Juho Ratilainen piti Jokipoikia pystyssä etenkin toisessa erässä. Jäähyjen värittämässä erässä Ratilainen torjui 18 kertaa.

Janne Falck

Jokipojat terävämpiä maalipaikoissa Kankaan montussa

Iisalmen Peli-karhut on elänyt kotikaukalossaan tehokkaiden ottelun alkujen avulla. Nyt Jokipojat sai tylsytettyä IPK:n rynnistyksen ja otti heti pelin alkuun kuskin paikan. Toisessa erässä karhupaidoilla oli mahdollisuus ylivoimilla tulla peliin mukaan, mutta kun niistä ei onnistu, vierailija kiittää.

Lauantain tarjosi Iisalmen Kankaan montussa viihdyttävää kiekkoviihdettä, kun sarjakakkonen Jokipojat vierailivat hyvin kotonaan pelanneen IPK:n kotiluolassa. Hyvän alun turvin kotikaukalossa loistanut karhulauma ei saanut otteluun toivomaansa alkua. Osittain sitä hillitsi heti alkuminuuteilla Ilkka Vaarasuon ottama kakkonen korkeasta mailasta, jonka IPK selvitti vielä mallikkaasti.

Vaikka jäähyn jälkeen kotijoukkue saikin paremmin otetta pelistä, kulki erä pääsääntöisesti vieraiden komennossa. Jokipoikien valmentaja Ari Aaltonen olikin korostanut ottelun alun tärkeyttä.

− Tiedettiin, että täällä kotijoukkue tulee kovaa alkuun ja panostettiin alkuun. Puolitoista erää pysyttiin kuskin paikalla kunnes tuli jäähysuma ja annettiin sauma kotijoukkueelle nousta peliin mukaan, Aaltonen summasi.

Mestiksen pistepörssiä johtava Lauri Huhdanpää oli mies paikallaan myös Iisalmessa. Huhdanpää iski joukkueensa avausmaalin Oula Uskin syötöstä.

Janne Falck

Terävyys maalin edessä ratkaisi

Hyvä erä takasikin Jokipojille 2−0-taukojohdon. Maaleista vastasivat pörssikärki Lauri Huhdanpää tutkaparinsa Oula Uskin syötöstä sekä Nico Friman, joka iski toistamiseen vielä kolmannessa erässä. Paikkoja erässä oli kotijoukkueellakin, mutta hyvin maalinedustaa puolustanut Jokipojat saivat pidettyä IPK:n laukaukset poissa parhaalta sektorilta.

Toista erää leimasivat jäähyt. Vaikka jälleen jäähyilyn aloitti IPK ja Ilkka Vaarasuo, istui jäähyaitiossa lähinnä Jokipoikien pelaajia. Karhunutut pääsivät kokeilemaan jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta maalintekijöitä ylivoimalla ei tahdo löytyä.

− Olemme painineen ylivoimamme kanssa ja muutoksia siihen on tehty. Kentälliset pistettiin muutenkin rajusti uusiksi tähän peliin ja niillä juuri tehoja haettiin. Jaakko Heiskasen ympärille koottu kenttä on toiminut joka pelissä, ja tänäänkin se oli meidän parhain kolmikko, IPK-käskijä Jukka Niiranen ynnäili.

Jokipojat Hyydytti IPK:n kirin

Kolmannessa erässä IPK:n toisessa erässä alkanut painostus taas hyytyi. Nuori Jokipojat-vahti Juho Ratilainen oli toisessa erässä joutunut venymään kiekon tielle peräti 18 kertaa, mutta kolmannessa mies selvisi vain kahdella torjunnalla. Toki IPK pääsi jälleen ylivoimalla kokeilemaan kavennusta, mutta Saku Kinnusen tolppakutia lähemmäksi se ei päässyt.

Jokipojat sen sijaan iski tehokkaasti. IPK:n kuparinen rikkoutui vasta alivoimalla, kun Aleksi Hämäläinen karvasi kiekon Oula Uskilta ja runnoi lopulta limpun verkkoon.

− Meiltä jäätävä kolmas erä, eikä annettu kaverille mahdollisuutta tulla iholle. Huomattiin, että tämä on kova paikka vierailijalle, ei vähiten tuon kapean kaukalon takia. Eilinen voitto ei tuonut liikaa hyvää mieltä vaan pistettiin itsemme likoon, Aaltonen kiitteli.

Kotijoukkueen valmentaja Jukka Niiranen oli samoilla linjoilla, vaikka kotijoukkue omat maalinsa viimeisessä erässä iskikin.

− Toinen erä oli meidän, ja siinä olisi pitänyt päästä rinnalle, paikkoja meillä ylivoimalla siihen oli. Kolmannessa ei jostain syystä enää samanlaista painetta saatu vieraiden päätyyn. Ei me missään nimessä huonoa peliä pelattu, mutta vastustaja oli hyvä ja me ei ole tuosta ryhmästä vielä niitä maalintekijöitä saatu kaivettua esille, Niiranen harmitteli.

Kommentit