K-Vantaa oli Peli-karhuja vahvempi erikoistilanteissa. Tässä Frank Gymer sivalsi lohipaidat 1-0-johtoon.

Janne Falck

K-Vantaa naulasi pelin ylivoimalla - IPK:n ylivoimat sulivat tehottomuuteen

Iisalmen Peli-Karhut lähti perjantaina pirteästi hakemaan kaipaamiaan pisteitä kotipelissä K-Vantaata vastaan. Lohipaidat olivat kuitenkin muutaman potkun edellä niin yli- kuin alivoimallakin, ja ratkaisivat ottelun loistavan erikoistilannepelaamisen turvin selkein 5−1-lukemin.

Peli-Karhut lähti tärkeään kamppailuun hyvällä jalalla, ja heti ensimmäisessä vaihdossa joukkue sai pirteän pyörityksen K-Vantaan maalille. Kuitenkin vain hetki tästä ja Jere Savolainen pelasi varomattomasti mailalla ja tuloksena oli tuplakakkonen korkeasta mailasta.

Simo Mälkiän luotsaamat lohipaidat näyttivät heti kättelyssä, että tiukat pelit ratkotaan ylivoimilla. Vain kaksikymmentä sekuntia ehdittiin ylivoimaa pelata, kun Frank Gymer pääsi kuin varkain kulmasta marssimaan keskustaan ja nostamaan kiekon etukulmaan ohi voimattoman Tuomas Tolosen.

− Tänään peli ratkaistiin erikoistilanteista. Me pelattiin upeaa ylivoimaa ja vielä parempaa alivoimaa. Ei kai tuosta pelistä muuta voi sanoa, tyytyväinen Mälkiä kiitteli omiaan.

Tehottomuus ja epätarkat syötöt

Peli-Karhut pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa ensimmäisessä erässä pariin otteeseen. Ensin Joona Harjama otti kakkosen hieman epäonnisesti, kun juuri ennen taklausta Jevgeni Fofanov kompastui ja taklaus näytti rumemmalta kuin todellisuudessa oli. Toinen ylivoima tarjoutui Teemu Mielosen korkean mailan jälkeen.

Koko kauden tehottoman ylivoiman kanssa tuskaillut IPK pääsi jauhamaan jälleen varsin hyvin vieraiden alueelle, mutta sen valmiimpaa ei aikaan saatu. Valmentaja Janne Sinkkonen oli koonnut myös kolmannen ylivoimakoostumuksen tehojen löytämiseksi, mutta siitä ei ollut perjantaina apua.

− Samaa kuraa se oli kuin muutkin kentät. Meillä on se ongelma, että ylivoimalla mennään pyörittämään, mutta se tarkoitus eli maalinteko näyttää kavereilta unohtuvan. Luulisi, että jos ylivoimassa on vaikeuksia, niin mentäisiin yksinkertaisen kautta, mutta ei, valmentaja Sinkkonen harmitteli.

Janne Sinkkonen ei perjantaina ollut tyytyväinen omiensa peliin. Kiihkeä valmentaja teki kaikkensa herätelläkseen aitiossa joukkuettaan.

Janne Falck

Syyn heikkoon ylivoimapelaamiseen Sinkkonen löysi luokattomasta syöttöpelaamisesta, joka vei potkun myös ylivoimapelistä. Vaikka ensimmäinen erä oli vielä pelillisesti ja numerollisesti melko tasainen, löysi Sinkkonen syyn tappioon nimenomaan siitä.

− Luokattomat syötöt korreloi ylivoimaan, ja alivoimakaan ei kulkenut. Olimme erässä huonoja, ja se antoi pelille suunnan ja siemenen tappioon. Meillä olisi ollut tilaisuus painaa syvälle alueelle, mutta nyt pysähdyttiin keskialueelle ja nepattiin kiekkoa vastustajan pakkien syliin. Meillä on nyt tiukan palaverin paikka, joka alkaa heti, kun täältä koppiin ehdin, Sinkkonen avasi tappion syitä.

Vieraat veivät toista erää

Kuten usein aikaisemminkin, peli Iisalmessa ratkesi vieraille toisessa erässä. Alakynnessä ollut IPK otti jälleen pari jäähyä, ja K-Vantaa rankaisi niistä armotta. Maalintekijöinä ensimmäisen maalin syöttäneet Joona Harjama ja Joonas Hyttinen. Kun maalivahdin vaihtanut IPK antautui vielä heti neljännen kerran Frank Gymerin maalissa, oli ottelu käytännössä ohi.

− Koetettiin hakea ketjumuutoksista suoraviivaisuutta ja herätystä, mutta kun se ei auttanut, vaihdettiin Antti Leskinen maaliin Tolosen tilalle.

− Maalit ei missään nimessä menneet maalivahdin piikkiin, vaan halusin vain herätellä joukkuetta. Kävinkin sanomassa Toloselle heti, että vika ei ollut hänessä ja että mies aloittaa taas lauantaina, Sinkkonen kertoi.

Joona Harjama oli illan näkyvimpiä pelaajia. Hyvä iltapuhde palkittiin tehoin 1+2.

Janne Falck

Kolmannessa erässä joukkueet istuivat lähinnä jäähyllä, kun K-Vantaan pelaajista sekä Patrik Moisio että Iiro Sulin ajettiin ulos isoista ovista päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena.

Mälkiä kävi ennen lehdistötilaisuuden alkua tilanteesta keskustelua tuomarivalvojan kanssa, eikä hän ilmeisesti tuomioihin täysin tyytyväinen ollut. Erityisesti Sulinin tuomio oli hieman kyseenalainen.

Mitään IPK ei kuitenkaan ylivoimilla aikaan saanut. Ensimmäisellä viisiminuuttisella lohipaidat pitivät kotijoukkuetta lähes pilkkanaan, eivätkä karhunutut saaneet kuin yhden laukauksen kohti maalia. Toinen sujui jo paremmin, kun Jani Kautto joutui venymään kiekon tielle kaikkiaan kolme kertaa.

Yhden maalin IPK onnistui Niko Putkosen johdolla iskemään, mutta vastavuoroisesti Lassi Raitanen iski kertaalleen pikkumustan tyhjään IPK-maaliin.

Kommentit