IPK kellisti TUTOn pitkän kaavan kautta – Tatu Kokkola ainut onnistuja voittolaukauksissa

Henri Fomin kuului karhulaman onnistujiin TUTO-voitossa. Mies iski tasoituksen 1-1 rankkarista ja oli alituinen uhka hyökkäysalueella
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut on syttynyt taistoon pudotuspelipaikasta heikon tammikuun alun jälkeen. Lauantaina tämän ilmeen sai kokea TUTO, joka taipui Kankaan montun isännille lopulta vasta voittolaukauksilla numeroin 3−2.

Ottelu oli alusta asti hyvää laadukasta kiekkoviihdettä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ottelun voittoon. Tästä osoituksena myös tasaiset maalivahtien torjunnat, sillä IPK:n Aleksi Autio venyi kiekon tielle kaikkiaan 26 ja Markus Ruusu TUTO-veräjällä 24 kertaa.

Ottelun maalinteon aloitti vain kolme täyttä viisikkoa askiin saanut TUTO. Asialla oli erän puolessavälissä odotetusti tulikuuma ykkösnyrkki, kun Jarmo Jokila tarjoili tekopaikan Aki Keinäselle, joka ei paikasta erehtynyt.

Kotijoukkueen tasoitus syntyi reilu kolme minuuttia ennen erätaukoa. Aki Kangasmäki huitoi maalitilanteeseen ennättänyttä Henri Fominia rankkarin arvoisesti ja Fomin itse hassutteli kiekon ohi voimattoman Ruusun.

IPK terävämpi erikoistilanteissa

Toiseen erään kotijoukkue tuli huomattavasti valmiimpana. Erityisen terävänä IPK oli juuri erikoistilanteissa. Karhupaitojen 2−1 johto-osuma syntyikin ylivoimalla, kun Aki Keinänen oli ennättänyt istua korkeasta mailasta saamaansa kaksiminuuttista vain 17 sekuntia. Maalin iski Aleksi Hämäläisen vedon jälkeen irtokiekosta Topi Piipponen

IPK:n valmentaja Janne Sinkkonen olikin tyytyväinen erikoistilannepelaamiseen, sillä joukkue selvitti myös lukuisat alivoimansa täysin ilman takaiskuja.

— Erikoistilannepelaaminen oli prosentuaalisesti kovaa luokkaa. Maali sekä rankkarista, että ylivoimalta ja vahva alivoimapelaaminen, niin ei siihen voi olla kuin tyytyväinen. Toisessa erässä oli tilaisuus naulata peli meille, mutta toisaalta kolmannessa oltaisiin voitu hävitä, Sinkkonen ynnäili.

Eniten vieraiden liukkauden kanssa vaikeuksissa oli kapteeni Otto Huttunen, joka istui ottelussa kolme pikku kakkosta ja lisäksi puhui ottelun lopussa itsensä suihkuun protestoituaan turhan voimallisesti Janne Katosalmen saamaa jäähyä korkeasta mailasta.

Jos toinen erä oli kotijoukkueen, niin kolmannessa oli TUTOn vuoro viedä peliä. Pelin tasoihin lopulta toi illan toisellaan Aki Keinänen. Maali Sinkkosta kismitti, vaikkei varsinaista virhettä joukkueeltaan siinä löytänyt.

— Jos TUTO pääsee suoraan hyökkäykseen, niin ottakaa nyt se Keinänen kiinni. Miehellä on taitoa, ja sieltä se kiekko löytyi ylähyllyltä, Sinkkonen harmitteli.

Vaikka ote TUTOlla säilyi kolmannen erän lopun ja osittain myös jatkoajankin, joukkueen valmentaja Miika Elomo myönsi, ettei tänään joukkueesta vain ollut ulosmitattavissa enempää.

— Eilinen peli näkyi varmaan molemmissa joukkueissa, mutta meiltä vajaalla kokoonpanolla ei löytynyt tänään kuin kaksi kenttää, jotka pystyivät jalalla vastaamaan vastustajan liikkeeseen, Elomo tunnusti.

Lopulta peli eteni voittolaukauskilpailuun, jonka ainut onnistuja oli Tatu Kokkola, joka hassutti TUTOn Ruusun komealla rystynostolla.