Tirronen pysyy IPK:n peikkona

MESTIS / Raportti
Nikke Kettukankaan loppuhetkien blokki oli ratkaisevassa roolissa.
Kuva © Oona Sarajärvi
Espoo United on jättänyt IPK:n kauden molemmissa kohtaamissa nollille. Tällä kertaa Rasmus Tirronen torjui 26 kertaa, kun vierasjoukkue korjasi 3-0-voiton Iisalmesta.

Rasmus Tirronen joutui kovimmille päätöserässä, jossa kotijoukkueen vahva vaihe alkoi kahden peräkkäisen ylivoiman myötä. Yksikään yrityksistä ei mennyt maaliin asti. Pelin lopullisessa ratkaisussa Tirronen oli jo pelattu ulos, mutta sillä kertaa apuun hyökkäsi Nikke Kettukangas, joka heittäytyi kiekon eteen. Irtokiekkoon pääsi Janne Kivilahti, joka suuntasi laukauksen tyhjänä häämöttäneeseen IPK:n 

 Espoo United puolustaa hyvin ja heillä on erinomainen maalivahti, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen arvioi.

Epätarkoilla syötöillä alkuun

Kummankaan joukkueen syöttöpeli ei ollut erityisen hyvää ottelun alkuhetkillä. IPK:n osalla se näki vaarallisina vastaiskuina omaan päähän ja Espoo Unitedin kohdalla pitkinä kiekkoina.

Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, eikä huipputilaisuuksiakaan ollut Markus Piispasen yritystä paluukiekkoon Espoo Unitedin ylivoiman aikana.

Toisessa erässä maalitili aukesi jo erän alussa, kun espoolaisjoukkue hyödynsi ylivoimansa. Juuso Kaijomaa syötti ja Olli Iisakka ohjasi vieraat johtoon.

Jatkoa seurasi erän puolivälissä, kun Piispanen löysi hienolla syötöllään Oskari Uomalan, joka laukoi kiekon yläputken kautta maaliin. Erän lopulla IPK sai hyvinä tilaisuuksia, mutta Tirronen kunnostautui jälleen ja piti kiekon poissa Unitedin maalista.

− Mielestäni ansaittu johto meille toisessa erässä, espoolaisten päävalmentaja Timo Hirvonen arvioi.

Kolmannessa erässä IPK pelasi lähes yhtäjaksoisesti neljä minuuttia ylivoimalla, kun ensin Janne Puhakka ja sitten Jiri Veistola ottivat itselleen rangaistukset. Tulosta ei kotijoukkue kuitenkaan saanut aikaiseksi ylivoimalla, eikä myöskään sen jälkeen kun Espoo United sai viidennen kenttäpelaajan jäälle. IPK:n puolelta erityisesti Hämäläiset Aatu ja Aleksi yrittivät parhaansa mukaan järjestää tilanteita espoolaismaalille, mutta niiden hyödyntäminen jäi vajaaksi.

Hirvonen tyytyväinen, IPK metrin jäljessä

− Tasapainoinen 60 minuuttia. Vieraspelit ovat olleet nihkeitä syksyllä. Tiedettiin, että IPK on vahva alussa varsinkin kotikaukalossa. Vastattiin siihen hyvin, Hirvonen arvioi.

IPK:n Niiranen ei voinut kehua omaa joukkuetta.

− Todella pettynyt omaan suoritukseen. Oli tarkoitus lähteä viemään peliä, mutta olimme alusta asti metrin jäljessä. Lopussa olisi ollut mahdollisuuksia ylivoimilla, mutta ei selitettävää.

Tuomareilta nähtiin pelissä joitakin outoja vihellyksiä, mutta Niirasen mukaan kumpikaan ei kärsinyt niistä toista enemmän. Hän myös muistutti siitä, että tuomarit eivät ole ainoita, jotka virheisiin ottelussa sortuvat.

− Ehkä alussa olisimme tarvinneet ylivoimaa ja lopussa he. Kaikki tekevät kuitenkin virheitä, tuomarit, pelaajat ja myös me, Niiranen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle