IPK katkaisi tappioputkensa - Peliitat kaatui toisen erän rynnistyksellä

MESTIS / Raportti
IPK pääsi pitkästä aikaa tuulettamaan kotivoittoa. Tässä 1-1-tasoitustaan juhli Lauri Heinonen.
Kuva © Janne Falck
"Ulkona pyryttää, hallissa ei." Näin mainostettiin IPK:n Instagram-videolla ennen peliä. Ensimmäisessä erässä pyry kuitenkin tuiversi hallissa IPK-päätyyn, sillä Peliitat tuli ennakkoluulottomasti ja ennen kaikkea suoraviivaisesti. Toisessa erässä ottelu kuitenkin kääntyi karhulaumalle ja se vei taiston lukemin 5−3.

Karhulauman peli oli vaikean jakson jäljiltä hieman väkinäistä, ja ennen kaikkea suoraviivaisuus hyökkäyspelistä uupui. 

Ottelun avausmaali nähtiinkin Peliittojen suoran hyökkäyksen tuloksena. Severi Lahtinen syötettiin läpi, eikä mies erehtynyt vaan siirsi kiekon Aleksi Aution selän taakse.

IPK:n kuitti tuli muutama minuutti avausmaalista. Tatu Kokkonen ja Aatu Hämäläinen pelasivat hyvän tekopaikan ja paluukiekosta Lauri Heinonen sivalsi pienestä kulmasta pelin tasoihin.

Vierailija kuittasi kuitenkin nopeasti, ja Eetu Elo löi Peliitat jälleen maalin johtoon Janne Seppäsen ja Henri Ruotsalaisen esityöstä.

Jevgeni Fofanov toi energiallaan paljon hyvää IPK:n peliin. Kolmannessa maalissa mies blokkasi hienosti Peliitat-pakin rännissä ja vapautti Henri Kiviojan maalintekoon.
Kuva © Janne Falck

IPK istui kuskin paikalle kakkoserässä

Toiseen erään tuli kotijoukkue aivan eri ilmeellä. Vielä alkuminuuteilla Peliitat pääsi muutamasta virheestä kokeilemaan Aleksi Aution kestävyyttä, ja reilun neljän minuutin kohdalla Artturi Toivola pääsi yrittämään maalintekoa myös rangaistuslaukauksesta.

Vain kaksikymmentä sekuntia tästä ja Sami Väliharju Peliitat-maalissa oli yllätetty. Damir Galin kaivoi jo kertaalleen lähes Väliharjun räpylään eksyneen kiekon Henri Fominille, joka sivalsi karhulauman tasoihin.

Vain hetki tästä ja Jevgeni Fofanov järjesteli kovalla työllä laidassa upean paikan Henri Kiviojalle, joka kiitti ja siirsi kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon. Kun pari minuuttia myöhemmin Fomin lisäsi johdon vielä 4−2:een, saattoi Janne Sinkkonen olla tyytyväinen omiinsa.

− Panimme kaverin toisessa erässä ahtaalle ja sitä kautta tilanteita heidän päätyynsä. Pari rimaa vielä sisään, niin oltaisiin tapettu peli toisessa erässä, Sinkkonen ynnäili.

Katsomoon IPK:n peli toisessa erässä näytti ensimmäistä suoraviivaisemmalta, mutta varsinaisesti sitä ei joukkueen valmentaja ollut erätauolla joukkueelta peräänkuuluttanut.

− Tiputimme kolmannen miehen alemmaksi tukkimaan keskialue, ja pelattiin keskialue tarkemmin ja pakotettiin kaveri syöttämään kiekkoa meille. Jevgeni Fofanovin valtavan työmäärän tänään tahdon nostaa joukkueesta esille, Sinkkonen kiitteli.

Peliitat ylivoimalla peliin mukaan

Kolmannen erän alku näytti, että Peliitat olisi lyöty ja IPK hallitsisi peliä. Niko Korhonen otti kuitenkin kahdeksan minuuttia ennen loppua kampitusjäähyn, ja tätä tilaisuutta Peliitat ei jättänyt käyttämättä, vaan reilussa 20 sekunnissa Artturi Toivola siirsi vieraat maalin päähän.

Tämän myötä hallinta siirtyi hienokseltaan Peliitoille, ja joukkue saikin loppuminuuteilla hyvän paineen IPK-päätyyn, vaikka joutuikin pelaamaan viimeiset kaksi minuuttia vajaalla.

Ilman maalivahtia pelatessa joukkue olikin lähellä tasoitusta, mutta lopulta Aatu Hämäläinen ratkaisi pelin siirtämällä kiekon tyhjään rysään vain kaksi sekuntia ennen loppua.

» Lähetä palautetta toimitukselle