneen ottelun itselleen ja kukisti Mestiksen hännänhuipun IPK:n ja otti sarjaan mukaansa tärkeät kaksi pistettä.

Iisalmen Peli-Karhuilla oli ajatuksena lähteä jatkamaan sitä hyvää liikettä, jolla perjantaina kaatui Ketterä kotona. Siihen ei kuitenkaan päästy ja kotijoukkue JHT pysyi alusta asti varsin hyvin Mestis-vieraansa kyydissä.

IPK kuitenkin hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisen erän ja se loi hyviä pyörityksiä JHT-päätyyn. Lopullinen terävyys joukkueelta kuitenkin lauantaina puuttui ja se esiintyi jotenkin haluttomasti. JHT:n parhaat paikat syntyivät kovan karvauksen seurauksena ja tämän paineen alta karhunutuilla oli ajoittain vaikea päästä ylös.

Tällaisen pirteän ja ennakkoluulottoman vaiheen seurauksena JHT meni lopulta 1-0 johtoon. Niklas Westerlund ja Ville Lehtonen tarjoilivat Tommi Rintasalolle takatolpalle aivan vapaaksi josta maalille vauhdilla viilettänyt Rintasalo painoi ykkösellä kiekon ohi Tuomas Tolosen.

IPK-hallinnasta huolimatta JHT voitti erän 1-0, ja Joni Petrellin suojatit saivat erästä taatusti luottoa omaan peliinsä.

− Ylpeä olen porukasta. Ennen peliä oli pelko, että kun ollaan pelattu paineessa pidemmän aikaan, niin se purkautuu tänään tietynlaisena läpsyttelynä. Tänään haluttiin ja ansaittiin voitto, Petrell tiivisti.

IPK syttyi vain ajoittain

Oliko syy edellisen pelin paino jaloissa vai tuudittautuminen helppoon voittoon Ketterä-voiton jäljiltä, mutta IPK ei päässyt pelin päälle kuin ajoittain. Paras vaihe karhunutuilla oli toisen erän alussa, kun valmentaja Janne Sinkkonen oli herätellyt joukkueensa erätauolla pelaamaan.

Heti ensimmäisessä vaihdossa hieman laiskasti JHT:n avausmaalissa puolustanut IPK:n ykkönen paikkasi virheensä ja sai hyvän paineen Wille Mattilan vartioimalle JHT-maalille. Janne Pälve rauhoitti peliä hyvin viivalla ja viivytti syöttöään kunnes Aatu Hämäläinen oli vapaana takatolpalla. Hämäläinen puolestaan tarjoili keskeltä maalille päin liukuneelle Ainars Podzinsille, joka latasi limpun komeasti maaliin.

Seuraavaksi IPK-painostuksesta huolimatta JHT:n oli vuoro mennä jälleen johtoon. Tilanne avautui, kun kiekolle kaartaneen IPK-pakin luistin petti alta ja kotijoukkue sai maalille hetkellisen ylivoiman. JHT-konkari Henri Mustonen ei paikastaan erehtynyt, vaan räjäytti kotiyleisön riemuun.

Maalin jälkeen pelin ote siirtyi kotijoukkueelle, eikä IPK tuntunut saavan pelistään kiinni. Karhulauma pystyi kutenkin erässä punnertamaan vielä tasoihin, kun Ainars Podzins karvasi kiekon B-pisteen kaarella ja antoi ranteensa puhua. Kiekko muutti suuntaa JHT-pakin mailasta ja hölmistynyt Mattila ei voinut estää kiekkoa livahtamaan maaliin räpylän haroessa tyhjää.

IPK:n koneesta loppui bensa kolmanteen

Ottelun käännekohta tapahtui toisella erätauolla. Kun kotijoukkue tuli kopista pirteänä ja energisenä, valui vierailija jäälle väsyneenä. Helpot syöttövirheet ja muutamat ylimielisetkin suoritukset leimasivat joukkueen peliä ja vain energisesti läpi ottelun pelannut Ilkka Heikkilän johtama neloskenttä ansaitsee puhtaat paperit koko ottelusta. Heikkilän laidoilla viilettivät Niko Putkonen ja Eetu Patronen, joka oli yritteliäs ja työteliäs läpi pelin.

Miehen lavasta oli syntyä myös illan ratkaisu, mutta takatolpalta pienestä kulmasta lähtenyt nosto osui vain yläputkeen. Kun kotijoukkuekaan ei onnistunut erässä mentiin jatkoille ja molemmat saivat pussiinsa arvokkaan tasapelipisteen.

Jatkoaika oli karhulauman kannalta täysi pannukakku. Joukkueen jalat olivat täysin tyhjät ja JHT otti kiekonhallinnan lähes tyystin itselleen. Lopulta kiekko pelattiinkin hienosti IPK-nuottaan, kun Jere Espo pääsi viimeistelemään tyhjiin komean osuman, jonka alustivat Henri Allen ja Tommi Rintasalo.

Ottelun jälkeen pettynyt Janne Sinkkonen ei juuri omiaan silitellyt.

− Sysimusta kolmas erä ja sama jatkui jatkoajalla. Siellä lähdettiin luulemaan jotain, eikä saatu pidettyä sitä marginaalia, joka meillä oli ennen peliä. Meillä ei ollut halua blokata laukauksia kuten vastustajalla, Sinkkonen harmitteli.