Hokki murskaava jopa ilman tähtipelaajiaan

Anthony Guttigin tehoilta nosti miehen Mestiksen pistepörssin kärkeen.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Revanssiviikonlopun ensimmäinen näytös oli varsin tasainen lähes kahden erän ajan, mutta sitten pässipaitojen henkinen kantti petti useammalla taholla. Muutama musta hetki ratkaisi ottelun kertaheitolla, eivätkä vieraat enää toipuneet Hokin murskaminuuteista. Hokki nappasi pisteet vakuuttavin lukemin 7-1 (2-0, 1-1, 4-0).

Loppulukemia huomattavasti tasaisempi ottelu oli varsin kaksivaiheinen. Vieraat tulivat ottelun alkuun erittäin vahvasti, vauhdikkaasti ja kontrolloidusti. Kotijoukkue Hokin murheellinen loukkaantumistilasto sai jatkoa jo puolen minuutin pelin jälkeen kun Jevgeni Fofanov jäi savonlinnalaisjyrän alle eikä palannut enää tositoimiin.

Ensimmäisen erän hallitsevampi joukkue oli selvästi SaPKo, vaikka Hokki kävikin tekemässä kaksi maalia. Miska Humaloja (1+1) avasi maalihanat kahdeksan minuutin kohdalla. Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue tuuletti toistamiseen SaPKon puolustaessa erittäin laiskasti. Anthony Guttig seisoi Antti Leskisen vartioiman maalin edessä useita sekunteja yksin ja vielä kiekon saadessaankin kerkesi pyöräyttää piruetilla kiekon ohi Leskisen.

Kuuman ottelun tunnelataus alkoi purkautua erän viimeisellä minuutilla, kun kaksi SaPKon ja yksi Hokin mies laitettiin istumaan väkivaltaisuusjäähyjä. Hokki pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen pässipaidat kavensivat alivoimalla varsin erikoisella maalilla. Anssi Virkki yritti purkaa kiekon Hokin päätyyn kovalla lyöntilaukauksella, joka osui Arttu Niskakankaan käteen. Niskakangas oli iskun voimasta ulkona tilanteesta hetken ja Mikko Nuutinen sivalsi kiekon ohi hölmistyneen Teemu Seppäsen.

Tämän jälkeen jäähyt sekoittivat peliä, eikä kukaan tuntunut pysyvän kärryillä tuomarilinjasta. Ratkaisu nähtiin erän lopussa kolmen minuutin jäähysumassa. Toisen erän päätteeksi Riku Toivo iski Hokin 3-1-johtoon kahden miehen ylivoimalla.

Lopullinen ratkaisu päätöserän alussa

Kolmas erä kerkesi vanheta vain reilut puoli minuuttia kun ottelun hahmona häärinyt Guttig (2+1) tykitti ylivoimalla linnapaidat jo 4-1-johtoon. Kaksi jäähyä kostautui SaPKolle kahtena takaiskuna. Pässipaitojen henkinen kantti oli tässä vaiheessa romahtanut totaalisesti. Seuraavassa vaihdossa Hokin Niskakangas iski siirretyn rangaistuksen turvin lukemiksi 5-1 ja samalla SaPKo otti aikalisän, ja Leskinen antoi tilaa maalilla Jani Kautolle.

- Yksi todella musta minuutti sattui meille. Huomenna on uusi peli, kommentoi vähäsanainen Janne Sinkkonen.

Kautonkaan urakka ei alkanut ruusuisesti, sillä seuraavassa vaihdossa kotijoukkue iski jälleen, kun viimeistelijänä toimi Timo Hiltunen. Kolmas erä kerkesi siis vanhentua hieman yli puolitoista minuuttia ja Hokki oli iskenyt kolme maalia.

- Kaksi erää pelattiin aika tasaisesti ja sitten kolmannen erän alkuun iskettiin pari maalia. Itsellä on ollut vähän vaikeaa tuo maalinteko, mutta välillä ihan kiva tehdä maaleja itsekin, totesi varsin tyytyväisen oloinen Niskakangas ottelun jälkeen.

Vaikka tuomarilinja oli varsin kummallinen, oli yksi savonlinnalaisten henkisen kantin pettämisen ruumiillistuma Jesse Laaksonen, joka kävi kuumana lähes koko ottelun ajan. Lopullisen niitin iski Niskakangas (2+1) vähän ennen päätöserän puoliväliä.

- Perhanan ylpeä pitää olla joukkueesta. Kuitenkin aika paljon tehopisteitä on meillä kahden keskushyökkääjän (Teemu Virtala ja Teddy Da Costa) mukana sivussa, niin hienosti joukkue oivalsi omat vahvuutensa, hihkui erittäin tyytyväinen Hokki-valmentaja Petri Mattila.

Lopputuloksesta huolimatta varmaa on, että seuraavassa kohtaamisessa riittää tunnetta, kun joukkueet kohtaavat revanssisarjan toisessa ottelussa jo huomenna lauantaina.