SaPKon epäonni sai jatkoa: Topi Piipponen iski IPK:n voitto-osuman 1,2 sekuntia ennen summeria

Aleksi Hämäläinen ja Topi Piipponen olivat alati vaarallisia SaPKo maalilla. Piipponen ratkaisi voiton IPK.lle vain sekunti ennen päätössummeria.
Kuva © Janne Falck
Kaksi kautensa tappiolla aloittanutta joukkuetta haki raivoisasti pisteitä kankaan montun kiekkopyhätössä. Koko pelin parantanut kotijoukkue vei pidemmän korren viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun 3-2-voitto-osuma syntyi vain reilu sekunti ennen loppua.

Viime kaudella SaPKo oli ylittämätön vuori Peli-Karhuille, ja vielä Suomen Cupin välierissäkin pässilauma juotti katkeraa kalkkia iisalmelaisille. Lauantai-iltana karhulaumalla oli revanssin paikka, ja sen se oli päättänyt myös käyttää.

IPK sai otteluun tuoretta verta, kun pelikiellossa huilannut Jussi Viitanen sekä Henri Kivioja ja Niko Korhonen pukivat tuoreina illan otteluun.

Ensimmäinen erä kuljettiin vielä tasatahtiin 1-1. Molemmat maalit olivat hyvän karvauksen tulosta. Ensin SaPKon Jaakko Lantta karvasi kiekon hyökkäysalueen kulmasta ja pelasi viivaan Janne Pavénille, joka vapautti Matias Lainion maalintekoon.

IPK:n vastaus oli niin ikään kovan karvauksen tulos, kun Damir Galin katkaisi pässilauman hyökkäyksen ja rynni pirteän pelin pelanneen Henri Kiviojan avustuksella maalintekoon. Juuri hetkeä aikaisemmin Roope Urpolahti oli tehnyt turhaksi juuri Kiviojan maalintekoyrityksen.

Kapteenin epäonni jatkui

Vaikka toinen erä oli erän alun SaPKo pyöritystä lukuun ottamatta täysin kotijoukkueen hallintaa, toi erä myös synkkiä uutisia karhulaumalle.

Viime kauden lähes täysin loukkaantumisen takia missannut Otto Huttunen linkutti pahan näköisesti koppiin kesken erän, ja hallin käytävillä pelättiin jo vanhan vamman uusiutumista.

Valmentaja Janne Sinkkonen kiisti viime kauden vamman uusiutumisen.

— Kun en ole lääkäri, eikä pelin tiimellyksessä ole muutenkaan aikaa keskittyä loukkaantumiseen, en osaa vamman vakavuutta sanoa. Sen kuitenkin voin sanoa, että vanhan vamman uusiutumisesta ei ole kyse, Sinkonen totesi.

Kun kolmannessa erässä vielä kotijoukkueen ykkössentteri Juha Virtanenkin siirtyi nuolemaan haavojaan pukukoppiin, joutui muu joukkue venymään melkoisesti.

— Hienoa taistelua joukkueelta. Niko Putkonen taisteli laiturina puolet pelistä pakin paikalla ja muutenkin loukkaantumiset koittelivat. Hieno taistelu ja ansaittu voitto, sillä maalipaikat veimme selvästi, Sinkkonen kiitteli joukkuettaan.

Aleksi Autio vei maalivahtien välisen mittelön selkeästi. Mies piti joukkuetta pystyssä etenkin toisen erän alussa, jolloin SaPKolle siunaantui muutama avopaikka.

Duunariosastojen näytöstä

Lauantain ottelu ei ratkennut kärkikenttien välienselvittelyssä, vaan ratkaisijat löytyivät alemmista kentistä. Illan paras kenttä löytyi Peli-Karhujen neloskentästä, jossa kolmikko Pasi Kouvalainen, Aleksi Hämäläinen ja Henri Kivioja vastasivat joukkueensa kahdesta ensimmäisestä maalista. Kenttä sai aikaiseksi myös lukuisia muita maalipaikkoja, joista yhtä sekä yleisö että kotijoukkueen valmennusjohto vaati tarkastettavaksi videolta. Tuomarikaksikko ei tähän kuitenkaan syytä nähnyt.

Myös pässilauman pirtein osasto löytyi duunariosastosta. Kolmoskenttä Mika Huhtasalo, Jaakko Lantta ja Oskari Siiki oli ehdottomasti vierailijan paras kolmikko. Lisäksi Niklas Salo pystyi nopeudellaan haastamaan isoja IPK-pakkeja.

Lopulta IPK:n hallinta palkittiin, sillä vain 1,2 sekuntia jäi pelikelloon, kun koko pelin otteitaan parantanut Topi Piipponen puski vasenta kaistaa väkisin maalipaikalle ja yllätti SaPKo-vahti Urpolahden.

— Hieno jääkiekko-ottelu, mutta huono lopputulos. Mutta tästä matka jatkuu, tyytyi SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen ottelua analysoimaan.