SaPKo niukasti parempi Kajaanissa

Tuomas Tolonen pelasi Hokin maalilla pitkän tauon jälkeen
SaPKo haki kaksi pistettä Kajaanista tiukan ja tasaisen taiston jälkeen. Vieraat saivat hyvän startin otteluun, mutta kotijoukkue Hokin hyvän toisen erän ansiosta peli tasoittui ja pysyi tasaisena loppuun saakka. Savonlinnalaisten sankariksi nousi lopulta ex-Hokki Teemu Huttu. Loppunumerot kirjattiin jatkoajalla 2-3 (0-2, 2-0, 0-0, 0-1).

Viimeaikoina piristynyt ja taistelemaan herännyt SaPKo oli selvästi lukenut kotiläksynsä hyvin ja tuli otteluun hyvin valmistautuneena. Ottelun ensimmäiset kolme minuuttia vieraat pitivät linnapaidat pois hyökkäysalueeltaan lähes totaalisesti ja Hokin oli itse asiassa vaikeaa päästä edes pois oman maalin takaa.

− Ensimmäinen erä oli hyvän lähellä kauden parasta esiintymistä, SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen tiivisti vieraiden merkeissä sujuneen erän.

Kotijoukkueen ongelmat kärjistyivät Jevgeni Fofanovin typerään huitomisjäähyyn hyökkäyspäässä viiden minuutin pelin jälkeen. Pässipaidat käyttivät heti ensimmäisen ylivoimatilanteensa tehokkaasti, kun Mikko Nuutinen sivalsi tilanteeksi 0-1.

Hokin maalissa pitkästä aikaa pelannut Tuomas Tolonen ei voinut tilanteelle mitään. Syöttöpisteet merkittiin Anssi Virkille (0+2) ja pirteästi pelanneelle Joonas Toivaselle. Vajaat puoli minuuttia myöhemmin vieraat iskivät tilanteeksi jo 0-2. Tällä kertaa maalintekijänä oli Jesse Laaksonen ja maalin syöttivät lainalle saapunut Taneli Maasalo ja Virkki.

− Viidellä pakilla aherrettiin pitkä pätkä. (Olli-Pekka) Tuikka kävi vetämässä ensimmäiset piirrot jäähän. Pari kertaa sai hienosti kiekkoa maalille, mutta (SaPKon) toisessa maalissa maksoi sitten vähän oppirahoja, Hokin valmentaja Petri Mattila kommentoi.

Viisi minuuttia ennen erän loppua debyyttinsä Mestiksessä pääsi tekemään SaPKon vasta 15-vuotias Matias Mutikainen. Vaihto tosin jäi samalla nuorukaisen viimeiseksi tässä ottelussa.

Osat vaihtuivat toisessa erässä

Jos oli Hokki ensimmäisessä erässä jyrän alla, oli SaPKon vuoro nukkua toisen erän alussa. Hokki pääsi pelaamaan pari minuuttia ylivoimalla, mutta ylivoimalla maalia ei saatu aikaiseksi. Minuutti sen jälkeen kavennus tosin onnistui, kun Arttu Niskakangas ohjasi komeasti Veli-Antti Leinosen laukauksen ohi Jani Kauton. Toinen syöttäjä oli Clemens Unterweger.

Tarkalleen ottelun puolessa välissä Hokki tuli tasoihin. Iiro Vehmasen istuessa jäähyllä Hokin ylivoima pyöritti mallikkaasti ja kiekon maaliin iski Jarkko Heikkinen hyvällä siniviivalaukauksella. Kauton edessä oli niin paljon maskia, että torjuntamahdollisuuksia ei juuri ollut.

Hokin hallitseman erän viimeiset kolme minuuttia olivat vahvaa SaPKon näytöstä, mutta pässipaidat eivät saaneet maalia aikaiseksi.

Kolmannessa erässä pelattiin varsin vauhdikasta ja tasaista, mutta erittäin sekavaa kiekkoa. Maalipaikkoja oli molemmilla, mutta ratkaisua haettiin jatkoajalta saakka. Ratkaisun iski lopulta ex-Hokki Teemu Huttu.

− Tyypillinen jatkoaikamaali. Laskettiin että yhdeksään viime peliin ollaan päästetty 11 maalia suorista hyökkäyksistä ja tämä oli kirsikka kakun päälle. Puolustajalta ilmeisesti unohtui, että Huttu on vaihtanut pelipaitaa ja firmaa, eikä muistanut pitää miestä, Mattila harmitteli ottelun ratkaisua.

− Voisin luetella koko rosterin tähän. Olin tosi tyytyväinen tämän illan pelaamisen, Sinkkonen kiteytti SaPKon vahvuuden tärkeiden pisteitten saamisesta.

Hokin pelit jatkuvat perjantaina, kun Kajaaniin vierailulle saapuu TuTo. SaPKon pelit puolestaan jatkuvat perjantaina kotiottelulla Jokipoikia vastaan.