SaPKo ei antanut Peli-Karhujen yllättää – IPK:n oljenkorsi katkesi lopullisesti

MESTIS / Raportti
Lassi Yrjölä piti ensimmäisen erän SaPKoa pystyssä. Toisesta erästä alkaen sarjakärki otti ottelun haltuunsa.
Kuva © Janne Falck
Ensimmäisen erän alun kovaa rynnistänyt IPK pakotti sarjakärki SaPKon ensierässä ahtaalle. Pässinutut hoitivat maalivahti Lassi Yrjölän johdolla kotijoukkueen rynnistyksen ja ratkaisivat pelin tehokkaalla viimeistellyllä. Tappion myötä karhulauman oljenkorsi karsintojen välttämiseksi katkesi ja Iisalmessa ensimmäinen Mestis-kausi päättyy karsintoihin.

IPK oli päättänyt toden teolla laittaa runkosarjan voittajan ahtaalle ja lähti ennakkoluulottomasti haastamaan SaPKoa. Etenkin ottelun ensimmäinen kymppi pelattiinkin pässinuttujen päädyssä ja Lassi Yrjölä piti ajoittain joukkuettaan pystyssä torjumalla muutaman kotijoukkueen avopaikan.

Vaarallisimmat tilanteet loi IPK:n ykkönen Juha Virtanen-Aatu Hämäläinen-Ainar Podzins. Hämäläinen pääsi kertaalleen kokeilemaan Yrjölän reaktioita läpiajosta, kun mies karvasi kiekon hyökkäyssinisellä ja kirmasi karkuun SaPKo-pakeilta. IPK:n kultakypärän yritys kilpistyi kuitenkin ensimmäisessä erässä täysin työllistetyn Yrjölän patjoihin.

− Ensimmäinen erä oltiin hyvin matkassa mukana ja siinä oli meillä maalipaikkamme. Toisesta erästä alkaen hävisimme kaikki kaksinkamppailut, Janne Sinkkonen arvioi ottelun ratkaisua.

Sarjakärki käytti paikkansa

Vaikka SaPKo ei ensierässä maalipaikoilla juhlinut, pääsi se erätauolle 2−0-johdossa. Ensin kotijoukkueen painostuksen jälkeen SaPKon neloskenttä järjesti paineen Tuomas Tolosen maalille, ja lopulta Julius Marvan siniviivalaukaus muutti suuntaa Kasper Piitulaisen mailasta ja Tolonen oli vailla mahdollisuuksia. Toisen syötön maaliin merkkautti Toni Henttonen.

Toinen osuma syntyi puolestaan ylivoimalla, kun Ilkka Vaarasuo istui kakkostaan kampituksesta. Kiekko toimitettiin maalille, jossa sekä Rasmus Hämäläinen ja Jonatan Tanus olivat survomassa pikkumustaa verkon perukoille.

Epäselvä tilanne päättyi, kun kiekko lipui hitaasti maaliin. Tilannetta tarkasteltiin pitkään myös videolta, sillä kiekko saattoi mennä maaliin Tanuksen luistimesta. Potkuliikettä ei videon perusteella löydetty ja pässilauman kultakypärä merkkautti jo kauden 35. maalinsa. Tanus on nyt kolmen maalin päässä Mestiksen maaliennätyksestä, joka on Samuli Kivimäen nimissä kaudelta 2013-2014.

Tästä läjästä Jonatan Tanus saa survottua jo kauden 35 maalinsa. Tukea antaa Rasmus Hämäläinen.
Kuva © Janne Falck

SaPKo jäädytti pelin johtoasemassa

Toiseen erään SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen toi joukkueensa valmiimpana ja ottelun painopiste kääntyi lopullisesti pässinutuille.

Kotijoukkueen vaihtovirheestä seuranneesta ylivoimasta Kalle Saramäki sivalsi b-pisteiden välistä vierailijat jo kolmen maalin johtoon, ja ottelu näytti pelatulta.

− Tänään oltiin valmiimpia peliin kuin eilen. Oltiin sitoutuneita ja tehtiin hyvin viisikkona töitä. Kaveri tuli peliin kurinalaisesti ja kovalla työnteolla, mutta Yrjölä piti meitä alussa pystyssä. Kun karvauspeli saatiin kuntoon toiseen erään, peli saatiin kontrolliin, Räsänen kiitteli omiaan.

Tämän jälkeen peli sujui vahvasti SaPKon kontrollissa, eikä ajoittaisista kotijoukkueen tilanteista huolimatta joukkueella ollut missään vaiheessa todellista hätää.

Ainars Podzins oli lähimpänä herättää IPK mukaan kamppailuun, kun ylivoimalla miehen lämäri kilahti SaPKo-maalin pystypuuhun. Etenkin kolmas erä oli vierailta kypsää peliä johtoasemassa ja pisteet kirjattiin ansaitusti savonlinnalaisille.

» Lähetä palautetta toimitukselle