Peli-Karhuille riitti erä Peliitat-voittoon

IPK:N kolmoskenttä ratkaisi perjantai-illan kamppailun. Janne Katosalmi (17) Mikko Komulainen (9) ja Jaakko Heiskanen merkkauttivat yhteensä seitsemän tehopistettä.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut pesi kasvonsa keskiviikon SaPKo-tappion jälkeen nopeasti. Perjantaina kotijäälle luisteli kurinalainen ja pelivalmis ryhmä, joka nuiji jo avauserässä vierailija Heinolan Peliitat jäänrakoon 4-0 numeroin. Peliitat jaksoi kaksi seuraavaa erää yrittää, mutta tulos jäi laihaksi. Kotivoitto kirjattiin lopulta numeroin 5-1.

Perjantai-iltana Iisalmen Kankaan montussa sekä IPK, että Peliitat lähtivät kääntämään kurssiaan. Kotijoukkue oli kärsinyt peräkkäin kolme tappiota, ja Peliitat oli haalineet vain yhden kolmen pisteen voiton. Kotikaukalossa lähes ilta toisensa jälkeen hyvin aloittanut Peli-Karhut tuli perjantainakin avauserään vauhdilla. Ensi kertaa maali oli lähellä noin neljän minuutin pelinjälkeen, kun Adam Zboril karvasi vaarattomalta näyttäneessä tilanteessa kiekon Peliitat-puolustukselta ja tarjoili Aleksi Hämäläisen nokikkain maalivahti Lassi Yrjölän kanssa.

Ylivoima ja vastaiskut kotijoukkueen aseina

Heti tämän jälkeen yli puolet pelistä Peliitat puolustuksessa häärinyt Valtteri Parikka kirjautti itselleen koukkaamiskakkosen, jonka IPK hyödynsi täydellisesti. Vain kahdeksan sekuntia ehdittiin pelata, kun Janne Pälve ja Otto Huttunen pelasivat viivassa neliön rikki ja ottelun pirtein hahmo Jaakko Heiskanen pääsi ohjaamaan kiekon tyhjään rysään.

Ensimmäisessä erässä Peliittojen valmentaja yritti herätellä joukkuettaan kaikin tavoin. Tuomarien tekemisiin miehellä oli kovasti sanottavaa.

Avausmaalista Peliitat sisuuntui silminnähden ja se sai paikkoja kotijoukkueen maalille. Tuomas Tolonen pelasi kuitenkin IPK-maalilla rauhallisen vakuuttavasti ja ensimmäisissä runkosarjapeleissä nähty levottomuus oli miehen otteista poissa.

— Kovaa koulua käydään tällä hetkellä. Kaverin maalivahti ottaa 46 torjuntaa, niin kyllähän meillä paikat oli. Tuolla kopissa on nyt aika kova tuska maalinteon suhteen, Peliittojen valmentaja Marko Tuomainen myönsi.

Kun Peliitat ei onnistunut, iski IPK kolmesti nopeilla hyökkäyksillä. Ensin Joona Tolvasen siniviivalaukauksen irtokiekosta Juha Virtanen pelasi Niko Putkosen maalintekoon ja tämän jälkeen kaksikko Mikko Komulainen, Janne Katosalmi karkasivat kahteen otteeseen läpiajoon. Ensimmäisen ratkaisi Komulainen itse ja seuraavaksi onnistui Katosalmi Komulaisen syötöstä. Maalien välissä Peliittojen maalille luisteli Joonas Harald.

Tunteet pintaan kolmannessa erässä

Toinen erä oli ratkaisevan tuntuiseen johtoon karanneen IPK:n osalta varmistelua. Peliitat laukoi IPK-maalille peräti 18 kertaa, mutta harvoja vaarallisia tilanteita lukuun ottamatta Tolonen selviytyi maalillaan varsin helpolla. Pienen takaiskun karhulauma koki erässä, sillä Saku Kinnunen sai omien sanojensa mukaan pienen tällin päähänsä ja katseli siviilit päällä varotoimena kolmannen erän. Valmennusjohto oli miehen vammasta vaitonainen.

— Kolmas erä oli meiltä hieman selviytymistä, kun Kinnunen tippui pois ja muista pakeista Huttunen ja Pälve istuivat yhtä aikaa jäähyllä. Pääsääntöisesti neljällä pakilla mentiin koko erä. Onneksi Tolonen oli tänään hyvä ja Jaakko Heiskanen ja Janne Katosalmi olivat värkkäämässä kolmea maalia, IPK-luotsi Jukka Niiranen kiitteli omiaan.

Christian Silfver pelasi Valtteri Parikan ohella yli puolet ottelusta Peliittojen puolustuksessa. Tässä ahnas Adam Zboril karvaa mieheltä kiekon.

Kolmas erä olikin rikkonainen ja tunteet kuumenivat puolin ja toisin. Parhaat paikat ylivoimalla sai IPK, joka naputteli hieman tehottomasti  kahden miehen ylivoimansa. Heti jäähyn jälkeen Peliittojen Arttu Heikkinen pääsi kaventamaan 4-1 maalin edestä. Loppuluvut 5-1 tyhjään verkkoon iski puolestaan illan toisella maalillaan Janne Katosalmi.