Virtala johdatti Hokin viidenneksi

Hokin herra ja hidalgo.
Kuva © Antti Varonen
Hokin kultakypärä Teemu Virtala oli suuressa roolissa keskiviikon SaPKo-kotiottelussa iskettyään kaksi maalia ja kaksi syöttöpinnaa. Kotietusijoille kurkottava Hokki kukisti SaPKon maalein 5-2.

Kajaanin Hokin rynnistys SaPKon yli auttoi samalla kajaanilaisseuran sarjataulukossa Jukureiden ohi sijalle kuusi. Kunniakkaasti taistellut SaPKo puolestaan valahti takaisin sarjan jumbopaikalle Peliittojen kaadettua Jukurit kotonaan.

Hokki tuli otteluun terävästi, sillä jo alle neljän minuutin pelin jälkeen Arttu Heikkinen heilautti verkkoa SaPKolla vaihteeksi torjuntavuorossa olleen Antti Leskisen selän takana.

− Tuli kaksi ylivoimamaalia, vaikka ylivoima on vähän takkuillut. Alivoimakin toimi oikein hyvin, se tosin on pidempään ollut laadukasta, purki Hokki-luotsi Petri Mattila joukkueensa otteita.

Torjuntojen valossa niskan päällä avauserässä ollut savonlinnalaisryhmä tasoitti pelin erän loppupuolella, kun Pekka Niemimaa onnistui ohittamaan Teemu Seppäsen laituri Jesse Laaksosen esityöstä.

Avauserän tavoin toisen erän alku oli Hokilta vakuuttava, sillä se siirtyi 3-1-johtoon muutamassa minuutissa Teddy Da Costan ja illan ykkösmies Teemu Virtalan osuttua kerran mieheen. Samassa ajassa Leskinen vaihdettiin maaliltaan pois, ja tilalle luisteli Jani Kautto.

SaPKo piristyi Hokin tehohetkestä, ja ottelun puolivälissä Mikko Nuutinen jatkoi maalitehtailuaan iskemällä kavennuksen Seppäsen taakse Santeri Lukan laukauksen irtokiekosta.

Nuutisen sähläys tappoi viimeisenkin kirin

Päätöserässä pässipaidat hakivat villisti tasoitusmaalia, mutta komeakaan ylivoimapyöritys ei konkretisoitunut maalien muodossa.

Helpottava 4-2-osuma tuli ylivoimalla kahdeksisen minuuttia ennen loppusummeria. Virtala antoi huikean rystysyötön neliön keskelle Riku Toivolle, joka viimeisteli vastustamattomasti ohi Kauton. Tämän jälkeen SaPKo vei tapahtumia, mutta viimeistely oli onnetonta – vedot kun kolisivat Hokki-pelaajiin tai plekseihin.

− Ilmeisestikin parempi joukkue voitti, murisi Janne Sinkkonen.

Viimeisen niitin Virtala kävi tökkäämässä tyhjiin Mikko Nuutisen kuljetettua pelvälinettä maalin edessä hieman omalta maaliltakin haiskahtaneessa tilanteessa. Näin pinnat jäivät Kajaaniin maalein 5-2.

− Parempaan suuntaan mennään. Paljon sattui ja tapahtui, mutta niin se Kajaanissa vissiin on joka ilta, ja hyvä niin, muistutti puolestaan Hokin sankari Virtala.

Mestis jatkuu perjantaina revanssiviikonlopun merkeissä. Hokki hyökkää Sportin kimppuun aloittaen vieraissa, kun taas SaPKo matkaa Jokipoikien vieraaksi.