Hokki tasapainotteli voittoon kaksijakoisessa ottelussa

Risto Mattila tehoili kahden syöttöpisteen verran.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksen karsinnat jatkuivat Kalajoella, jossa JHT ja Hokki mittelivät pisteistä. Ottelun alkupuoliskoa hallitsi Hokki, loppua JHT. Lopulta pisteet matkasivat Kajaaniin lukemin 2-3.

— Äärimmäisen kova peli. Tiedossa oli, että kaukalon koko tulee teettämään tietyn tyylistä peliä, ja sitä kyllä saatiin. Mielestäni kuitenkin hyvää, rehtiä kamppailua molemmilta, tuollaisessa tilassa törmäyksiä ja kamppailuita tulee. Henki oli hyvä molemmilla joukkueilla, summasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ottelun ensimmäinen erä oli pelillisesti Hokin heiniä. Peli oli vauhdikasta ja aaltoili päädystä toiseen Kalajoen jäähallin pienessä kaukalossa, mutta kajaanilaisten rutiini näkyi pelaamisessa.

Kajaanilaiset pystyivät katkomaan JHT-hyökkäykset ja lähtemään varsin harkittuihin hyökkäyksiin omista. Tilaa namuttelulle JHT-alueella ei ollut, ja avausmaali syntyikin yksinkertaisesti. Risto Mattila päätti nopean hyökkäyksen laukaukseen, jonka Samu Pyykkönen ohjasi sisään.

Toisessa erässä vierasjoukkue jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä jäi. Linnapaidat tuplasivatkin nopeasti johtonsa. Voitetun keskialueen kaksinkamppailun jälkeen Christoffer Seppelin laukoi pelivälineen verkkoon.

— Varsinkin avauserässä me olimme aivan telineissä. En tiedä, pelasimmeko niin huonosti, olimme vaan niin paljon huonompia. Emme päässeet mihinkään. Todella kova prässi oli Hokilla, emme oikein uskaltaneet pelata, koitimme lätkiä ränniin ja nehän olivat tukossa, tunnusti JHT:n vastuuvalmentaja Joni Petrell.

Ottelun tuomarilinja oli erittäin salliva, ja rangaistuksia olisi voinut viheltää useammankin. JHT sai ensimmäiset ylivoimatilaisuutensa erän lopulla, ja toisen Hokki-jäähyn aikana Ville Lehtonen kavensikin pelin upealla lyöntilaukauksella lähietäisyydeltä takayläkulmaan.

— Hyvähenkinen ja kova ottelu. Muutamasta vislauksesta olen ehkä eri mieltä, kevyt rankkari, ja samanlainen tilanne meille, jota ei vihelletty. Oikea joukkue voitti, emme mene tällaisten taakse, Petrell pohti.

Maalinsa myötä JHT sai käyntiin pienimuotoisen hurmoksen, mutta tasoitusta se ei erän lopulla saanut aikaan. Kesken kirin Hokin Tino Metsävainiota rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Metsävainio ei kuitenkaan onnistunut lisäämään kajaanilaisjohtoa.

— Ensimmäiset 30 minuuttia olivat Hokki-peliä, ja jälkimmäiset mentiin kotijoukkueen sävelillä. Täytyy olla tyytyväinen, että pystyimme voittamaan ja saamaan kolme pistettä, tuossa olisi voinut käydä huonomminkin. Iso krediitti sille, miten kotijoukkue pystyi muuttamaan ja nostamaan pelaamistaan illan edetessä, Laukkanen arvosti vastustajaa.

— Toisen erän puolivälin jälkeiseen pelaamiseen olen erittäin tyytyväinen. Haastoimme ja olimme mukana pelaamassa pisteistä loppuun asti, se on joukkueelle aina hieno saavutus, että sydäntä riittää, komppasi Petrell.

Päätöserään JHT tuli kovaa ja pääsikin nopeasti kolmannelle peräkkäiselle ylivoimalleen. Joukkue ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä tällä kertaa tilaisuuteen. Ylivoima päättyi lopulta nolosti, kun Anton Ollikainen vei juuri täysilukuiseksi tulleen Hokin 3-1-johtoon.

Hiukan varkain kotijoukkue tuli vielä mukaan peliin. Nico Joki lähetti viivasta kovan laukauksen ja Henri Mustonen ohjasi kalajokiset maalin päähän.

Heti maalin jälkeen JHT sai raivokasta kiriä aikaan, mutta ottelun loppuhetkillä Hokki sai pelattua paineen pois omasta päädystään, ja pisteet matkasivat Kajaaniin.

— Ei nyt ihan kongi pelastanut, mutta ihan tyytyväinen olen, että nuo minuutit loppuivat. Tuntui, että vastustaja hyökyi päälle ja oma hyökkääminen oli aika olematonta. Täytyy kiittää joukkuetta sitoutumisesta ja taistelusta, se on yksi syy, että kotijoukkue jäi vain kahteen tehtyyn maaliin, myhäili Laukkanen.

Karsinnat jatkuvat jälleen keskiviikkona. Tuolloin JHT isännöi JYP-Akatemiaa ja Hokki IPK:ta.