IPK karisti RoKin kirouksen – Peli-Karhut juhli kotiluolassa

IPK:lla oli jo ensimmäisessä erässä paikat ratkaista ottelu. Tässä Ville Malo toimii maalivahtina ja estää Aatu Hämäläisen maalinteon.
Kuva © Janne Falck
Jos perjantaina SaPKon paineen alta IPK:lla oli suuria vaikeuksia lähteä hyökkäyksiin, lauantaina kotonaan karhulauma pystyi aivan eri peliin RoKia vastaan. Ottelu olikin heti ensi minuuteista lähtien isätien, eikä napapiirin pojille montaa tekopaikkaa suotu. RoKin vaikea viikko sai jatkoa, kun perjantain Hermes-tappio sai jatkokseen 1-4-tappion Iisalmessa.

Lukuisista paikoista huolimatta IPK pystyi ensimmäisessä erässä iskemään kuitenkin vain kertaalleen. Jussi Viitanen polki irtokiekkoon ja puolittaiseen läpiajoon. Tämä ei tuottanut vielä tulosta, mutta Juuso Nevalainen tarjoili irtokiekon vielä maalin taakse Viitaselle, joka pyöräytti kiekon vanhanaikaisella maaliin.

Lisämaaleihinkin karhulaumalla oli saumoja, sillä niin Aatu Hämäläinen kuin Viitanenkin pääsivät yrittämään vielä lähes tyhjään maaliin. Nämä yritykset tyrehtyivät viimeistään uhrautuvasti maalia suojeleviin RoKi-puolustajiin.

RoKin paras ja lähes ainut paikka tuli, kun kultakypärä Tino Metsävainio rynni läpiajoon ja Janne Koponen joutui rikkomaan. Tilanteesta vihellettiin varsin heppoinen rangaistuslaukaus, mutta Aleksi Aution räpylä pysäytti yrityksen.

Ratkaisu toisessa erässä

Toisen erän ensi minuutit näyttivät siltä, että RoKi olisi pääsemässä otteluun mukaan ja vieraat saivatkin painetta IPK-päätyyn.

Hyvän alun jälkeen vieraiden ote kuitenkin lipesi ja vaikeuksia oli luvassa, kun reilun neljän minuutin pelin jälkeen joukkueelle vihellettiin rangaistus väärästä vaihdosta. Hyvästä pyörityksestä huolimatta näytti jo siltä, ettei kotijoukkue pysty ylivoimaansa hyödyntämään.

Lopulta RoKin purkukiekon jälkeen IPK-vahti Aleksi Autio haistoi vieraiden pienoisen vaihtovirheen ja syötti nopeasti hyökkäyssinisellä kärkkyneelle Aleksi Hämäläiselle. Hämäläinen rynni voimalla maalille ja Rasmus Reijola vieraiden maalilla oli toistamiseen yllätetty.

Hämäläinen oli osallisena myös seuraavassa maalissa, kun paljon lauantaina kiekkoja eteensä sylkenyt Reijola pudotti Hämäläisen laukoman kiekon vaarallisesti eteensä, ja Henri Fomin siirsi kotijoukkueen jo 3-0-johtoon.

Toinen erä olikin varsin vahvasti kotijoukkueen, vaikkakin IPK:n kakkosvalmentaja Timo Keppo olikin erässä huolissaan joukkueen hienoisesta ylihyökkäämisestä.

— Jos eilen oltiin pelillisesti koko ajan jäljessä, niin tänään ei jäänyt vajaaksi millään osa-alueella. Tasapainoinen esitys, mitä nyt ylihyökättiin toisessa erässä ajoittain, Keppo tiivisti.

Harjula ryösti Aution nollan

Kolmanteenkaan erään vieraat eivät saaneet kiriä eloon. Peli pyöri lähinnä RoKi päädyssä ja Autio oli varsin työttömänä maalillaan. Aution nollapeli mureni kuitenkin kuutisen minuuttia ennen päätöstä. Jarkko Harjula karkasi terävästi läpiajoon ja harhautuksen jälkeen nosti limpun rystyllä komeasti yläpeltiin.

RoKi haki vielä loppuminuuteilla kavennusta ilman maalivahtia, mutta syntymäpäiväsankari Jussi Viitanen sivalsi illan toisellaan loppunumerot 4-1 tyhjiin.

RoKin valmentaja Petri Karjalainen ei tappiota pahemmin selitellyt, vaan loi katseet jo tulevaan.

— Moni valmentaja haukkuisi nyt pelin, mutta me pelattiin varsin hyvä vieraspeli. Ei oltu huonoja, mutta ainut maali saatiin niin myöhään, ettei päästy tappelemaan voitosta. Maalipaikoissa oltiin jäljessä ja se näkyy tulostaululla, Karjalainen summasi.